nultej pražec z kosti??
Pravidla fóra
- 60'Rock_N'_Roll
nultej pražec z kosti??
Co to má znamenat? já to viděl a koukal..... jak de poznat rozdíl? spíš jen snobárna a smrad ne?
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
a tady na foru si najdi pražec z mamuta
do ted nevim jestli je to pravej mamut nebo ne 
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- 60'Rock_N'_Roll
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kostěné pražce se dávaly na kytary vždycky až teď se na ty levnější davají plastové.
Mělo by to zlepšit sustain. Na akustiky se třeba ty TuSQ dávají zcela běžně a dělají se z toho i kobylky.
Další možností je taky mít grafitový nultý pražec. To je taky varianta z těch dražších.
Mělo by to zlepšit sustain. Na akustiky se třeba ty TuSQ dávají zcela běžně a dělají se z toho i kobylky.
Další možností je taky mít grafitový nultý pražec. To je taky varianta z těch dražších.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
- 60'Rock_N'_Roll
¨Smrťokvítek píše:Kostěné pražce se dávaly na kytary vždycky až teď se na ty levnější davají plastové.
moc tomu nevěřim....je to snobárna....sustain mád dlouhej dost....nepotrebuju
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Vákečkový nultý pražecDisasterpiece píše:jo a pak jeste je s takovyma valeckama jakoby tam to davaji fendry myslim.
http://melodymusiconline.com/images/rollerNutChrome.jpg
Hraju na kytary a mašinky
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
no tak na LP je jasny ze mas sustainu dost ale vemsi lidi co maji straty s vintage tremolo...oni asi okamzite bezej menit mechaniky a nultak aby to tremolo mohli pouzivat.(prumerna kytara cca 10klacku)60'Rock_N'_Roll píše:¨Smrťokvítek píše:Kostěné pražce se dávaly na kytary vždycky až teď se na ty levnější davají plastové.
moc tomu nevěřim....je to snobárna....sustain mád dlouhej dost....nepotrebuju![]()
![]()
Dej si na kytaru třeba třináctky struny do normálního ladění a uvidíš, že za měsíc letíš kupovat novej nulťák, protože se ti rozláme, nebo nějak jinak posere. Ty kostěný a grafitový jsou daleko pevnější a daleko víc vydrží. Já mám na kytaře taky grafitovej...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Můžu potvrdit z vlastní zkušenosti, byly to sice 12 a nulťák praskl až při měnění strun, ale stalo se... sem byl ještě mladej a nezkušenejafektband píše:Dej si na kytaru třeba třináctky struny do normálního ladění a uvidíš, že za měsíc letíš kupovat novej nulťák, protože se ti rozláme, nebo nějak jinak posere. Ty kostěný a grafitový jsou daleko pevnější a daleko víc vydrží. Já mám na kytaře taky grafitovej...
Hraju na kytary a mašinky
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
- tallicaman
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
nulťáky se dělají ze všeho možného.
na elektrice mám grafitový, na akustice slonovinu. Můžu tu slonovinu porovnat s plastem, který tam byl předtím - podle mě se zvuk zlepšil. neříkám, že došlo k neuvěřitelnému posunu, ale například sustain se prodloužil a tóny mi připadají celkově čistší a průzračnější (taky se mi pomaleji tupí zvuk strun, vibrace se přenášejí lépe)
na elektrice mám grafitový, na akustice slonovinu. Můžu tu slonovinu porovnat s plastem, který tam byl předtím - podle mě se zvuk zlepšil. neříkám, že došlo k neuvěřitelnému posunu, ale například sustain se prodloužil a tóny mi připadají celkově čistší a průzračnější (taky se mi pomaleji tupí zvuk strun, vibrace se přenášejí lépe)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"