akord/akord
Pravidla fóra
akord/akord
Prosím, můžete mi vysvětlit, jak se hraje třeba Emi/D#? Je to nějaký zvláštní akord, nebo si mám vybrat, co zahraju. Buď Emi nebo D#. Mám v písničkách dost takových "něco lomeno něco" a nedokážu si s tím poradit. V seznamech akordů jsem to nenašla. Díky.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
http://www.akordy.sk/akord.ltc?akord=Emi/Dx a jiné an googlu 
Jinak ty s tím lomítkem jsou jako, že myslím hraješ akord ale jako basovou hraješ to za lomítkem ale nejsem si tím moc jistej.
Jinak ty s tím lomítkem jsou jako, že myslím hraješ akord ale jako basovou hraješ to za lomítkem ale nejsem si tím moc jistej.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
naopak, to je presne ono, kdyz zahrajes 4 prazdne nejtencio struny vyjde ti: D G H ESima píše:tak ještě bych potřebovala Emi/D.... akordy.cz mi ukázaly pouze "prázdné struny", což asi nebude ONO.
z cehoz E-G-H je E-moll a D je prave ta basova struna za lomitkem
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88
Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně
Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: akord/akord
Sima píše:Prosím, můžete mi vysvětlit, jak se hraje třeba Emi/D#? Je to nějaký zvláštní akord, nebo si mám vybrat, co zahraju. Buď Emi nebo D#. Mám v písničkách dost takových "něco lomeno něco" a nedokážu si s tím poradit. V seznamech akordů jsem to nenašla. Díky.
prvni je to ktery akord mas hrat. za lomitkem je akord z ktereho mas hrat basovou strunu
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
aaa uz jsi to napsal predemnou a opravdu to tak jeSmrťokvítek píše:http://www.akordy.sk/akord.ltc?akord=Emi/Dx a jiné an googlu
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... ht=#100649
tady je o tom něco taky
pokud je tam ten bass předepsanej, má to svůj důvod a měl by zaznít
tady je o tom něco taky
pokud je tam ten bass předepsanej, má to svůj důvod a měl by zaznít
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
a tak teoreticky hlavni a dominantni je tam ten akord nicmene u nekterych pisnicek to bez te basovky zazni jako kdyby to tam moc nepatrilo. dost casto prave spis je lepsi hrat hlavne tu basovou a trabe jen cas toho akordu. je to o konkretni situaci. kazdopadne akord/basova z akorduSima píše:takže jestli tu písničku vybrnkávám (přes 4 nejtenčí struny) a mám tam přidat tuhle basovku, musím buď změnit styl vybrnkávání, abych ji trefila, nebo se na to vykašlat a držet jen akord před lomítkem?
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
napřiklad C/G nebo ten tvůj Emi/D# bych zahrál takhle
C/G - Emi/D#
0 ------ 0
1 ------ 0
0 ------ 0
2 ------ 1
3 ------ 2
3 ------ 0
Tučně je ten basový tón navíc ...
To céčko takhle hraju pořád, protože G je součástí C-Dur a mi tam sedí to spodní G víc, než Ečko. 8
C/G - Emi/D#
0 ------ 0
1 ------ 0
0 ------ 0
2 ------ 1
3 ------ 2
3 ------ 0
Tučně je ten basový tón navíc ...
To céčko takhle hraju pořád, protože G je součástí C-Dur a mi tam sedí to spodní G víc, než Ečko. 8
Naposledy upravil(a) Adamz Asah dne 5.08.2008 7:07, celkem upraveno 5 x.
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
se 4 strunama si moc nezahraješ, palcem se nauč basovat na všech třech basových strunách a akordy hrej na horníchSima píše:takže jestli tu písničku vybrnkávám (přes 4 nejtenčí struny) a mám tam přidat tuhle basovku, musím buď změnit styl vybrnkávání, abych ji trefila, nebo se na to vykašlat a držet jen akord před lomítkem?
nojo, to já vím, ale přijít na to nemůžu, aby to hezky znělo. Já jsem do žádný lidušky nechodila, takže to zkouším jen podle sluchu a ten holt nemám perfektní, takže je to pro mě dost těžký. Četla jsem tu téma o vybrnkávání, ale to bylo jen na střídání pořadí a rychlost prstů (např. ipmi ....s tím problém nemám), ale nedočetla jsem se, jak se ve správný čas přesunovat na hlubší struny, aby to bylo pěkný.
Taky se dá podladit basový E na D (scordatura) a pak máš bas D jaksepatří. Ale pozor na ostatní akordy.
Jestli vybrnkáváš, tak by to mělo být slyšet (nevím co je to za skladbu), jestli použiješ jako bas D na čtvrtý struně nebo ten o oktávu níž.
Edit: Jo sorry jsem se přehlídl, do má být Dis a ne D. Ale ono to stejně zhruba platí.
Jestli vybrnkáváš, tak by to mělo být slyšet (nevím co je to za skladbu), jestli použiješ jako bas D na čtvrtý struně nebo ten o oktávu níž.
Edit: Jo sorry jsem se přehlídl, do má být Dis a ne D. Ale ono to stejně zhruba platí.
jestli chceš vysvětlit něco pisni na ICQSima píše:nojo, to já vím, ale přijít na to nemůžu, aby to hezky znělo. Já jsem do žádný lidušky nechodila, takže to zkouším jen podle sluchu a ten holt nemám perfektní, takže je to pro mě dost těžký. Četla jsem tu téma o vybrnkávání, ale to bylo jen na střídání pořadí a rychlost prstů (např. ipmi ....s tím problém nemám), ale nedočetla jsem se, jak se ve správný čas přesunovat na hlubší struny, aby to bylo pěkný.
ten basovy ton se hodi v podstatě všude, ale dává se na dobu na které je důraz.
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25