YAMAHA vs. Ibanez

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Pech píše:Tak jsem se rozhodnul, určitě beru ten cort, ale mám ještě jeden dotaz, když si budu kupovat kombo, tak k němu dostanu kábl na propojení kytary a komba, nebo ho mám koupit zvlášť??
Dostaneš to většinou ke kytaře, ale bude hroznej, tenkej, prostě nanic.
Můžeš si koupit nějakej Warvick(stejně ze začátku nepoznáš rozdíl) za 250 asi, nebo rovnou pořádnej PW za 500+. Ale to je podle mě na začátek zbytečnost.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Musíš koupit zvlášť...záležitost pár stovek... :wink:
Pech

Příspěvek od Pech »

jo thx :wink:
Pech

Příspěvek od Pech »

Drobák

Příspěvek od Drobák »

Kup dražší,kabel taky dělá svoje...kroutí se atd...tenhle bude mít tak přes metr...to chce aspoň 2,5 !!
Ebu

Příspěvek od Ebu »

3 metry bývají dost omezující... radši bych vzal 6-ti metr, ať u toho můžeš případně i nějak blbnout. Ono se ty 3 metry nezdaji, ale moc to neni.
Obrázek
Pech

Příspěvek od Pech »

Já si koupím nějaký 6-ti metrový kabel, ale nějaký normální, už teď jsem asi o 200 kč nad rozpočtem :x
Drobák

Příspěvek od Drobák »

To já zas radši 3m co se nekroutí než 6m co ti překáží...ale mam 6 metrák kvuli tomu že mam kombo daleko od pc,vždy si k němu natáhnu kejtru a hraju... :wink:
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Já mám devítimetr a ještě mi nezavazel 8)
mám prostě jeden z nejdelších kabelů tady, na tom si zakládám :lol: :lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Drobák

Příspěvek od Drobák »

amen :wink:

Já mam od nás z hudebnin,nějakej...6 m za 400,ale má jeden lomenej jack a takový pružiny před nima,což brání tomu aby se kabel "zlomil" ...dobrá věc,sem snim spokojenej... 8)
Pech

Příspěvek od Pech »

Zdarvím,

Chápu, že tímto zase rozvířim zdejší klidné vody, ale dnes jsem byl u nás v hudebninách zeptat se na kytary a prodavač mi řekl, že i když je ten cort x11 dobrá kytara, tak na začátek je zbytečná, kvůli tomu tremolu, protože by se kvůli němu prý rozlaďovala a pod 10 000 Kč nejsou tremola kvalitní (jak tady někdo psal) a poradil mi, abych si koupil jednu z těchto, které jsou na začatek prý dobré.

http://www.fokuskytary.cz/156-kytara-ky ... &typ=Strat

http://www.muzikant.cz/kytary-6/kytary- ... n-8346.php

O tom Ibanezovi neco vim, ale o tom fokusu jsem nic nenašel, tak jestli máte někdo zkušenosti, jestli byste nemohli někdo napsat kaldy a zápory.

Předem děkuji, za každou odpověď :wink:
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

a proč sis ZASE vybral tremolo?
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Drobák

Příspěvek od Drobák »

To stim tremolem sem psal já...hele ten týpek byl asi dobrej co?

Zavrhl ti toho corta a doporučí ti 170dx který má nejhorší tremolo co ibanez dělá a mnohem horší než to na tom Cortu?to se teprv rozlaďuje,věř...hraju na ní...ještě že je fixlí...myslim že u toho corta nebude zas tak špatný a můžeš ho zafixovat...Myslim že cort nebudou mít špatný tremola,u strata cort sem viděl originál wilkinson tremolo a stál asi 4k.... Jinak kytaru si vybíráš ty,ne prodavač :wink: ...taky ti to může říct pro to že je o toho corta velkej zájem tak ti strčí něco co nemůžou prodat....
Drobák

Příspěvek od Drobák »

A neni tremolo jako tremolo...kámoš má alexi 200 od ESP/LTD asi za 15k a ty tremolo taky zlobilo,tak ho fixnul...
Pech

Příspěvek od Pech »

Jo sry, jsem dal špatnou Ibanez, já se pokusím ještě najít tu co myslel. On říkal, že neni žádný problém to objednat, ale to tremolo je tam prý pro mě jako pro začátečníka, který přestupuje z akustiky docela špatný.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

No to je...nevyužiješ ho hned...ale můžeš ho fixnout,vytáhnout tu páčku a za čas ho třeba využiješ :wink:
Pech

Příspěvek od Pech »

Jako já se v tom moc nevyznám, taže když bych vytáhnul tu páčku, tak by se to už nerozlaďovalo??

A co ten Fokus, říkal, že jsou tam prý dobré snímače, a že by taky na začátek nebyla špatná.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Pech píše:Jako já se v tom moc nevyznám, taže když bych vytáhnul tu páčku, tak by se to už nerozlaďovalo??

A co ten Fokus, říkal, že jsou tam prý dobré snímače, a že by taky na začátek nebyla špatná.
No nejde jen o to vytáhnout vibrapáku,musíš ho zafixovat,pokuď neni uzamykatelný což u toho corta neni...o fixování tremola tu toho bylo dost,tak hledej...kámoš ho třeba zašpalkoval,což neni ale nej způsob,kdyby sis nevěděl rady tak kytarář rád pomůže(asi ne zadaro)
impact

Příspěvek od impact »

Kabel ber určitě 6m, ať máš rezervu a počítej na něj tak 500,- Kč. S kratším se dá taky hrát, ale uděláš jeden rychlej pohyb a v lepším případě si jen převrátíš kombo, v horším poškodíš kytaru nebo kombo.

U kytar bych se klonil ke značce Yamaha hlavně z toho důvodu, že i jejich levný nástroje jsou celkem kvalitní a vyplatí se ti je časem upgradnout. Ale na Corty jsem slyšel taky hodně chvály, nicméně nikdy jsem žádný nevlastnil a ani to neplánuju.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

S tím tremolem souhlasím, že pokud pro začátečníka je to zbytečnost. Pominu-li fakt rozlaďování, tak minimálně starosti při výměně strun nebo při prasknutí struny by tě ze začátku jen odrazovaly od hraní.

Ohledně fokusu, nejsou to špatné kytary, ale dají se sehnat lepší. Tady se obávám toho, že ti hodil kus, kterej nemůže prodat. A pokud tvrdil, že mají dobré snímače, tak kecal.

Jinak zkus najít tu ibanezu, at můžeme posoudit...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“