pánové - Jester a dayslypper - trochu si protiřečíte, hlavně Jester

a myslím tím z principu. Jestliže Jester "skousne" bicí napříč stereobází a klavír ne, tak je to jen o jeho vkusu, ale nedá se to zobecnit následující dayslypperovou poznámkou o "nevyvážené nahrávce". Je to celé nesmysl - bicí taky nemáte po celém pódiu, takže technicky je roztažení jejich stereobáze stejná kravina jako u klavíru (a samozřejmě i naopak). Berte to trochu s nadhledem
Na koncertech se obvykle "zmoňuje" třeba z toho důvodu, aby lidi z pravé části nebyli ušetřeni brilantního kytaristovo sóla z levého konce stage a naopak. Studiová nahrávka je přeci o něčem úplně jiném - ta se dělá od toho (většinou), že zúročuje a prezentuje jednak schopnost muzikantů hrát (technicky, melodicky, harmonicky, rytmicky) a jednak je v tom i kus práce studiového inženýra a producenta, kteří správným mixem a vhodnou volbou doplňkových efektů/střihacích triků/apod. dodají nahrávkám ten "další rozměr".
Takže osobně proti stereobázi nic nemám, ale konkrétně bicí roztahuju zhruba od 1/2L do 1/2R, "přirozené" zvuky upravené již do stereobáze nechávám tak, jak jsou (případně jako celek "pootáčím" k L nebo R) a jako podotknutí jen uvedu, že jsem ještě nijak nezaregistroval, aby byl někde předhotoven třeba Acoustic Grand začínající ostře vlevo a končící ostře vpravo, to by asi neznelo dvakrát přirozeně

(ale nejsem znalec širokého spektra syntezátorů a tak).
P.
P.S.: Jo a když se vrátím k původnímu tématu: nejsem dlouholetý a už vůbec ne velký kytarista, ale logika věci by ke mě hovořila jasně: zvuky z krabiček/multiefektů jsou jen o nakroucení. Prosím nemíchat sem teď reverb, delay, echo a podobné. Takže nakroutí se zvuk a nahraje se - buď MONO nebo STEREO (záleží na tom, zdali se používá nějaký druh modulace nebo ne; cokoli, co produkuje normální jednokanál kombo je vždycky MONO). Pak se umístí někam po stereobázi a efekt prostoru (teď jde zase jen o reverb, echo, delay apod.) se přidá posléze. Nebo se hodlá nahrát zvuk už s prostorovým efektem, ale pak mi to celé přijde dost nesmysl (mám na mysli následné laborování se stereem v mixu), protože tím je pozice v mixu už daná a neměnná (jinak by šel zvuk do kopru).