BOSS - Distortion DS 1

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Kdysi jsem se tu zmiňoval o svý negativní zkušenosti s DS-1. Pak někdo říkal, že Cobain to hnal do toho mírně nakreslenýho Mesa preampu... Teď sem shlídnul na gearwire.com video s 5W lampovým kombem Epiphone... Při mírným nakreslení tam chlápek píchnul DS-1 a to byl přesně ten zvuk, co jsem doufal, že z toho jde normálně... takže to prostě chce nakreslenou lampu, už jsem o něco chytřejší 8)
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Devendra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Devendra »

Nevim jestli sem to už řikal ale kdo neni zrovna při penězich nebo BOSSa
nebude tak často používat doporučuju Behringer UD 100 mám tohle ani
BOSS DS-2 a samozřejmě rozdíl tam je ale aspon na mym tranzistorovim
kombu sem poznal minimální!
Obrázek
I wanna range life!
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

kolkega z kapeli kytaru sefuje prez toho behringera do zaprcanyho tranzistorovyho komba (ma stejny co ja) ja mam Korg A5. No a rekneme ze ten zvuk z toho behringra neni moc uzasnej... Zmni to jako kdyz v rozladis radio a prokopnes reprak :lol:
No to zkresleni je az takovy moc rachotivy, me zas tak moc nevadi, ale nas bubenik z toho sili...

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Devendra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Devendra »

rasta_blasta píše:kolkega z kapeli kytaru sefuje prez toho behringera do zaprcanyho tranzistorovyho komba (ma stejny co ja) ja mam Korg A5. No a rekneme ze ten zvuk z toho behringra neni moc uzasnej... Zmni to jako kdyz v rozladis radio a prokopnes reprak :lol:
No to zkresleni je az takovy moc rachotivy, me zas tak moc nevadi, ale nas bubenik z toho sili...
a co ma za kytaru a kombo? Na kamošovim Staggovi to taky znělo děsně.
Ja teda použivam hlavně klasicky nastaveni pulka tone plné dist a tam
rozdil zavratnější nebyl.
Obrázek
I wanna range life!
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Behringer Vintage Distortion/Sustainer

Co myslite hodi se na domaci brnkani a hrani si s nim? Vim ze to je kopie originalnich krabicek a pry je dokonce podobny BigMuff zvuku. Vim taky ze nozni pedal ma ne udajne idealni konstrukci, neboli je z pochybneho matrose. Hraje s nim nekdo z vas tady?
Devendra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Devendra »

Zdarec... takže hraje dobře mužeš se podívat na videorecenzi
(od toho sympaťáka z Gearwire co 2 minuty rozbaluje efekt :lol: )
http://www.gearwire.com/media/behringer-vd1.wmv

:wink: hraje to dobře jenomže si spíš lidi stěžujou že ani přes bypass
(asi to nemá true bypass) to žere véšky signalu co tim prochází
ale to nemusí dělat každymu nebo vadit každymu, musel bys zkusit!

(matroš je kov)
Obrázek
I wanna range life!
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jo to video s tim typkem jsem prave videl nedavno a vsechny ostatni taky a rikam si ze to rozbalovani by mohl setsakra uspisit pokazde :lol: Ten sound me jiste zaujal a vyzkousel jsem si to v kramu, ale s jinou kytrou a na jinym kombu, kde to znelo "kuwadobre" :D jenze 10 min me nerekne zda brat ci ne :)
LXN

VD1

Příspěvek od LXN »

wikxzen píše:Behringer Vintage Distortion/Sustainer

Co myslite hodi se na domaci brnkani a hrani si s nim? Vim ze to je kopie originalnich krabicek a pry je dokonce podobny BigMuff zvuku. Vim taky ze nozni pedal ma ne udajne idealni konstrukci, neboli je z pochybneho matrose. Hraje s nim nekdo z vas tady?
Ja bych to videl asi nasledovne:
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... zari~2006/
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

To jsem cetl :) asi do toho presto pujdu :) co na tom ze to je cinska vyroba :lol: v krame me nadchl
Devendra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Devendra »

wikxzen píše:To jsem cetl :) asi do toho presto pujdu :) co na tom ze to je cinska vyroba :lol: v krame me nadchl
"přesto"? Vždyt on ho tam chválil hodně, hlavně vyzvihával že se mu nelíbí
to kopírování ale že kvalita je hodně dobrá.
:twisted: Fuzz smashing pumpkins za necelý litr.... hmm.
Obrázek
I wanna range life!
LXN

Příspěvek od LXN »

Jasne, pozor ale na zpracovani (footswitch).
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Devendra píše:
wikxzen píše:To jsem cetl :) asi do toho presto pujdu :) co na tom ze to je cinska vyroba :lol: v krame me nadchl
"přesto"? Vždyt on ho tam chválil hodně, hlavně vyzvihával že se mu nelíbí
to kopírování ale že kvalita je hodně dobrá.
:twisted: Fuzz smashing pumpkins za necelý litr.... hmm.
Tak to "presto" musis brat hodne slaboucce aby se jako nereklo :lol: jo "tykve" rulez :lol:
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

LXN píše:Jasne, pozor ale na zpracovani (footswitch).
Nehraju/nedupu krute ci neurvale tak snad to jemne seslapovani tomu neublizi ... a kdyz to pukne ... smula no. :)
Devendra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Devendra »

Mam zkušenost s přepinanim napřiklad u original Bosse DS-2 to je klasika
že prostě pořádně šlápnete a víte že ste to přepli a u behringer kopií
(ty plastovy stompboxy) když odejmete ten pedal na ktery mačkate
a podivate se dovnitř (kde je baterka) uvidite tam ten spinaci zázrak -
to znamená dlouhá plastová tyčka co vede z vrchu pedálu se dole po
stisknutí dotkne miniaturního kontaktu... ale protože je to vypočítany
tak NIKDY spinač nepoškodiš... maximalně tu plastovou tyčku zlomiš :lol:
Ale určitě u Behra to tam při přepnutí jako kdyby přeskočí a pokud nemáš
nohu ze dřeva cítíš to.
Obrázek
I wanna range life!
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

^Tak ono u toho VD 1 specialne tam cosi lehce zacvakne, ale neni to "cvak" takovy ten typicky ... nevim jak to popsat. :lol: Kazdopadne jsem jej vcera vecer uz mel u sebe a zatim docela dobra vec. Je s ni spousta srandy no, ale tak jak pro koho. Kazdopadne to je cele z bytelneho kovu, 8 sroubky je kryt pripevnen k rovnez kovovemu spodku, kde jsou ctyri superprotiskluzovy gumy o rozmerech asi 1 cm. Jen kryt pro baterku je z plastu. Otocny cudliky jsou z plastu, kterej se me ale nezda nejak extra bytelny. Dokonce mam dojem ze je to az moc "lehky", kdyz clovek s tim toci tam a zpet. Dioda je dioda, to diky adapteru sviti porad, pokud je to preply :D

Po zvukovy strance rozhodne si nemuzu stezovat. Pro me osobne je to prvni fuzz krabicka takze nejaky reci, ze to osekava vysky, zatim moc neresim, sice treba pri max. Tone a Sustain v kombinaci se zkreslenim na mym Rolandu v pozici metal stack s max. gainem je to skutecne bzucitko jako prase, kde uz to je slyset, ze je to "zarizly" ale vsak vite co, to uz je extremni nastaveni, ktery sotva nekdo muze pouzivat delsi dobu. Pokud mam Rolanda na Overdrive s minimem gainu a do toho prave zaply VD1 tak tam je asi nejvetsi sila ty krabky, tam se da najit opravdu velke mnozstvi zvukovych smesi, chce to ale cas, nez si clovek najde svoje. Na cistym kanalu je to jeste lepsi sound. Takovy nakraply az po opravdovy fuzz jak ma byt. Jeste navic prokombinovano s nastavovanim tonove clony na kytare a prepinanim mezi snimaci. Opravdu velka skala zvuku! Takze po asi 5 hodinach hrani s nim jsem za tech 990,- Kc do toho vrazenych, VELMI spokojen. :)

EDIT: Pardon ze little off-topic zpravu. :)
billie joe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od billie joe »

mam DS2 turbo distortion coz je vlastne jen vylepsena verze DS1 a k tomu 40w tranzistorovy kombo a hraje to uplne nadherne a docela ciste, kdyz sem
poslouchal ty ukazky na www.boss.com tak sem si myslel ze to nebude ani zdaleka tak pekny ale hodne me to prekvapilo a kdyz sem si s tim chvili pohral dostal sem ztoho mrte moc skvelejch zvuku, fakt mazec, chce to tomu dat tak 15 minut a zamilujete si ho! 8)
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

mam DS1čku a hraju na tom songy od Iron Maiden.
level mam nastavenej lehce přes pulku tone na max a dist tak na 3/4

Fear of the dark uplně vpoho

paschandale když si dam přepinač na 2/5 (od z hora) tak ten začatek je uplně nejvic rulezni. a pak přepnu na 5/5 a riffy hraju taky vpoho

nebo the wickerman mě jde taky dobře zahrat :-)
Calex99

Příspěvek od Calex99 »

andy.02 píše:Když je kvalitní baterka tak je to v poho, mně vydrží baterka zhruba 2-3 týdny
chtěl bych vědět jak se to dělá...kdyby mi baterka vydržela tak dlouho tak bych asi taky hrál přes ní...stím šumem je to pravda jen u sh*t adaptérů ty originální zdroje to nedělaj:-D
B.C.Rich Warlock(body art collection)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Calex99 píše:
andy.02 píše:Když je kvalitní baterka tak je to v poho, mně vydrží baterka zhruba 2-3 týdny
chtěl bych vědět jak se to dělá...kdyby mi baterka vydržela tak dlouho tak bych asi taky hrál přes ní...stím šumem je to pravda jen u sh*t adaptérů ty originální zdroje to nedělaj:-D
Chce to vynadavat kabely, pokud v ní máš zandaný kabely, tak ti žere baterii...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Jde z Bosse OS-2 dostat zvuk jako z DS-1?
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“