Jaký aparát pro elektroakustiku?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
sniffer

Jaký aparát pro elektroakustiku?

Příspěvek od sniffer »

Ahoj všichni, řeším teď zásadní problém - moje současné kombo (Crate 30W) mě svým směšně malým výkonem už dávno nestačí, a proto se poohlížím po novém kombu(pro mou elektroakustickou kytaru). A při tom rozhlížení jsem narazil na tři věci:

zaprvé (nejdražší možnost) - kombo Crate Telluride CA125DG, které stojí při výkonu 125W 13196,-. S touhle značkou mám sice perfektní zkušenosti, ale nechce se mi za aparát o tak relativně malém výkonu dávat tolik peněz..
zadruhé (nejlevnější možnost) - kombo Behringer ACX1800, které stojí při velkém výkonu 180W pouhých 9000,-.A to se mi nezdá.. Proč je o tolik levnější než slabší Crate? Copak je o tolik horší, nebo se v případě Crate platí hodně za značku? Vždyť behringer není až tak špatná značka - náš basák má od nich 450W kombo a zní pohodově...
a nakonec zatřetí (nejvýkonnější možnost) - čtyřreprákový box Kustom Quad za 5520,- (260W) a zesík Kustom Quad 200 za 7230,-, takže to celé vyjde pře o mnoho větším výkonu levněji, než kombo crate.. Otázka je, že nevím, jak by přes to zněla elektroakustika - nemáte s tím někdo zkušenosti? Jednou na koncertě jsem hrál přes podobnou půjčenou sestavu a neznělo to vůbec špatně.. Ale taky jsem se nikde nedozvěděl, kolik ten zesík s reprákama vlastně váží, aby se to dalo nějak rozumně na koncerty převážet..

Díky moc za odpovědi, bez nich bych totiž byl beznadějně zoufalej :)

Filip (skupina The Pissoirs :-)
pateson

Příspěvek od pateson »

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ahoj,

první (detailní) věc, přesunul jsem ti ten thread do správné sekce :wink:

A k tématu - Pokud ti připadá 30W málo, kolik ti ted přijde dost? K tvému výběru, skutečně bych doporučival vybírat spíš mezi aparáty, co jsou určené pro elektroakustiky. Neumím ti vysvětlit proč, ale prostě to zní líp než obyčejné kombo.

Ten Behringer bych radši nedoporučoval, byť zvukově je celkem ucházející, zpracování je celkem "levné" a rozhodně nepůsobí zrovna spolehlivě a trvanlivě. Srovnávat Crate a Behringer bych se skutečně neodvážil...

Crate je drahé, ale ta kvalita tam je. Ten zvuk je parádní a hlavně celkem variabilní, takže si na něm nakroutíš co chceš. Sice je drahé, ale ty peníze to stojí. Jo, a 125W mi nepřipadá jako relativně malý výkon.

Pokud můžu radit tak trochu všeobecně, u elektroakustik mám nejlešpí zkušenosti s značkami právě Crate, potom Kustom (řada Seinna, ale tam se obávám, že nejvýkonnější je 65W, což ale zní už pěkně nahlas) a pak docela dobře hrály akustické Marshally.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pateson

Příspěvek od pateson »

Nejsem zkušený muzikant, ale podle mých malých (přes 20 let) zkušeností s aparaturou různého typu (regionální rádio, trochu muziky v kapelách, hifi apod.) jsem přesvědčen o tom, že člověk, kterému je příjemný poslech při plné hlasitosti beden o výkonu 30-50 W (i když RMS a celkem jedno jaký zdroj zvuku) ze vzdálenosti cca 1 m, už nemá v pořádku sluch...

Klidně mě kamenujte :-)
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

pateson: ale zase se musí uvážit, že říkal že basák ma 450w kombo, sice behringer ale i tak je to vyžhavení jak prase. a pokud stojí ta 30tka proti bicím tak věřím že může bý nedostačující.

k tematu: ten crate Telluride, říkáš že nechceš dávat tolik peněz za tak MALÝ výkon, jako nevím nevim, výkon 125w je fakt dost, sice sou tam teda osmičky repra ale stoprocentně to bude stačit, to byste museli hrát fakt nahlas aby to nestačilo
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
pateson

Příspěvek od pateson »

Caggan částečně souhlasím, ale vždy se dá ztlumit, aj dobrý bubeník umí hrát potišeji a nebo je možnost změnit kapelu...

Na našich RnR tanečních soutěžích působím mimo jiné jako ztlumovač zvukaře :-), jelikož má tendenci po několika skladbách zesilovat a jak sám přiznává, už si to ani neuvědomuje...

Nicméně tohle patří do jiného tématu.
sniffer

Příspěvek od sniffer »

Nero píše:Ahoj,

první (detailní) věc, přesunul jsem ti ten thread do správné sekce :wink:

A k tématu - Pokud ti připadá 30W málo, kolik ti ted přijde dost? K tvému výběru, skutečně bych doporučival vybírat spíš mezi aparáty, co jsou určené pro elektroakustiky. Neumím ti vysvětlit proč, ale prostě to zní líp než obyčejné kombo.

Ten Behringer bych radši nedoporučoval, byť zvukově je celkem ucházející, zpracování je celkem "levné" a rozhodně nepůsobí zrovna spolehlivě a trvanlivě. Srovnávat Crate a Behringer bych se skutečně neodvážil...

Crate je drahé, ale ta kvalita tam je. Ten zvuk je parádní a hlavně celkem variabilní, takže si na něm nakroutíš co chceš. Sice je drahé, ale ty peníze to stojí. Jo, a 125W mi nepřipadá jako relativně malý výkon.

Pokud můžu radit tak trochu všeobecně, u elektroakustik mám nejlešpí zkušenosti s značkami právě Crate, potom Kustom (řada Seinna, ale tam se obávám, že nejvýkonnější je 65W, což ale zní už pěkně nahlas) a pak docela dobře hrály akustické Marshally.
No právě vzhledem k výkonu basákova aparátu a vzhledem k tomu, že naše druhá kytara bude elektrika se 120W kombem a ten hráč si to pořád zesiluje, tak je pro mě minimum těch 125W.. Takže tedy nedoporučujete koupit tu sestavu KUSTOM, o které jsem se zmiňoval? A je tu někdo, kdo má s tím 180W behringerem (nebo s jiným) nějaké zkušenosti? Čili mi doporučujete investovat do Cratu? Díky moc všem za vaše příspěvky, zase jsem o něco chytřejší :-) a přispívejte prosím dál :-)
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

sniffer píše:
No právě vzhledem k výkonu basákova aparátu a vzhledem k tomu, že naše druhá kytara bude elektrika se 120W kombem a ten hráč si to pořád zesiluje, tak je pro mě minimum těch 125W.. Takže tedy nedoporučujete koupit tu sestavu KUSTOM, o které jsem se zmiňoval? A je tu někdo, kdo má s tím 180W behringerem (nebo s jiným) nějaké zkušenosti? Čili mi doporučujete investovat do Cratu? Díky moc všem za vaše příspěvky, zase jsem o něco chytřejší :-) a přispívejte prosím dál :-)
podívej, když si koupíš behringera, tak musíš z části risknout že je to levná značka, a z části překousnout že kvalita zvuku je fakt hrozná tak si ho mužeš koupit, a být spokojený (já nejsem zvukově náročný, behringera mám a spokojen sem)

ale pokud máš možnost připlatit si "jenom" zhruba 4 tisíce, tak si připlať za ten crate..... určitě je to daleko lepší investice než ten behringer.

a k tomu výkonu, behringer má 180w a crate 125w, myslím si že se tu všichni shodneme že výkon behringeru a jiných levnějších značek je hodně zkreslující, narozdil od dražších značek jako je např crate, na 99% bude crate řvát víc, a zvuk bude určitě silnější a plnější
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

s clovekem, ktery si stale zesiluje aparat, aby prerval ostatni, nema cenu hrat.
taky bych spis volil Crate, predevsim diky vetsi jistote, ze to nebude pruser. taky jak bylo mnohokrat zmineno, nejde jen o vykon, ale docela dost i reprak.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Za mě hlas pro Crate...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

to zesilování je poměrně složitá věc:-/ mě často něko řiká, abych to dal mín, ale prostě to nejde, s mým aparátem, který hraje slušně už na 2 ale je to už dost nahlas a problém je tam, že nechci samozřejmě nikoho přeřvávat, ale potřebuju se slyšet sám, což je důležitější, než kecy zvukaře, že to mám nahlas, stejně to je pak všechno vyrovnaný:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

To já kotlil na koncertě 100W lampu přes pět,ale bylo to venku a zvukaři ani nepípli, taky jsem s nima měl nejdřív problém a pak už jsme spolu moc nemluvili :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Nemám tušení, jaký zvuk mají ty všechny aparáty, když jsou ohulené. Ale vzhledem k tomu, že to jsou tranďáky, tak moc velký rozdíl nebude.

Všechny zmiňované aparáty taky nemají výškáč (tweeter, horna). V obchodě jsem akustických komb vyzkoušel plno, ale ty bez tweetru neměly moc dobré výšky, což je u akustiky hodně důležité. Jako naprostý zvukový průšvih mi právě kvůli výškám přišel Roland AC 60 a Marshally (i ten dražší Marshall AS100D). Asi odvážné tvrzení, ale vůbec nechápu, jak tyhle věci mohli vypustit na trh.

A i zmiňovaný Behringer ACX1800, který se zdál po všech stránkách perfektní (cena, výkon, graficky ekvalizér a další ovládací prvky), ale dobrý zvuk ve výškách rozhodně neměl. Ale možná bych zauvažoval o domontování rozbočky a tweetru. Jestli ti zvukově bude vyhovovat, tak bych se ho nebál jako ostatní. No co, když se podělá, tak ho reklamuješ, a pořídíš si něco jiného.

Za naprostou zběsilost, kterou bych někdy rád vyzkoušel, považuji Hartke AC150.

Mě osobně zvukově hodně líbilo Ibanez TA35 (35W), i když jsem Ibanez jako výrobci aparátů moc nevěřil.

Jelikož Fender, Peavey či SWR jsou vzhledem k tebou vyzdvihovanému výkonu cenově někde jinde, tak asi vyhrává to Crate CA125DG.

Ale můžeš ještě mrknout.

http://www.musiccenter.cz/komba%20pro%2 ... :70500:0:2

http://kytary.cz/komba-kombo-combo/pro- ... 6&do=22412

http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... e_id_s=183

http://www.muziker.cz/Default.aspx?cont ... p_t;040505

http://www.muzikmanie.cz/Kytarova-komba ... y_d87.html
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Já si postavil s širokopásmáčem Beymou (citlivost 97 dB) a spořádným zesem s pořádným zdrojem (aldax a ne nějakým jednošváb) a hraje to super. Co jsem zkoušel jednou v krámě dvě Acu komba,tak to byly teda s****y. Ale už nevim,jaký to byly.
Aj s tim zvučím garden-párty :-D
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

jednošváb ??? :lol:
sniffer

Příspěvek od sniffer »

Díky všem, nakonec jsem se pod tíhou vašich doporučení a zkušeností s lehkým srdcem rozhodl pro toho 125W Crata. Až ho budu mít, tak napíšu, jakej je to brutal karneval :D . Filip / The Pissoirs
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Tys nikdy neviděl ty zesilovače s TDA či LM švábama a kolem pár součástek s kondíkama ke zdoji nevalných kvalit a hodnot?
To se někdy koukni do zesů u bedýnek k PC nebo běžné spotřebky (domácí kina tak do 10000 a asi i víc)
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Bohužel neviděl a čemu se teda aspoň říká "šváb"?

sniffer:
My taky doufáme, že tvoje volba bude správná.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

na nejakem slovenskem hudobnim bazaru jsem zahledl crate 60w za 6000 Sk - to by podle me nebyla spatna volba za dobre penize...

a 60 w uz snad musi stacit ne?

ma to desitku repro a teeter.
pateson

Příspěvek od pateson »

dayslipper píše: a čemu se teda aspoň říká "šváb"?
Integrovaný obvod
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“