Tvar krku C a U

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Wakizashi

Tvar krku C a U

Příspěvek od Wakizashi »

Ahoj. Nějaké vysvětlení rozdílů? nikde jsme to nenašel. jedná se mi hlavně o rychlost hry. Díkec.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Taky bych chtěl, jestli někdo nemáte nějaké foto, jak vypadají ty fenderácké staré krky do V nebo co jak to cpou na ty re-edice rádoby-vintage, je to asi nějakej tlustej patyk co? :?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Demilich píše:Taky bych chtěl, jestli někdo nemáte nějaké foto, jak vypadají ty fenderácké staré krky do V nebo co jak to cpou na ty re-edice rádoby-vintage, je to asi nějakej tlustej patyk co? :?
No, ve svém threadu Cort VX-4V vs Cort Evl K6 vs Cort XTH jde o to že to véčko i ten strat používají práve zmiňované krky. Rozdíl by mě zajímal. V názorech si chválili uživatele krky u ubou.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

U je už podle toho písmena "hlubší", tj větší šířka krku od hmatníku po uplný konec vypoulení krku...huf, docela debilně se to popisuje, od toho je právě to U a C..prostě U krk, třeba LP, tak člověk drží v ruce větší hmotu a teoreticky je pomalejší, než C třeba u Stratů, mě osobně se taky hraje líp na strata, ale někdo, kdo má větší ruce preferuje U, proto ty rozdílný reakce.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
weselow

Příspěvek od weselow »

Nende..

ed: Ani to druhý :wink:
Naposledy upravil(a) weselow dne 6.07.2008 19:31, celkem upraveno 1 x.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jde. Ale speshl pro tebe:

http://www.kellyindustries.com/articles ... ssary.html

weselow: Tak to fakt nevím, jak to děláš. ;)
Naposledy upravil(a) Bummer dne 6.07.2008 19:32, celkem upraveno 1 x.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Obrázek
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Smrťokvítek píše:Obrázek
Proboha HARD V To musí být katastrofa :lol:
Hrál někdo na ty V krky od fendru co jsem zmiňoval??
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

takže ty Céčka by měly být teoreticky rychlejší? lol
Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dariel »

Wakizashi píše:takže ty Céčka by měly být teoreticky rychlejší? lol
Taky mi to tak přijde.
Má vůbec HARD V nějakou specifickou výhodu?Kromě toho, že vám to při rychlém hráni a ježdění po hmatníku rozšměluje ruku :D
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Dariel píše:
Wakizashi píše:takže ty Céčka by měly být teoreticky rychlejší? lol
Taky mi to tak přijde.
Má vůbec HARD V nějakou specifickou výhodu?Kromě toho, že vám to při rychlém hráni a ježdění po hmatníku rozšměluje ruku :D
Ano pro někoho to výhodu má. Nevím ale co myslíš tím rychlým hraním. :P
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Mi se dobře hrálo na "D" profil, jestli to byl on, prostě nějaká Cortka, nevím už která fakt, a ten krk byl jak to "D" Takový vzadu placatý a tenký a hrálo se na to good !!! :-) C je klasika...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

to V je výhoda pro lidi, co hrajou tak, že palec na krku si jakoby "zaseknou" o stranu toho V, teda pro ty, co hrajou hlavně s palcem nevyčnívající zpoza krku. Hrál jsem na Dean Hardtail Standard (krásná drahá luxusní kytara, ale právě ten krk mě ji kapku znemožnil) a potom Fender Lite Ash strat, černej, kterej měli na kytarách. Nevím, esli je to standard u Lite, nebo ne, ale prostě měl V krk:D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

já měl ibanězu rg2550 a musel jsem jí dát pryč protože mi na ní nestačili moje špalky :oops: zlatej krk c Fender.
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

rchlost... co to je? rychlost je zvyk, ne konstrukce...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

to se samozřejmě dá říct taky, jenže tady se posuzuje to, jak se ti na tu kytaru hraje poprvý, co jí držíš, a podle toho si spousta lidí kytaru vybírá:D
můžeš si koupit nějákou, která se ti líbí zvukem, tvarem a provedením, jen krk je třeba moc mohutnej a nehraje se ti na něj pohodlně a řekneš si, že si na to za chvíli zvykneš, jo, ale tohle je něco jinýho. Vezmu, zahraju a povídám, jo, sakra, to je dobrej krk.)
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

nejrychlejsi krky to jsou ty Dcka ze...Wizardske krky od Ibanez...
podle toho si budu vybirat nebo delat kytaru proste bez toho krku nemuzu hrat....Zkousel sem Fendra mexiko fajn pekna kytarka ale ten krk po chvilce hrani me uz bolela ruka z toho.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

A co je to ten rychlý krk ? :)
Nějak moc to nechápu. Kdyžtak říkejte Ibanezkový nebo něco takovýho. Rychlý je podle mě kterýkoliv.
kennedys

Příspěvek od kennedys »

Smrťokvítek píše:A co je to ten rychlý krk ? :)
Nějak moc to nechápu. Kdyžtak říkejte Ibanezkový nebo něco takovýho. Rychlý je podle mě kterýkoliv.

taky to tak vidim... a pod pojmem pomalý krk si nedokážu představit vůbec nic.
Mě se hraje nejlíp na tvaru, na kterym jsem se učil hrát - na D. Sice jsem to zrovna nedávno s hrůzou zjistil až po X letech hraní na C profily, poté co jsem si zahrál na jednoho Telecastera, ale začínám věřit tomu, že jsem v tomhle neměl moc experimentovat... Ale nevim, jak je tohle individuální - spíš jen takovej osobní postřeh...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“