Tvar krku C a U
Pravidla fóra
Tvar krku C a U
Ahoj. Nějaké vysvětlení rozdílů? nikde jsme to nenašel. jedná se mi hlavně o rychlost hry. Díkec.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
No, ve svém threadu Cort VX-4V vs Cort Evl K6 vs Cort XTH jde o to že to véčko i ten strat používají práve zmiňované krky. Rozdíl by mě zajímal. V názorech si chválili uživatele krky u ubou.Demilich píše:Taky bych chtěl, jestli někdo nemáte nějaké foto, jak vypadají ty fenderácké staré krky do V nebo co jak to cpou na ty re-edice rádoby-vintage, je to asi nějakej tlustej patyk co?
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
U je už podle toho písmena "hlubší", tj větší šířka krku od hmatníku po uplný konec vypoulení krku...huf, docela debilně se to popisuje, od toho je právě to U a C..prostě U krk, třeba LP, tak člověk drží v ruce větší hmotu a teoreticky je pomalejší, než C třeba u Stratů, mě osobně se taky hraje líp na strata, ale někdo, kdo má větší ruce preferuje U, proto ty rozdílný reakce.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Jde. Ale speshl pro tebe:
http://www.kellyindustries.com/articles ... ssary.html
weselow: Tak to fakt nevím, jak to děláš.
http://www.kellyindustries.com/articles ... ssary.html
weselow: Tak to fakt nevím, jak to děláš.
Naposledy upravil(a) Bummer dne 6.07.2008 19:32, celkem upraveno 1 x.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele:
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano pro někoho to výhodu má. Nevím ale co myslíš tím rychlým hraním.Dariel píše:Taky mi to tak přijde.Wakizashi píše:takže ty Céčka by měly být teoreticky rychlejší? lol
Má vůbec HARD V nějakou specifickou výhodu?Kromě toho, že vám to při rychlém hráni a ježdění po hmatníku rozšměluje ruku
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Mi se dobře hrálo na "D" profil, jestli to byl on, prostě nějaká Cortka, nevím už která fakt, a ten krk byl jak to "D" Takový vzadu placatý a tenký a hrálo se na to good !!!
C je klasika...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
to V je výhoda pro lidi, co hrajou tak, že palec na krku si jakoby "zaseknou" o stranu toho V, teda pro ty, co hrajou hlavně s palcem nevyčnívající zpoza krku. Hrál jsem na Dean Hardtail Standard (krásná drahá luxusní kytara, ale právě ten krk mě ji kapku znemožnil) a potom Fender Lite Ash strat, černej, kterej měli na kytarách. Nevím, esli je to standard u Lite, nebo ne, ale prostě měl V krk:D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
to se samozřejmě dá říct taky, jenže tady se posuzuje to, jak se ti na tu kytaru hraje poprvý, co jí držíš, a podle toho si spousta lidí kytaru vybírá:D
můžeš si koupit nějákou, která se ti líbí zvukem, tvarem a provedením, jen krk je třeba moc mohutnej a nehraje se ti na něj pohodlně a řekneš si, že si na to za chvíli zvykneš, jo, ale tohle je něco jinýho. Vezmu, zahraju a povídám, jo, sakra, to je dobrej krk.)
můžeš si koupit nějákou, která se ti líbí zvukem, tvarem a provedením, jen krk je třeba moc mohutnej a nehraje se ti na něj pohodlně a řekneš si, že si na to za chvíli zvykneš, jo, ale tohle je něco jinýho. Vezmu, zahraju a povídám, jo, sakra, to je dobrej krk.)
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Smrťokvítek píše:A co je to ten rychlý krk ? :)
Nějak moc to nechápu. Kdyžtak říkejte Ibanezkový nebo něco takovýho. Rychlý je podle mě kterýkoliv.
taky to tak vidim... a pod pojmem pomalý krk si nedokážu představit vůbec nic.
Mě se hraje nejlíp na tvaru, na kterym jsem se učil hrát - na D. Sice jsem to zrovna nedávno s hrůzou zjistil až po X letech hraní na C profily, poté co jsem si zahrál na jednoho Telecastera, ale začínám věřit tomu, že jsem v tomhle neměl moc experimentovat... Ale nevim, jak je tohle individuální - spíš jen takovej osobní postřeh...