nultej pražec z kosti??

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
60'Rock_N'_Roll

nultej pražec z kosti??

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Co to má znamenat? já to viděl a koukal..... jak de poznat rozdíl? spíš jen snobárna a smrad ne?
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Jako, že ho někdo udělal z kosti sám ? Tak to musí být trochu hovado. Jinak se pražce z kostí resp. ze slonoviny normálně dělají viz TuSQ od Graphtecu. Ikdyž asi to nebude pravá slonovina. :D
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

a tady na foru si najdi pražec z mamuta :-D do ted nevim jestli je to pravej mamut nebo ne :-(
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
60'Rock_N'_Roll

Smrťokvítek píše:Jako, že ho někdo udělal z kosti sám ? Tak to musí být trochu hovado. Jinak se pražce z kostí resp. ze slonoviny normálně dělají viz TuSQ od Graphtecu. Ikdyž asi to nebude pravá slonovina. :D
ne proste ho koupil, ale v cem je rozdil??
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

asi ze struny lip klouzou min se rozladujou a vetsi sustain?nvm uprime me by zajimal rozdil mezi nultakem ze slonoviny a grafitu.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Kostěné pražce se dávaly na kytary vždycky až teď se na ty levnější davají plastové.
Mělo by to zlepšit sustain. Na akustiky se třeba ty TuSQ dávají zcela běžně a dělají se z toho i kobylky.

Další možností je taky mít grafitový nultý pražec. To je taky varianta z těch dražších.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

jo a pak jeste je s takovyma valeckama jakoby tam to davaji fendry myslim.
60'Rock_N'_Roll

Smrťokvítek píše:Kostěné pražce se dávaly na kytary vždycky až teď se na ty levnější davají plastové.
Mělo by to zlepšit sustain. Na akustiky se třeba ty TuSQ dávají zcela běžně a dělají se z toho i kobylky.

Další možností je taky mít grafitový nultý pražec. To je taky varianta z těch dražších.
¨

moc tomu nevěřim....je to snobárna....sustain mád dlouhej dost....nepotrebuju :D :D :D
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Disasterpiece píše:jo a pak jeste je s takovyma valeckama jakoby tam to davaji fendry myslim.
Vákečkový nultý pražec
http://melodymusiconline.com/images/rollerNutChrome.jpg
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

60'Rock_N'_Roll píše:
Smrťokvítek píše:Kostěné pražce se dávaly na kytary vždycky až teď se na ty levnější davají plastové.

¨

moc tomu nevěřim....je to snobárna....sustain mád dlouhej dost....nepotrebuju :D :D :D
no tak na LP je jasny ze mas sustainu dost ale vemsi lidi co maji straty s vintage tremolo...oni asi okamzite bezej menit mechaniky a nultak aby to tremolo mohli pouzivat.(prumerna kytara cca 10klacku)
afektband

Příspěvek od afektband »

Dej si na kytaru třeba třináctky struny do normálního ladění a uvidíš, že za měsíc letíš kupovat novej nulťák, protože se ti rozláme, nebo nějak jinak posere. Ty kostěný a grafitový jsou daleko pevnější a daleko víc vydrží. Já mám na kytaře taky grafitovej...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

afektband píše:Dej si na kytaru třeba třináctky struny do normálního ladění a uvidíš, že za měsíc letíš kupovat novej nulťák, protože se ti rozláme, nebo nějak jinak posere. Ty kostěný a grafitový jsou daleko pevnější a daleko víc vydrží. Já mám na kytaře taky grafitovej...
Můžu potvrdit z vlastní zkušenosti, byly to sice 12 a nulťák praskl až při měnění strun, ale stalo se... sem byl ještě mladej a nezkušenej :-)
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

heh zlaty desitky :)
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

Delaji se nultaky i z mosazi :wink:
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

nulťáky se dělají ze všeho možného.

na elektrice mám grafitový, na akustice slonovinu. Můžu tu slonovinu porovnat s plastem, který tam byl předtím - podle mě se zvuk zlepšil. neříkám, že došlo k neuvěřitelnému posunu, ale například sustain se prodloužil a tóny mi připadají celkově čistší a průzračnější (taky se mi pomaleji tupí zvuk strun, vibrace se přenášejí lépe)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“