Srování squierů a yamahy

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Srování squierů a yamahy

Příspěvek od Jaguar master »

Prosím všecky moudré a zkušené o srovnání kytar...chtěl bych novou kytaru (stará viz. podpis) ale nevím jakou. Rozpočet je asi tak kolem 6 000,- Kč.

Padli mi do oka
SQUIER BY FENDER - Standard Stratocaster®
v cenové relaci kolem těch 6 000,- Kč

Je už jedno v jaké barvě, ale aby byla někde k sehnání, ta barva :)
a potom
YAMAHA - třeba PA112J

Vím že s kvalitou je na tom YAMAHA dobře, jen jestli někdo hrál na nástroje v téhle cenové relaci. Kámoš měl SQUIER za nějaké 3 000,- ale nehrál nějak dobře. Neměl dobrý zvuk. Ten můj současný Stagg zní líp.

Nebo kdyby se poštěstilo tak jít do SQUIER BY FENDER - Cyclone™ 8) Ale není a asi nebude na skladě :( Nikde...
Final Frontier
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Tu YAMAHU Pacifica 112 mám. Jsem s ní docela spokojenej, zpracování je za tuhle cenu suprový, akorát snímače by mohli bejt lepší, třeba vyměnit za nějaký RM. Bohužel srovnání se Sqierem nemám. Pokud bys něco chtěl vědět o tý yamaze tak napiš :wink:
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
freelancer02

Příspěvek od freelancer02 »

No Yamahu mel kamarad, konkretneji myslim ze to byl pacific. :) Byla to veskrze dobra kytara, na tu cenovou relaci. I s tremolem to melo bezproblemovy ladeni, trosku tomu chrchlal prepinac, ale jen obcas. Na jednoho Squiera jsem hral, konkretne na tohohle: http://kytary.cz/squier-by-fender-stand ... 25:0:0:1:0
Ale ten se mi moc nelíbil, ten zvuk mi přišel nijakej, jen ten HB měl trochu barvy. Na zkresleni byl absolutne nepoužitelnej, uskřípanej, nekonkrétní zvuk. Myslím že ty Yamahy jsou lepší :wink: Osobně bych šel radši do Yamahy, než do Squieru.
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

to cerfotoc: takže si s ní spokojený? Žádný problémy tipu tremolo trhá struny atd...? Prostě je OK? Pošli mi když tak fotky, nebo je dej sem...detaily tý kytaru, ať můžu snít :)

to freelancer02: no já právě taky hrál na jednoho Squiera a nic moc.
Final Frontier
Hansen

Příspěvek od Hansen »

Myslis ze ma smysl prechazet z Low-end na Low-end ?

Zbytecne vyhozeny prachy podle me, nasetri radsi par penez navic (ano, sice nekomu tahle fraze muze jit na nervy) a kup uz neco kolem 10 +- a hlavne doporucoval bych bazar.
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Já prachy nenašetřím, nemám z čeho. Tudíž bych chtěl tu kytaru "k vánocům"...a myslím si že to bude posun dopředu. Nebo se tak šíleně pletu? Co jsem četl o těch Yamahách tak se povedli, no tak nevím.
Potřebuju něco s čím bych se nestyděl vylézt na pódium a zahrát tam.
Final Frontier
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Jaguar master píše:to cerfotoc: takže si s ní spokojený? Žádný problémy tipu tremolo trhá struny atd...? Prostě je OK? Pošli mi když tak fotky, nebo je dej sem...detaily tý kytaru, ať můžu snít :)
Mno spokojenej sem, ale už se chystam kupovat až našetřim nějaký prachy novou kytaru, ale rozhodně to není kvuli tomu že by mi tahle nevyhovovala, jenom už bych chtěl o třídu lepší kytaru :) . Jinak s tremolem nemám problém, struny se netrhaj...většinou měním struny tak po třech měsících, ale fakt s praskáním strun nemám problém, ladění docela drží pokud s tou pákou neděláš nějaký brutálnosti :) . Snímače by mohli bejt lepší, ale co bys chtěl v týhle cenový kategorii...já už je na tý svý měnit nebudu, pač bude nová, ale pokud ji budeš kupovat a budeš jí chtít na dýl tak by se možná vyplatilo popřemýšlet nad výměnou za nějaký RM nebo třeba nějaký levný duncany. S dohmatem jsem nehejbal, ale už z výroby tam byl dost malej, čož mi vyhovuje a "nebzučí" to :twisted: Celkově se mi zdá za tyhle prachy suprová kytara, dobrá konstrukce, není to odbytý jak ty různý Staggy apod. můžu jen doporučit!! :wink: Ja bych ti to nafotil ale tedka nemam zadnej fotak doma(jenom starej na filmy :) ) a mobil fotí kvalitou VGA - sh*t :evil:

Hansen: máš sice pravdu ale když má stagga tak i ta yamaha je celkem skok :D a ono jestli je student tak je fakt těžký sehnat jen tak 4litry. Mě je 13 a naštěstí mám brigádu, jinak bych neměl nic! Já mám zrovna ty rodiče kterí mi nic jentak nekoupěj a prej si nato mám vydělat, takže tak :)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Parkrat jsem Squiera v ruce mel, ale jakej to byl netusim...No primerene k cene tak nejak akorat. Bylo to fajn. Yamahu znam spis jen tak z doslechu. Tady bych spis volil cestu vyzkouset oboje a co mi lip sedne tak vzit. Pripadne, kdyz by to hralo podobne a bylo to skoro stejne, tak asi vyber podle vzhledu.

BTW: Rozdil v cene jako prase...http://www.musiccenter.cz/Squier-Deluxe ... erie:30469, jiny odkaz http://kytary.cz/squier-by-fender-delux ... 38:0:0:1:0

EDIT: Taky bych radej pockal byt tebou na dobu, kdy se mi zvetsi sortiment zbozi, ktere si muzu dovolit... :wink:
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

Patrně si o moc nepolepšíš ani jednou z těch kytar.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no u techto levnych kytar je spis dulezite jeslti nekde neco netrci, neni navolno, neni nekde neco kriveho... a jestli to hraje alespon trochu nasucho... to, jak to hraje zapojne bych vubec neresil, protoze ty snimace jsou stejne vsechno sh*t a stejne je vymenis, jeslti budes chtit, aby to hralo...
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Mel jsem Yamahu ERG121 i Squier Standart a vysledne skore??
8:2 ve prospech Yamahy (da se na ne totiz i hrat;))..Squiery jsou absolutni smejdy, taktez vetsina mexickych Fenderu..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“