Squier - má smysl měnit snímač?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Squier - má smysl měnit snímač?

Příspěvek od Dariel »

Vyplatí se montovat na Squier Bulletstrat 1HB aby tvrdší věci zněly líp, nebo je to u kytary za 3000 k ničemu?
Spíš se přikláním k názoru, že ne, ale nová kytara do 2 let rozhodně nebude....

Edit: Poupravil jsem název tvého příspěvku, o tunning se v tomto případě přece jen nejedná a název byl zavádějící.
JS
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

nevim mno...zajimavá otázka. Pokud na ni budeš hrát ještě min 2 roky tak bych tam narval nějaký RM ikdyž myslim že to stejně nic extra nebude :roll: to už si fakt asi rači přišetři na něco novýho a nebo nějakou kytaru z bazáče tam sou výhodný nabídky 8)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

podle me se to urcite vyplati... nejaky seymour se da kolem 1500 sehnat a ten snimac pak muzes soupnout do dalsi kytary... a urcite se nemusis bat, ze bys ten rozdil ve zvuku nepoznal ikdyz to nacpes do bulleta... dulezite je mit tu kytaru hlavne v poradku - aby ladila
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

pokud je kytara v pořádku, a je to dobrý kus tak se to určitě vyplatí dát tam nějaky snímač, bud RMko a nebo nějaky SD levný, a pak ho vždycky můžeš vymontovat a dát do další kytary, já bych ho tam šoupnul
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Hansen

Příspěvek od Hansen »

2 roky je docela dlouha doba, pokud chces aby te to motivovalo, zvuk aspon trosku dobrej, urcite bych do nejakyho lepsiho snimace investoval.
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

ak bude ta gitara za dva roky aj ked si kupis ten snimac tak bi som sa rozhodol po ten snimac,vyhoda je ako ostatny pisu ze ho mozes vymontovata dat skoro na aku gitaru chces
Thinking ...
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Re: Tunit Squier?

Příspěvek od Koxík »

Dariel píše:Vyplatí se montovat na Squier Bulletstrat 1HB aby tvrdší věci zněly líp, nebo je to u kytary za 3000 k ničemu?
Na tvým místě bych neváhal ani minutu, pokud nepočítáš s tím, že bys našetřil na novou kejtru, tak na tom určitě neproděláš, hlavní je mít dobrej pocit ze hry a ten mít nebudeš, pokaváď se ti nebude líbit zvuk tvý kejtry, ten snímač udělá hodně podle mě :wink:
"Dnes nejsem ve své kůži" - Thomas Hewitt :-D
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Ono jde taky o to co máš za kombo. :)
Samozřejmě čím lepší zesilovač tím víc se to projeví ale nebral bych to zase tak absolutně.
Jestli máš možnost někde sehnat něco lepšího tak to klidně do takové kytary kup. Tuším, že Termyx tady má zrovna v bulletovi nacpané originál Fender snímače. :)
Já mám taky levnou kytaru a výměna jí dost prospěla.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dariel »

Smrťák: mám http://kytary.cz/marshall-mg-15cd/4958/?SE650:0:0:1:0
Špatné je, že poté , co jsem ten návrh předhodil (v zájmu toho, aby bylo ty snímače za co koupit) se mi dostalo odpovědi: ''kdybys míň kecal a víc hrál''
A když za mnou přišla mamka ve 4 ráno s tím ''co si sakra myslím'' jsem jí řekl, že hraju a ona ať jdu okamžitě spát.
Některým lidem se prostě nezavděčíte :lol:
Takže HB tak možná ve vzdálené budoucnosti :(
přesto díky za všechny ohlasy
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

To kvuli rodicum nekoupis snimac??? :shock: Tedy pokud jsi ve veku a situaci, dky te plne financuji rodice, tak holt nic nenadelas. A nebo v otm je neco jineho, ze najednou snimac nechces??? Nemusis kupovat SD, zvlast kdyz mas MGcko...To by bylo zbytecne, ale klidne ho kup, ptz takovy sniamc bude kolovat s tebou a tvymi kytarami. Pokud se ti bude libit. Ale myslim, ze by ti plne postacily a splnily sluzbu snimace RM.
Kirk
Kontaktovat uživatele:

squier nemusi byt vzdycky smejd

Příspěvek od Kirk »

...kamos koupil Squier Telecaster za 3000 a je to takovy otriskany prkno na kuchani kapru, ale tady konci spatny vlastnosti. Hraje to brutalne jak prase.
Po trose tuneni (snimace samozrejme taky) jsem se nestacil divit, kdyz to hralo lip nez znackovej Fender Strat za 30000.
Tunte, tunte, montujte, kut'te.
Ibanez RG321MH ---> George Dennis Mighty Mouse
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Klidně bych tam zkusil nějaký RMko (stojí okolo 1000kč) dát... navíc, snímač (pokud je opravdu dobrej) si pak můžeš klidně dát i na tu novou kytaru. Takže to neni nesmyslná investice (pokud teda vydržíš a budeš hrát) :)
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Squier - má smysl měnit snímač?

Příspěvek od pupack »

Dariel píše:Vyplatí se montovat na Squier Bulletstrat 1HB aby tvrdší věci zněly líp, nebo je to u kytary za 3000 k ničemu?

Edit: Poupravil jsem název tvého příspěvku, o tunning se v tomto případě přece jen nejedná a název byl zavádějící.
JS
proc by ne - logicky - snimac kdyz tam das dobry urcite neco zlepsi, no a druhak a to je jadro pudla :D ho pak muzes preci zase vyndat takze defacto nemas co ztratit :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

promin, ale na tom kombu vážně rozdíl nepoznáš:D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

co sa tyka Squaerov tak oni davaju celkom dobre snimace do gitar a ma to aj dost slusny zvuk za ten peniaz.Mal som moznost hrat na Squaere za 7000SK a na IBANEZ za 10000 a viac sa mi pacil zvuk Squaery.ale ked uz ti ide o detaily a naozaj cisty zvuk tak preco by sa nemohly vymenit
KORTY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KORTY »

já bych ti spíše poradil aby sis koupil pořadné kombo jinak rozdíl nepoznáš :wink:
www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

fakt? to bych zas tak netvrdil... na kazdym kombu jde poznat secko at je to tenson a nebo Marshal MG... vlastni zkusenost.
zdenek_p
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek_p »

Ano, má to smysl, ten HB u kobyly kytaru zvukově oživí, a protože s novým HB místo singlu je třeba vyměnit i pickguard, lze to využít i k oživení estetickému. Např. Bullet Strat s původně jednovrstvým bílým pickguardem vypadal hodně "levně", a po osazení třívrstvého "želvoviného" jednoznačně prokoukl, a je to úplně jiné kafe.
Obrázek
Jsem domácí hráč: Sguier Strat (upravený na H+S+S), Fokus-H (kopie Les Paul Standard)+RM Pickups Classic Neck,R.M. Bridge, Behringer Vamp-3, GDI-21, Vintage Tube Monster (Bitmo Mod), Marshall Bluesbreaker BB-II a Jackhammer JH-1, Digitech DF-7, Blackheart BH5H (Bitmo Mod + reverb) + cabinet BH110, klávesy Casio WK-3300, Korg Poly 800, sekvencer Yamaha QY22, zvukovka Yamaha SW1000XG.
hhoonnzzaa

Příspěvek od hhoonnzzaa »

Jsem rozhodně pro výměnu snímače sám jsem to úspěšně provedl, RM jsem měl, ale přestože mi dost lidí chválilo sílu a ostrost zvuku, která byla opravdu brutální, začala mě posléze štvát ta přehnaná středovost, kdy nejvíc byly slyšet struny g, d a pořád jsem si připadal jako nějakej hárdrokér, tudíž jsem vyměnil za DiMarzio a jsem zcela spokojen, kytaru mám asi za 2000, ale seřízenou a pochválenou od kytaráře....takže i když máš shitovou kytaru neváhej a jdi do toho...
Fender Telecaster MIM + EMG-X 81 Dual cosi... + EMG FT,Orange Rockerverb 100 MKII + Mesa Boogie Stiletto 4x12 rovnej
92ChazzyChazz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie

Příspěvek od 92ChazzyChazz »

já bych si teda radši přišetřil a koupil new kytárku... nový snímače pak dyžtak k náký nový, lepší...
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“