Kurt cobain
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Neměl rakovinu žaludku, ale trpěl na jisté přecitlivění a nevysvětlitelnou žaludeční chorobu, trpěl zvracením a bolestmi od dětství.Závislosti byl jeho útěk před problémy a bolestí.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
NemohliDrobák píše:To by sme pak mohli říct že i hendrix byl podprůměrnej,nebo Angus...
Ale jinac samozrejme souhlasim
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Právě že jsem pár živáku viděl a říct, že to při některym z nich technicky nezvládal, říct nemůžu. Moc mi nejde do hlavy, proč sem cpeš to metalové "rychlejší, přesnější a složitější onanování"...Wohma píše:Zkus se podivat na par zivaku Nirvany, spousta decek, co hrajou Nirvanu na YouTube, to hraji lip, nez sam Kurt nazivo...

Jj Cobain dokonce necely rok pred svou smrti pred jednim koncertem se drogami predavkoval a to tak, ze musel byt Kértny znovu "uveden do provozniho stavu", aby vubec vylezl na podium...a to co odehral behem tech 80 minut, z toho i me naskakovala husi kuze... pred skladbou Breed treba si nevzpomnel na uvodni riff...
Milk It
http://uk.youtube.com/watch?v=dQpzZZGARMI
Milk It
http://uk.youtube.com/watch?v=dQpzZZGARMI
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kurt Cobain nebyl špatnej kytarista teda podle toho co jsem četl - byl to dost dobrej sluchař jako malej 6ti letej kluk zvládal dělat první melodie a písničky na klavír na kytaru zahrál celkem v pohodě co slyšel.Hrál i songy od Led Zeppelin a myslím že i původní metallicu částečně poslouchal.
Navíc Cobainův zpěv - je málo lidí co to dává tak jako on není to jen o hlasu ale o výrazu.Například notoricky známá Smells like.
Napsal jí pro Toby (holka co miloval),ale on tu písničku neměl rád nerad jí hrál páč mu to připomínalo zklamání takže jí zpíval svy způsobem agresivně což tý písni dáva nové rozměry.
Navíc Cobainův zpěv - je málo lidí co to dává tak jako on není to jen o hlasu ale o výrazu.Například notoricky známá Smells like.
Napsal jí pro Toby (holka co miloval),ale on tu písničku neměl rád nerad jí hrál páč mu to připomínalo zklamání takže jí zpíval svy způsobem agresivně což tý písni dáva nové rozměry.
"MOJO" kills modern music...
Přijde mi, že zrovna u grunge neni nijak důležitá ani ta dokonalá technika [zdravíme čipery z japonska], skvělý hraní, ale spíš feeling. Říct, že hrál mizerně nebo podprůměrně... On hrát uměl, to že byl někdy ve stavu, kdy by si na to člověk netrouf ani v nemocnici, nemusí hned znamenat, že to jeho samotný um nějak automaticky posunuje na nějakou nižší úroveň. Spíš mě překvapuje, jak v některých chvílích dokázal vůbec hrát - normální člověk by přitom sotva chodil.Dark Axel píše:on sem Wohma něco cpeto pozor, ať koukám jak koukám, nic nevidím
náhodou má tak trochu pravduposuzuju teda z toho, co jsem zatím viděl

Pod pojmem "umi hrat" si predstavim napr. i "je schopen a ochoten zahrat"... Kdyz clovek sice umi, ale hrat ho neuslysis, pak je jeho um naprosto zbytecny...
A podprumerny proto, ze ackoli vetsina skladeb neni prilis tezka, tak ve svem castem drogovem opojeni mel problemy je zahrat. Jak jsem rekl, pro me to neni omluva, uz jen proto, ze spousta jinych byvala na podiich taky vyfetla a hrali mnohem narocnejsi veci. A hlavne nemusel na podium lezt zfetovanej, ze
To je fuk, ty ho ocividne zeres, takze se stejne nedohodnem. Jen mi prijde nefer radit ho mezi nejaky extra super kytaristy, kdyz si uvedomim, vedle koho bych ho musel zaradit.
A podprumerny proto, ze ackoli vetsina skladeb neni prilis tezka, tak ve svem castem drogovem opojeni mel problemy je zahrat. Jak jsem rekl, pro me to neni omluva, uz jen proto, ze spousta jinych byvala na podiich taky vyfetla a hrali mnohem narocnejsi veci. A hlavne nemusel na podium lezt zfetovanej, ze
To je fuk, ty ho ocividne zeres, takze se stejne nedohodnem. Jen mi prijde nefer radit ho mezi nejaky extra super kytaristy, kdyz si uvedomim, vedle koho bych ho musel zaradit.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Wohma: Netvrdil jsem, že patří mezi "extra super kytaristy", jen se mi zrovna nezdá nejrozumnější ho řadit mezi podprůměr, což jednoduše nebyl. Ať už jen z toho důvodu, co vymyslel. Osobně škatulkování nemám rád, ale když už něco v tom smyslu, tak bych mezi extra super kytaristama a podprůměrnějma kytaristama našel několik dalších vhodnějších škatulí...

To sice je,ale byl to průkopník,neříkám že grunge...jeho skladby sou hodně oblíbený a i dneska je slyšíš...taky netvrdim že by si mohl dávat se slashem nebo zakkem sóla,ale měl něco navíc,určitou iniciativu,smysl skloubit dobrej text s chytlavou hudbou,dost sem mu to věřil...curt je v první řadě legenda,ikona...až potom kytarista...hendrixe lidi taky zbožňujou pro jeho hru na kytaru a ne pro zpěv...to je jak kdyby se na foru o zpěvácích řešil hendrix jako podprůměrnej zpěvák,nebo Clapton jako špatnej zpěvák....je to i o něčm jinym..to že nebyl famozní kytarista ještě neznamená,že byl přecěnovanej a za nic nestál....Wohma píše:Pod pojmem "umi hrat" si predstavim napr. i "je schopen a ochoten zahrat"... Kdyz clovek sice umi, ale hrat ho neuslysis, pak je jeho um naprosto zbytecny...
Jo, přesně tak. Cobain je pro mě především osobnost. A co se týče hru na kytaru, tak možná neměl tu nejlepší techniku, ale aspoň skladatel to byl skvělej a to ho pro mě řadí nad jakýhokoliv onanistu. O Bowiem taky neřikáte, že je to příšerná lama, prostě je to ikona a šmitec 
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
A kdo proboha pise, ze za nic nestal? To, ze zadnej skvelej kytarista nebyl, je proste FAKT. Ze umel psat pisnicky, psat dobry texty a mel unikatni hlas je taky fakt. Ma s tim jeste nekdo problem? Nebo to budu muset vysvetlit znovu?
a btw, Ebu, s tim rychlejsim presnejsim blablabla onanovanim jsi to moc netrefil
weselow: Bowie umi svoje veci zahrat nazivo
Ale i tak bych ho taky nikdy neradil mezi skvely kytaristy. Skladatel a zpevak je to dobrej...
Jestli nechcete, aby vam sem o vasem idolu nikdo nepsal nic negativniho, tak zmente nazev na "Fanklub Kurta Cobaina", takhle je to bezna diskuze a kazdej ma pravo vyjadrit svuj nazor - a kvuli tomu se nemusite certit a vymyslet osobni utoky. Jste jak maly decka.
a btw, Ebu, s tim rychlejsim presnejsim blablabla onanovanim jsi to moc netrefil
weselow: Bowie umi svoje veci zahrat nazivo
Jestli nechcete, aby vam sem o vasem idolu nikdo nepsal nic negativniho, tak zmente nazev na "Fanklub Kurta Cobaina", takhle je to bezna diskuze a kazdej ma pravo vyjadrit svuj nazor - a kvuli tomu se nemusite certit a vymyslet osobni utoky. Jste jak maly decka.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Dobře, však já taky přiznávám, že ve spoustě věcí nebyl ani průměrnej... ale pro mě je slovo kytarista víc než jenom technická rozmanitost a pohotovost zahrát co si zamanu. Pak to skládání, symbióza hudby s textem... a v tom byl tak "nadprůměrnej", že to tyhle nedostatky prostě válcuje... i ve srovnání s někým, kdo umí všechno tak nějak podstivě, ale nic na úrovni geniální. Svoje věci naživo zahrát dokázal... když chtěl... Ale osobně ho taky moc nemusim.
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
Wohma: Jak jsem už psal - proč sem tahat něco typu - tenhle to dokáže zahrát líp, přesnějc nebo třikrát rychlejc... Ty písničky ani na něco takového udělaný nebyly - tady hrál důležitou roli feeling. Jenže lidem se jen těžko někdo zavděčí. Někdo křicí po šíleném shredingu, über supr rychlých sólech, někdo rád feeling, ten zas improvizace... a podle takových kritérií se objektivně posuzovat nedá.

Přesně,hlavně ve svý době dával něco novýho,v hitparádách drtila Nirvana i Jacksona,to že ho dneska někdo zahraje líp,nebere nic nefaktu že on byl jedinej a navíc tvurce +osobytej styl,kterej jen tak nikdo nemá...
2wohma: jasný že se každej může vyjádřit jak chce,ale co si čekal když přijdeš mezi fanoušky Cobaina a začneš kritizovat

2wohma: jasný že se každej může vyjádřit jak chce,ale co si čekal když přijdeš mezi fanoušky Cobaina a začneš kritizovat
Jestli je feeling stat pul pisnicky jen tak a nevedet co hrat, pak se vsem diskutujicim omlouvam a jdu na kytaru cvicit feeling 
Drobak: No mne je to jasny, jen jsem cekal, ze budete mit vic soudnosti
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Tak to ti doporučuju DVD o nirvaně:Wohma píše:Jestli je feeling stat pul pisnicky jen tak a nevedet co hrat, pak se vsem diskutujicim omlouvam a jdu na kytaru cvicit feeling
http://www.youtube.com/watch?v=h8ADOaMVu6I
Už jenom z traileru uvidíš že Kurt tak nudnej nebyl,skákání do Davu,komunikace s davem....
Btw:osobně Nirvanu taky tolik nežeru,ale je pár songů který sem si nadobro oblíbil a musim se Nirvany zastat,protože sï myslim že její uspěch je zcela zaslouženej...
Edit:co se týče toho sání...jak by si chtěl běhat po podiu s kytarou a doto zpívat?to by ti někdo ten stojan s mikrofonem musel nosit nebo bys musel mít pojizdnej,Kurt skoro v každym partu co se nezpívalo přeběhl někam jinam a pak se zase vrátil k majku,to je normální...nemýt v ruce kytaru tak se tam může promenádovat s mikrákem v ruce,a naopak...ale skloubit to moc nejde...