Uzemění
Pravidla fóra
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Uzemění
Našel jsem jednu záhadu...z komba slyším šum, ale když šáhnu na kovový kryt nějaké (zapojené krabičky) tak se úroveň šumu sníží, to samé když šáhnu na kobylku na kytaře...řekl bych že to je uzemění...ale jak na to? V kytaře je zemění vedeno na kobylku...ale dál to není zeměno...takže mně napadlo to nějak uzemnit a byl by od šumů klid...co vy na to?
Final Frontier
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
pokud tam není zemnící kolík tak bych od toho šel co nejdál :-XJaguar master píše:Momentálně všecko baterkou. Ale jestli nebude problém v tom že kombo není uzeměnýv prodlužce není zemnící kolík...
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
stopro, prodluzka stojí padesat kacekJaguar master píše:No zatím žiju, ale taky mi to docela vadí. Už mně párkrát kytara kopla...ale to byla jiná prodlužkaTakže nejdříve pořádnou síť a potom zkusit jo?
Se divíš že ti to šumí?
A myslím že tím porušuješ předpisy. Ta prodlužka musí být po domácku udělaná. Upaluj si koupit do elektra prodlužku
.
Když tam nemáš kolík tak je to jako bys nic v kytaře neměl uzemněný
Když tam nemáš kolík tak je to jako bys nic v kytaře neměl uzemněný
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
obdivuju ty šílence co je párkrát kopne kytara a vůbec nic to s nima nedělá. Prostě pořád žíjí v tom, že je to naprosto v pohodě. Lidi jste blázní. Vždyť je to elektrika. Jsou i muzikanti co je to zabilo

Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
mám snad aj dojem že tady na foru byl příběh nějakyho chlapika, ktery se při koncertě nějak dotkl něčeho kovoveho a okamžitě rána a už ho nerozdýchali, ale už si to přesně nepamatujuaivn86 píše:obdivuju ty šílence co je párkrát kopne kytara a vůbec nic to s nima nedělá. Prostě pořád žíjí v tom, že je to naprosto v pohodě. Lidi jste blázní. Vždyť je to elektrika. Jsou i muzikanti co je to zabilo![]()
![]()
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
hehe já jsem měl Digitech RP80 a Boss DS-2 a Digitech byl napájen adaptérem a Boss baterkou a pořád mi tam něco šumělo. Nakonec jsem přepojováním kablu a tak různě zjistil, že to dělá ten Digitech. Šumělo to strašně nahlas a pořád jsem nevěděl jak to odstranit, takže jsem ten Digitech RP80 prodal. Stejně efekty na tom stojí za pendrek ...
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
já když mám bossku připojenou k síti tak to taky bzučí, ale kdyz ze sítě vytahnu tak nic, děla to prej u všech efektuAdamz Asah píše:hehe já jsem měl Digitech RP80 a Boss DS-2 a Digitech byl napájen adaptérem a Boss baterkou a pořád mi tam něco šumělo. Nakonec jsem přepojováním kablu a tak různě zjistil, že to dělá ten Digitech. Šumělo to strašně nahlas a pořád jsem nevěděl jak to odstranit, takže jsem ten Digitech RP80 prodal. Stejně efekty na tom stojí za pendrek ...
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Re: Uzemění
A proč myslíš, že to zemnění je daný na kobylku? protože z kobylky to jde do strun, když hraješ, tak se dotýkáš strun, když se dotýkáš strun, tak to nebrumí. Tenhle brum je vcelku normální, pozoroval jsem to u většiny kytar, co jsem hrál, akorát u mojí nynější je docela zvláštnost, že neni skoro žádnej rozdíl v tom, když kobylku držim a když ne. Brumí to málo, ale pořád, to je podle mě záhada!Jaguar master píše:Našel jsem jednu záhadu...z komba slyším šum, ale když šáhnu na kovový kryt nějaké (zapojené krabičky) tak se úroveň šumu sníží, to samé když šáhnu na kobylku na kytaře...řekl bych že to je uzemění...ale jak na to? V kytaře je zemění vedeno na kobylku...ale dál to není zeměno...takže mně napadlo to nějak uzemnit a byl by od šumů klid...co vy na to?
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
No ale já tu kobylku né pořád držím právě....jde mi o to že když potřebuju tu pravou ruku na něco, mikrofon, nastavení efektů, poškrábaní se za uchem, tak to brumí....tak mně napadlo jestli bych neměl třeba nějak tu zem uzemnit jinak...napadlo mně to káblem dovést na kolík od prodlužky 
Final Frontier
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Mno, pokud to zkousis s tim "jaguarem" - tak to bude trosku "brumit" vzdycky, protoze ta kytara ma snimace typu singlecoil. Zkus si zapojit do toho retezce neco s humbuckerama [LP], uvidis, ze brum takrka zmizi.
Doporucuji procist temata o snimacich, zapojeni atp.
Pokusy s uzemnovanim pomoci samostatneho "dratu na kolik", jsou, mirne receno zcestne.
Doporucuji procist temata o snimacich, zapojeni atp.
Pokusy s uzemnovanim pomoci samostatneho "dratu na kolik", jsou, mirne receno zcestne.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Ale struny snad při hraní držíš, ne? do těch by ta zem měla jít taky. To zas jako neřeš kraviny, že ti to 2 vteřiny brumí, Když se drápeš na zadku. Když ti to vadí, tak stáhni volume na kytaře.Jaguar master píše:No ale já tu kobylku né pořád držím právě....jde mi o to že když potřebuju tu pravou ruku na něco, mikrofon, nastavení efektů, poškrábaní se za uchem, tak to brumí....tak mně napadlo jestli bych neměl třeba nějak tu zem uzemnit jinak...napadlo mně to káblem dovést na kolík od prodlužky
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
No jak si říkal, že ti chybí v prodlužce kolík, tak to fakt neni srandaJaguar master píše:No ok. Nějak to přežijuPokud mně nic nekopne