Domácí kino jako Kombo

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Buji

Domácí kino jako Kombo

Příspěvek od Buji »

Cau lidi,mozna je to blbost ale neskouseli jste nekdo napojit kytaru na kvalitnejsi domaci kino??? :idea:
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Nezkoušel sem to, ale blbost to podle mě není :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Joey
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí kino jako Kombo

Příspěvek od Joey »

Buji píše:Cau lidi,mozna je to blbost ale neskouseli jste nekdo napojit kytaru na kvalitnejsi domaci kino??? :idea:
Já sem hrál týden přes televizu, kombo nebylo, PC taky ne a zesák nejel...no to byl hnus :D.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí kino jako Kombo

Příspěvek od Disasterpiece »

Joey píše:
Buji píše:Cau lidi,mozna je to blbost ale neskouseli jste nekdo napojit kytaru na kvalitnejsi domaci kino??? :idea:
Já sem hrál týden přes televizu, kombo nebylo, PC taky ne a zesák nejel...no to byl hnus :D.
:shock: :lol: jsi delal doprovod k filmu co :D
Kaktik

Příspěvek od Kaktik »

Ahoj.Pokud použiješ nějakej preamp který ti zesílý signál na hranici který se používá pro klasickej audio vstup tak to půjde.Kytara dává jen kolem 50 mV.Domácí kino má ale vstupy na každý kanál zvlášt takže ti bude hrát jen jedno repro.Příjde mi to jako bláznovství ale zkusit to musíš.Chci vědět jak to dopadne :D .
Buji

Příspěvek od Buji »

Diki vsem :)
Kaktik-co jsi myslel tim preamp :?: Takze by mi to nemelo nic odpalit v kine :?:
Kino ma 3vstupy pro audio-video,obraz nepotrebuji zejo :roll:
Jeste mi zustavaji 2
Kam to pichnout :?:
Vyresi to prechod z velikeho jacku na malej a uvidime........ :mrgreen:
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Já to zkoušel.. Musíš mít redukci, a pokud možno, si dopájet zdvojení, aby ti hrály obě strany :-)
Hrál jsem přes ty klasické Genius bedny takové ty dřevené 5.1 které zná každý. Kotlí to dobře, akorát je to vždycky frekvenčně trochu posunuté, nevím jak to říct..
Když jsem hrál kdysi přes Digitech deathmetal do toho, tak to byla lahoda... Teď s jackhammerem je to takové zahuhlané a prostě úplně jiné. Bez efektu před tím, je to takové ploché a moc basové strašně bez výšek..

Chce to s tím si nějak pohrát, nejlépe přes nějakou krabičku, kde se dá aspoň něco málo nakroutit....
:)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Já tak hral půl roku přes Bedny (nějaké 2.0 Encore 16W) a taky ještě přes PC (line in -> bedny Genius 2.0 hrozné ...) a to skrz Digitech RP-80 ... a byl jsem spokojen, ale jak jsem si pořídil kombo, už bych na to raději nikdy nehrál ... ale jak bude kombo později ve zkušebně (a nebudu mít ještě nějaké menší na doma), tak asi budu zase muset :( ... ale asi budu hrát raději na sucho .... uvidíme :roll:

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Buji

Příspěvek od Buji »

Demilich-jakou :roll: redukci jake dopajeni,popis to trochu,dik
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

nechápu jak nekdo může řešit vůbec to, jak hrát přes hifi, 5.1 repro nebo dokonce pres TV - Bože můj :) v dobe, kdy za 1000kc se da koupit malinké domácí kombo s distortion a reverbem....idealni na cviceni - a je to delane na kytaru :) a mezi nama tisicovka neni tak hrozna investice - pokud clovek chce hrat...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Buji píše:Demilich-jakou :roll: redukci jake dopajeni,popis to trochu,dik
No já tam zezadu mám Cinchové vstupy, dva na každý "kanál", takže jsem shodou okolností doma redukci z velkého jacku na cinch našel !! Ale jinak asi budeš muset trochu zabastlit, popřípadě někde koupit.
Takže z kytary redukce na cinch a ten jsem tam píchnul zezadu a bylo hotovo :-)
Jelikož jsem ale měl na požadovaném cinchovém konci cinch jenom jeden, tak jsem šmiknul kabel a připájel druhý, stejný, aby stejný signál z kytary šel do obou těch vstupů zezadu. Jeden je RIGHT a druhej LEFT :) kapišto?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
tommy3

Příspěvek od tommy3 »

mám podobný problém, jen to chcu píchnout přímo do TV, ze předu je vstup pro sluchátka, kde v pohodě píchnu jack, ale když to tam jen tak dám nehraje to, jak to nastavit aby to hrálo, mám vjet do AV nebo co?
Ginie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ginie »

tommy3 píše:mám podobný problém, jen to chcu píchnout přímo do TV, ze předu je vstup pro sluchátka, kde v pohodě píchnu jack, ale když to tam jen tak dám nehraje to, jak to nastavit aby to hrálo, mám vjet do AV nebo co?
lol nechci ti do toho kecat ale ty se divis kdz pichnes kytaru do sluchatek tak ze to nehraje ? :D:D:D ...
Kytary: Fender strat. classic 60s HSS, Thomas superstrat floyd HSS
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
tommy3

Příspěvek od tommy3 »

no prave, to uz me taky napadlo ze je to blbost ale dke jinde to mam vpichnout? kdybych to chtel do kompu tam musim koupit nejakou redukci na 3,5 mm, pak me napadlo to dat jeste do dvd tam mam dve zdirky pro mic, ale to taky nevim jak to zapojit aby to hrálo
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Ja kdyz mel Rolanda 15X Cube tak jsem bezne zapojoval CD prehravac do komba pres redukci, tam na to je konektor urceny. Docela fajn, zas tak spatne to rozhodne nebylo, moznost ekvalizace a vyhulit zvuk pres power squeezer...takze zapojeni jako domaci kino, proc ne, sice me to nenapadlo, ale co...
Buji

Příspěvek od Buji »

pupack-v podstate mas pravdu,ale mi co radi experimentujeme... :lol: a za tisku nekoupis kombo se vstupem na CD nebo MP3,nebo jo?
tommy3-dat to do vstupu na mikrofon je dobrej napad,ja tam takej vstup nemam,to mas dobry staci ti redukce z velkeho jacku na mic vstup.
Ja taky hodlam v kine pustit CD s jamtrack-em a let´s jam :D
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Buji píše:pupack-v podstate mas pravdu,ale mi co radi experimentujeme... :lol: a za tisku nekoupis kombo se vstupem na CD nebo MP3,nebo jo?
tommy3-dat to do vstupu na mikrofon je dobrej napad,ja tam takej vstup nemam,to mas dobry staci ti redukce z velkeho jacku na mic vstup.
Ja taky hodlam v kine pustit CD s jamtrack-em a let´s jam :D
a proc by melo mit to cvicne kombo vstup na cd nebo mp3 :))) achjo ja sem asi konzervativní ale co ti brání si tu mp3 nebo CD pustit na tom kině a hrát přes malé cvičné kombo do toho kytaru? ... Kdyz je to kombo k tomu urcene, uzpusobene a idealni :)

edit: a dokonce koukam na http://kytary.cz/stagg-dvoukanalove-kombo-10-ga/89083/ a ten vysneny a uzasny vstup na cd a mp3 treba toto kombo dokonce ma :lol:
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
tommy3

Příspěvek od tommy3 »

tak po dvou hodinách hrání si, mi to jede ani redukci sem nepotřeboval, měl sem tam stejně velkou zdířku jako na kytaře, ale to nastavování bylo strašné, složitý dvd přehrávač, je to lepší než na sucho, ale bez efektu je to o ničem, zlaté kombo
Buji

Příspěvek od Buji »

pupack-zase mas v podstate pravdu,a je to dobry poslouchat odinut,jako v kapele ze jiny nastroj slisis z jiny bedny,no jo....
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“