Jam Session

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

čuste chalani , tak sem taky něco nahrál je tam spousta nepřesností , ale i tak aspoň to tu neumře a bude sranda 8) :lol: , budu moc rád za vaše hodnocení :lol: a berte s nadhledem :lol: http://www.edisk.cz/stahni/10478/Januar ... .41MB.html :lol:.Axle je to dobrý 8) zvukem mi připomínáš gary moora
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Marko007 píše:čuste chalani , tak sem taky něco nahrál je tam spousta nepřesností , ale i tak aspoň to tu neumře a bude sranda 8) :lol: , budu moc rád za vaše hodnocení :lol: a berte s nadhledem :lol: http://www.edisk.cz/stahni/10478/Januar ... .41MB.html :lol:.Axle je to dobrý 8) zvukem mi připomínáš gary moora
ahoooj... za prve, vazim si nezkreslenoho zvuku - je tam citit hodne feelingu - zvuk i cit se mi libi - trosku me rusi ty tlumene tony ale to je vec nazoru - celkove moc prijemne :) vitej do klubu :D jen tak dal
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Dark Axel píše:tak první příspěvek jste nechali na mě :D

ok, je to to rychlejší blues v G... použité vybavení Rocktron Zombie vyboostovaný boostem v Crybaby Mister, Crybaby Mister a kovový Dunlop slide

http://www.box.net/shared/clipxhugck

(PS: to kvákadlo mi dovezli včera, tak s ním ještě nejsem úplně sžitý :-) )
ahooj tak jsis troufnul na to G blues ja to zkousel a nejak me nic nenapadalo :) ale i to co me napadlo jsem mel uplne jinak nez ty...jinak uprimne zvuk se mi nelibil ale to je vec hardwaru zpusobu nahrani a repraku - sluchatek jako vystupu u me. co se tonu a hrani tyka. zacatek mi prisel trosku mimo rytmus (dvoj tony ci akordy) a zbytek jsem si doposlechl ale nejak nevim no :) vlastne ani nevim co napsat coz znamena ze me to neoslovilo ale musim uznat ze ten backing je takovej rockove bluesovej spis rockovej a nejak se mi do nej divne hralo a i tvoje hra mi tam prisla do toho divna - jako by mi to tam nesedelo. Kazdopadne jsi hrac na jine technicke urovni nez spousty tady vcetne me takze se budu tesit na dalsi backing! ahooooj a nezlob se za muj nazor co citim to napisu ahooooj
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tak Marko... jak psal pupack, ani mi tam ty tlumené tóny nesedí... ale ten krásný dřevní čistý zvuk ti chválím, zní to vážně krásně :-) máš zajímavé nápady a postupy a rozhodně tam ten feeling slyším... navíc máš místy moc hezké frázování... a za toho Garyho ti dík, je to jeden z mých velkých vzorů :-) i ohledně zvuku

pupack: no nevím, no... sám uznávám, že jsem se do toho musel dostat a některé backingy mi tu sedly rozhodně víc :D
každopádně díky za názor... snad se příště podaří líp :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Dark Axel píše:tak Marko... jak psal pupack, ani mi tam ty tlumené tóny nesedí... ale ten krásný dřevní čistý zvuk ti chválím, zní to vážně krásně :-) máš zajímavé nápady a postupy a rozhodně tam ten feeling slyším... navíc máš místy moc hezké frázování... a za toho Garyho ti dík, je to jeden z mých velkých vzorů :-) i ohledně zvuku

pupack: no nevím, no... sám uznávám, že jsem se do toho musel dostat a některé backingy mi tu sedly rozhodně víc :D
každopádně díky za názor... snad se příště podaří líp :-)

mno je to tak... takova improvizace nejde taky jen tak musi se sejit nalada, vyhovujici backing a spousty jinych konstelaci :) bylo by s podivem kdyby kazdy umel do jakehokoliv backingu vymacknout maximum a o tom to je. ja rikam - kytara je celozivotni zalezitost. Me z tech poslednich backingu nesedi ani jeden, treba za tyden se to zmeni :) to je jako malovat obraz - nejde to na prikaz - mno du chrnet dobrouuuu :)))
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

díky hoši ty tlumené-nevím co mě to napadlo :lol: , koukám že tu máte blues který miluju takže až bude čas tak se do toho sváma pustím 8)btw: a házejte tu časem takové procítěné krásné backingy jako je ten january night 8) je to překrásný backing
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

dneska jsem se cítil vyloženě na pomalejší blues, tak jsem nahrával sólo do toho "slowblues" v G

http://www.box.net/shared/6an2i14ow0

(Crybaby mister a rozepnuté HB, toť vše)
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

Dark Axel- v celku moje hodnocení- kladný. Jenom si dovolim radu - zkus si před nahrávánim projed základní tony tj, tony kde vetšinou končíš ruzný party a necháváš je vyznít a duležitý je se s nima trefit do kyždýho akordu.
jinak zvuk tam docela zapdnul ale chtělo by to kompresor :lol:

dneska se pokusim nahrát tu fugeu a jestli se mi to povede tak zase začnu jammovat
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

moc nechápu, proč bych si měl projíždět ty základní tóny... mi nejde o to, aby to všechno bylo přesně v tónině atd :wink: já prostě hraju takhle
s tím kompresorem - nevím :D já jsem rád za to, že můžu hrát jak jemně, tak pořádně silně
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

Dark- no přišlo mi že ses tam vobčas zastavil na tonu na kterym bych se asi nezastavil , jinak s tim kompresorem to je hodně suběktivní
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

mno tak jsem zkusil tan slowblues radoby gilmour style ale nak me nic nenapadalo... vysledek tady

http://www.womis.cz/pupack/pupack0607.mp3

pouzito: squier strat, simulace vox ac30tb, screamer, echoman s modulaci (chorus), spring reverb

doposud mam problemy jak pise greeg k dark axelovi s tim na kterem tonu vyzni spravne koncit aby sedel k akordu ... myslim ze to je otazka casu kdy to clovek dostane do ruky

jinak k diskusi o kompresoru. ja myslim ze greeg mel na mysli kompresor jako posprocesing po nahravani coz delam po kazde jinak je nahravka hodne utlumena.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

vy to možná nechápete... já to nedělám náhodou :D já to takhle cítím a je to prostě způsob, jakým hraju... neříkám že se vám musí líbit a ani nejsem rozhozený že se vám nelíbí

pupack: vcelku solidní nahrávka :-) časem se ještě naučíš tomu dát vlastní "xicht" a okořenit to vibrátem a "tvými" postupy

akorát mi místy zní, jakobys měl zapnuté kvákadlo ve fixní poloze - prostě použité jako filtr... zvláštní

mimochodem... mohl jsi na konci dát nějaký fadeout, takhle useknuté to nezní mco hezky
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Dark Axel píše:vy to možná nechápete... já to nedělám náhodou :D já to takhle cítím a je to prostě způsob, jakým hraju... neříkám že se vám musí líbit a ani nejsem rozhozený že se vám nelíbí

pupack: vcelku solidní nahrávka :-) časem se ještě naučíš tomu dát vlastní "xicht" a okořenit to vibrátem a "tvými" postupy

akorát mi místy zní, jakobys měl zapnuté kvákadlo ve fixní poloze - prostě použité jako filtr... zvláštní

mimochodem... mohl jsi na konci dát nějaký fadeout, takhle useknuté to nezní mco hezky
jestli to tak hrajes tak pak je to dobre pac je dobre kdyz ma kazdej nejakej svuj obraz.

jinak diky za komentar vibrata a xicht pride casem :) doufam
nooo fade out sem nedal pac sem oznacil mysi proste kus nahravky a dal ulozit :) priste nebudu linej :D ten zvuk co ti pripominal kvakadlo ve fixni poloze je ibanez tube screamer - proste tak zni viz Gary Moore Still got the blues kde ho ma taky dle mych info
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

aha! tak tím se to vysvětluje! :-) já si nebyl jsitý, jestli to bylo schválně :D v tom případě ok, zajímavý zvuk
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Greeg píše:Dark- no přišlo mi že ses tam vobčas zastavil na tonu na kterym bych se asi nezastavil , jinak s tim kompresorem to je hodně suběktivní
:) to je dobré sledovat při těch hodnocení, jak se všichni snaží používat eufemismy, někdy i přesto, že ani neví, jak se píšou :)
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Giof píše:
Greeg píše:Dark- no přišlo mi že ses tam vobčas zastavil na tonu na kterym bych se asi nezastavil , jinak s tim kompresorem to je hodně suběktivní
:) to je dobré sledovat při těch hodnocení, jak se všichni snaží používat eufemismy, někdy i přesto, že ani neví, jak se píšou :)
jojo tomu se říká feeling v řeči :D :D hehee
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

http://www.sendspace.com/file/x2kons

Taky jsem to zkusil...

Výmluvy a dodatky:

-Kytara je oproti tracku nahlas.. neuvědomil jsem
si to, protože když hraju, tak mi zvuk jde jen z
jedné strany a pak to na nahrávce je 2x hlasitější..

-Noa bylo to na první pokus... Takže jsem celou dobu
fantazíroval, z čehož jsou tam občasné překlepy..
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Giof píše: http://www.sendspace.com/file/x2kons

Taky jsem to zkusil...

Výmluvy a dodatky:

-Kytara je oproti tracku nahlas.. neuvědomil jsem
si to, protože když hraju, tak mi zvuk jde jen z
jedné strany a pak to na nahrávce je 2x hlasitější..

-Noa bylo to na první pokus... Takže jsem celou dobu
fantazíroval, z čehož jsou tam občasné překlepy..
ahooj
celkove se mi to libilo.

Pro:
1. pojeti, postup nekterých tónů
2. syrovost, chyby = opravdu improvizace na poprve
3. defacto i sound
4. vibrata

Proti:
1. nelíbilo se mi kvákání
2. chyby, překlepy (zároveň jsou ale i v plusech) :)
3. mix (hlasitost, zvuk mi sel jen z centeru?) :)
4. rytmus hlavne v zacatku

ahoooj
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Giof: no, tohle se mi vcelku líbilo :-) jak upozornil pupack, máš tam pár chybek v rytmu, ale nic tak závažného... použil jsi několik hodně pěkných frází a experimentoval jsi se zvukem... místy se mi sice moc nelíbil, ale to je subjektivní

jo a oceňuju pěkné použití páky :-)

ještě - nemohl bys prosím napsat, jakou výbavu jsi použil k nahrávání? :-)

Lidi, na týden jedu pryč, postujte, diskutujte, až se vrátím, tak vám ot tu všechno zkritizuju :-)
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

Giof- hele co to sou jako ty eufenisinimiznizmy ? já to píšu tak jak si to myslim
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“