Uzemění

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Už jsem si vzal jednu prodlužku, tahám to teď přes celý byt :D Už by to mělo být OK.
Final Frontier
Moleek

Příspěvek od Moleek »

hele to je táhada... s tim, že když se dotku strun tak to nebručí.. to už mám zažitý. Ale na base mám kovový potenciometry. Dřív to bylo v pohodě a ani to moc nebručelo, pak sem jednou skusil kryt poťáku vytáhnout, a kdyš sem ho dal zpět tak to bručí jak prase... a přestane jen když se dotknu těch strun
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Pro příště si na to dejte všichni pozor - mezi neuzeměným kombem a zemí může být pěkný potenciál (klidně i přes 100V) a při situaci že máš levou ruku na kobylce a prevou vezmeš uzeměný mikrofon(stačí se i opřít o topení - to je dost dobře uzemněné) tak dostaneš pořádnou prdu - z té se probrat můžeš a taky nemusíš(zvlášť když to jde z jedné ruky do druhé(přes srdce)) - vím o čem mluvím - u nás na škole jsme probíraly tato předpisy každý rok aspoň dvakrát - tak to asi nebude žádná p***l. POZOR NA TO!
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Znáš takový to jak tě kopne zábrdlí v budově. Tak tam můžeš mít napětí i pár kV tzn. tisíce Voltů. O tom jak jsou tydle ty vyboje nebezpečné rozhoduje především proud který tělem projde.
Tím sem nechtel řít abyste to brali na lehko váhu, protože u kytary už to není staticka elektřina, jak u teho zábradlí. :(
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Hej tak teď v tom mám totální hokej, jakýho bručení a uzemnění a tak se bát mám a jakýho ne... díky :D
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

V el. kytaře se ti indukuje napětí. To znamená že na kytaře je jiný potenciál než na zemi (rozdíl potenciálů je napětí). To je asi největší nebezpečí.
Doufám že chápeš rozdíl mezi brumem a šumem
Brum to může být ruch ze sítě jak sem psal (způsobují např. zářivky) , nebo single snímače zachycují elektromagnetické vlny z okolí (o5 způsobují např. zářivky). Brum tedy není nebyzpečný.
Pokud máš zše dobře uzemňeno tak se bát ničeho nemusíš :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
piranha90
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha90 »

Little.Sick.Fish píše:
Jaguar master píše:No ok. Nějak to přežiju :) Pokud mně nic nekopne :D
No jak si říkal, že ti chybí v prodlužce kolík, tak to fakt neni sranda :shock:

Co to je ten kolík? A jak se to uzemňuje :?:

Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

dotaz: to vadí, když mám všecky krabky přes jeden adaptér ? :shock:
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

eugeene píše:dotaz: to vadí, když mám všecky krabky přes jeden adaptér ? :shock:
Pokud to nedělá bordel tak nevadí, pokud jo, tak jo ;-)
Dany

Příspěvek od Dany »

S tou prodlužkou je to jasne...většinou to šumí kdyžnení všechno zapojene do stejneho zásuvky...a když to není fyzicky možne tak pry pomahá proste otočit zastrčku...nebo si koupit trafo.......Jinak taky me to jednou koplo na stare basskytaře.. :D
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“