Gibson SG - Dobra koupe?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
kubog

Příspěvek od kubog »

Smrťokvítek píše:
besip píše:....jinak kejta stoji tet v usa kolem 620$ cca 9300kc :wink:
jj a to je jedna z věcí kterou nechápu. Amíci si můžou koupit kytary za tak skvělý peníze a jim se to zdá drahý a kupujou squiery atd... :lol:
A tiež pičujú že benzín tam stojí kolko 4 USD galón ? :lol: Sa z nich velký ekológovia stávajú by som ich chcel videť tuna :lol:
besip

Příspěvek od besip »

kubog píše:[A tiež pičujú že benzín tam stojí kolko 4 USD galón ? :lol: Sa z nich velký ekológovia stávajú by som ich chcel videť tuna :lol:
sice trochu offtopic,,ale spis breci nez<>..videl jsem protesty v evrope a tady nic,,ale vse je drassi az na teda kytary..ty sou zavisle pouze na dovozu a ne na necem jinem :lol: ..takze u kytar sem zdrazeni nespozoroval..jinak vse ostatni ano :wink:
Neni dulezite kolik let hrajes ale kolik hodin denne hrajes

Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

stejně je ten dovoz z ameriky zajimavej, basák si chce kupovat musicmana, se vším všudy z ameriky stojí 22 včetně dovozu, zatimco v česku minimálně jednou tolik. je to naprd no. ale zas kdoví kolik amerikáni vydělávají...... tady v česku se serem s každou stovkou, tady když chceš koupit do začátku nějakou kytaru tak se malokdy dostaneš pod deset tisíc aby to hralo, a oni tam to maj za pulku. nespravedlnost :-(
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Peter Láng
Kontaktovat uživatele:

Re: Gibson SG - Dobra koupe?

Příspěvek od Peter Láng »

Mylann píše:Gibson SG - Dobra koupe?
To je rozhodně velmi dobrá koupě, mám totožnou doma, zrovna ji chystám k prodeji a kytara je to pro mě osobně skvělá.

Pravda je, že design je oproti dražším Gibsonům spartánský, je to ale relativní, někomu se to může zdát jako výhoda.

V kostce, konečně je tu Gibson za přijatelný peníze a zabedněný lidi brblají stejně jako brblali předtím, že je Gibson předraženej. Nenechte se zblbnout a jestli je ten kus v pořádku, berte ho.

Edit: mimochodem ta cena podezřelá není, z Ameriky ji jde dovézt za cca 16 taky, shop má navíc způsoby jak svý náklady ještě snížit. Nic podezřelého. Já koupil před měsícem taky za 16. Ne v ČR, ne v USA.
MLorenzo

Re: Gibson SG - Dobra koupe?

Příspěvek od MLorenzo »

Peter Láng píše:
Mylann píše:Gibson SG - Dobra koupe?
To je rozhodně velmi dobrá koupě, mám totožnou doma, zrovna ji chystám k prodeji a kytara je to pro mě osobně skvělá.

Pravda je, že design je oproti dražším Gibsonům spartánský, je to ale relativní, někomu se to může zdát jako výhoda.

V kostce, konečně je tu Gibson za přijatelný peníze a zabedněný lidi brblají stejně jako brblali předtím, že je Gibson předraženej. Nenechte se zblbnout a jestli je ten kus v pořádku, berte ho.

Edit: mimochodem ta cena podezřelá není, z Ameriky ji jde dovézt za cca 16 taky, shop má navíc způsoby jak svý náklady ještě snížit. Nic podezřelého. Já koupil před měsícem taky za 16. Ne v ČR, ne v USA.
Ja ho teda nechci. To jsem sem dal jen jako rychlou reakci pro ty, co by meli zajem. Myslim, ze kytara by mela byt ok. Nejak kolem obchodovani se trosku motam. A i takove slevy nejsou pro prodejce nic tak extra velkeho, po cem by krachnul. Naopak, kdyz nebude vydelek z tohoto zlevneneho zbozi, aspon naklady to zaplati, i pres to, ze se tak markantne zlevni.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Taky sem na to včera koukal, 40% dole...ale stejnak se mi to Sg nějak nezdá... :?
Peter Láng
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peter Láng »

Drobák píše:Taky sem na to včera koukal, 40% dole...ale stejnak se mi to Sg nějak nezdá... :?
Co se ti na něm nezdá? Jsem jen zvědavej.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Celkovej dojem,třeba hlava nebo to že to je asi první SG co vidim s neorámovanym Krkem....
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

jenze oramovanej ma az standart...
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

mimo jiné, proč slevnily jen brown a ne cherry?

http://www.musiccenter.cz/Gibson-SG-Spe ... CIAL:16175

http://www.musiccenter.cz/Gibson-SG-Spe ... CIAL:17246

to by snad vyšlo levněj koupit browna a pak si ho přelakovat na cherry :-! (trošku nadneseně řečeno)
besip

Příspěvek od besip »

no ja jsem v usa a tady vse zdrazuje az na kejty :lol:
jinak ale asi tady je i ta cena dana tim ze je tu vetsi vyber..a pokud je kejta na trhu dele nez pul roku muze jit v nekterych pripadech cena dolu az o 70%

a to same je z hadrama..dnes sem moji koupil super bundu za 2,99$ :lol: ..byli tam prelepene 4 ceny pred zhruba 2 mesici stala ta bunda 38$

trosku off topic ale vlastne tak samo je to tady s kejtama..na trh se tlaci porad a porad vice novinek..a proto tu ceny tak haprujou
Neni dulezite kolik let hrajes ale kolik hodin denne hrajes

Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

besip píše:no ja jsem v usa a tady vse zdrazuje az na kejty :lol:
jinak ale asi tady je i ta cena dana tim ze je tu vetsi vyber..a pokud je kejta na trhu dele nez pul roku muze jit v nekterych pripadech cena dolu az o 70%

a to same je z hadrama..dnes sem moji koupil super bundu za 2,99$ :lol: ..byli tam prelepene 4 ceny pred zhruba 2 mesici stala ta bunda 38$

trosku off topic ale vlastne tak samo je to tady s kejtama..na trh se tlaci porad a porad vice novinek..a proto tu ceny tak haprujou

třemi slovy..... to je bordel
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

fuj fuj fuj. kdepak ta special faded je pěkně ošizená. nemá orámovenej krk. místo těch obdélníčků na hmatníku jsou jenom tečky, na hlavici neni ta perleť. nemá to kryty snímačů. podívejte se na ten lak a dřevo a pak porovnejte se standardem - úplnej rozdíl, určitě na specialu šetřili lakem a dřevo taky nebude to samý co na standardu. ten krk taky určitě nebude přilepenej na 17. pražci, ale až 21. Kdybych já kupoval esgéčko (jakože na něj příští rok začnu šetřit), tak kupuju standard, protože je to kvalitou úplně někde jinde, i když se musí připlatit.
KORTY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KORTY »

tady mas tu samou kytaru za celkem levny prachy a posilaji to i do CZ :)
http://www.americanmusical.com/Item--i-GIB-SGF-LIST
www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

já ho mám nestěžuju si - není to nijak osekaný - samo aaž na vzhled (binding, kolečka místo lichoběžníků, kryt na snímače, lak perleť) pak to má 60kovej tlustší krk. Je to výbordelně zpracovaná kytara. Snímače 490r/t jsou až moc silný, ale barevný. Mechaniky na ladění byly výborný, já je měnil proto, že jsem sperzely měl navíc. Ale taky by mě zajímalo, proč je zlevněná jen ta hnědá.

je to taková kytara na punk :D
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
dankosmile

Příspěvek od dankosmile »

No rozmýšlam stále nad tou faded brown. Hral som na tom v kytarach a nech si hovori kto čo chce je to nadhera. Skusal som porovnavat s inou SG a tato mi proste sadla. Ma to taky ten "spinavy" dizajn, ziadny luxus. Prave to ma na tom laka. Co sa tyka pocitu z hry tak perfektne! Zapojil som do VOX AC 30 a proste toto je zvuk, ktory potrebujem :D.
Ak viete o niecom na co si davat pri kupe okrem kriveho krku pozor dajte vediet 8).
Ibanez Art Star 50, Danelectro 59 DANO, Squier Jazz Bass, VOX AC 30, MV3 (Bass Head), MikroKorg, Electro-Harmonix Worm, TC Electronics - Chorus/Flanger, Boss TU2, Cry Baby Deluxe, Boss Acoustic Simulator 2, Boss Line Selector, EH nanoMUFF...
krade

Příspěvek od krade »

tuhle kytaru mám...líbí se jak zvukově, tak z hlediska designu i ergonomie(není to přeplácaný, na kytaře není nic navíc). za tu cenu je to podle mě mnohem lepší než ty vyšší řady epiphonů...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Před nějakou hodinou jsem se stal šťastným majitelem této kytary, tak napíšu své dojmy.

Po vybalení kytary z přepravního obalu se objevil nádherný bílo-černý gigbag, ve kterém byla brožura o kytaráh gibson, velkou část zabírají kecy o robot guitar, a check-list. Kytara je na pohled nádherná, krásné dřevo, a úžasný pick-guard. Struny jsou patrně Gibson Brite Wires. Po naladění zapnu čistý kanál, na malou hlasitost komba nejde poznat rozdíl mezi tonovou clonou naplno nebo na 0, ale po dání hlasitosti na vyšší uroveň je patrný rozdíl o každý stupeň.

Clean ton je nádherný, nejkrásnější clean z humbuckerů jaký jsem slyšel. Na krkovém snímači se zvuk hodně podobá LP, patrně díky velmi širokému mahagonovému krku. A na kobylovém je to pronikavý řezavý zvuk který patří ke správnému SGčku, a po dání tonove clony naplno a zapnutí overdrivu si na tom musí smlsnout každý milovník rocku.

Něco ke zpracování: Zpracování je na první pohled dokonalé, ale má několik vad: Ladící mechanika je zakončena velice nevzhlednými plastovými kolíky které vídáme třeba u starých akustik, ze zadní strany přechod těla na krk není nijak zabroušený a je poměrně ostrý, dohmat i oktávy jsou super, ale kobylový snímač je tak vysoko že píská a hlavně při flažoletech na G, H a tenkém E struny se struny snímače dotknou. Po posunutí o pár milimetrů problem přestal ale i tak, bude to chtít seřízení kytarářem.

Krk je takový jaký jsem vážně nečekal, u SG se čeká rychlý krk a tenký hmatník. Tady nás však čeká tenký krk, ale hmatník je široký až z toho jde hrůza, řekl bych že je to stejný hmatník jako najdeme na Gibson LP Special, ale to je jenom můj odhad. Nutno podotknout že jsem si ten hmatník od prvního okamžiku zamiloval a už ho nechci pustit z ruky.

Snad jen na závěr. Pokud pominu levně vypadající ladící mechaniku, což je jen zalezitost kosmetická, a mou upravu kobylového snímače která trvala 3 minuty, tk se mi dostala do ruky dokonalá kytara, kterou už nikdy v životě nechci dát pryč, a budu žárlit na každého kdo se na ni jenom podívá.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

nechci kazit iluze, ale tyhle mechaniky Schaller (vzadu nápis Gibson Deluxe) má od Gibsonu naprostá většina kytar, od Specialů po Customy;)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Maples píše:nechci kazit iluze, ale tyhle mechaniky Schaller (vzadu nápis Gibson Deluxe) má od Gibsonu naprostá většina kytar, od Specialů po Customy;)
nemluvim o mechanikách, ale o plastových koncovkách na kolíku
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“