Crate V50-112/Peavey Valve King VK 112
Pravidla fóra
Crate V50-112/Peavey Valve King VK 112
Ahojte,
Chcem sa opýtať na vaše názory na tieto 50W lampové takmer identicky osadené (3x12AX7,2x6L6GC) kombá.
Ktoré by ste uprednostnili pre tvrdší hudobný štýl?
Viete prípadne o alternatíve?
Ďakujem za odpovede.
Chcem sa opýtať na vaše názory na tieto 50W lampové takmer identicky osadené (3x12AX7,2x6L6GC) kombá.
Ďakujem za odpovede.
schecter demon 7, vox cooltron bulldog, crate
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Re: Crate V50-112/Peavey Valve King VK 112
Čtu že máš Schectera tak to asi blues hrát nebudeš co??? Na tu tvrdší hudbu je lepčí asi VK, o V50 mi všichni tvrdí že na tvrdou hudbu není a mě to taky tak připadalo...papoo píše:Ahojte,
Ďakujem za odpovede.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
s osazením elektronek nemá výsledný zvuk téměř nic společného, je to všechno o tom, jak je postavený preamp, takže to není, jako že by obě komba hrály něják "podobně", vůbec ne...dá se říct, že Crate malinko v tomhle směru napodobuje aparát typu Fendera a Peavey je taková moderna, stylově blíže Mese, nebo Englovi...Osobně bych i na tvrdší věci vzal Crate a overdrive krabičku, jelikož zvuk VK mi byl děsně nesympatický a hrát bych na něj nemohl...jen má výhodu, že má víc gainu, ale za cenu zvuku:-/
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
No to bylo právě kvůli tem nebezpečnejm materiálům, jak jsem psal - při zahřátí se z toho mohou uvolnovat pro lidský organismus nebezpečné látky...nevím, jak se to dá zjistit, jakej je jakej:D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Spis jak Fender mi prisla V18 coz je odkaz na vintage aparaty. V50 ma celkem pouzitelnej clean ale o neco tenci nez V18..co mi na 50 vadilo byl zkresleny kanal..hodne tenky a kousavy takze dobrej dist se bude hodit..treba RAT nebo Guvnor.
Valveking mi nenadchnul takze do nej bych nesel..osobne bych se poohlid bud po peavey classic, laney vc30 a nebo po fenderu hot rod ale neni to na tvrdy styly..na neco tvrdsiho je pekny IMG..hral sem na to koncert a vali to dobre
Valveking mi nenadchnul takze do nej bych nesel..osobne bych se poohlid bud po peavey classic, laney vc30 a nebo po fenderu hot rod ale neni to na tvrdy styly..na neco tvrdsiho je pekny IMG..hral sem na to koncert a vali to dobre
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Ten je fakt basový a hladký, fakt že jo.McPhisto píše:Spis jak Fender mi prisla V18 coz je odkaz na vintage aparaty. V50 ma celkem pouzitelnej clean ale o neco tenci nez V18..co mi na 50 vadilo byl zkresleny kanal..hodne tenky a kousavy takze dobrej dist se bude hodit..treba RAT nebo Guvnor.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
Tu u Crate V50 sa chcem opýtať na ten vhodný typ distortionu. S RAT-om ani s Guvnorom nemám žiadnu skúsenosť. Mám Vox Bulldog Distortion, tak neviem či by to bola dobrá kombinácia?McPhisto píše:..co mi na 50 vadilo byl zkresleny kanal..hodne tenky a kousavy takze dobrej dist se bude hodit..treba RAT nebo Guvnor.
S touto značkou som sa ešte nestretol, ale asi ide o IMG Stage Line GAT-1250R. Neviem nájsť žiadne zvukové ukážky, ale podľa vzhľadu by sa dalo usudzovať, že by to chcel byť Marshall?McPhisto píše:..na neco tvrdsiho je pekny IMG..hral sem na to koncert a vali to dobre
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
RAT nebo GV2
Hrál sem jenom na RATa a je to pedál kerej bych uživil, umí být nafuzzovaný, viz. video a taky pěkně uječený, v kombinaci s SG které má otevřené snímače je to neskutečný ječák. GV2 sem nehrál ale připadá mi takový, uhlazenější a basovější ale to je asi o tom jak to natočíš.
To je takz kravina se takhle ptát co si kooupit, padej do obchodu, sou všední dny
.
Hrál sem jenom na RATa a je to pedál kerej bych uživil, umí být nafuzzovaný, viz. video a taky pěkně uječený, v kombinaci s SG které má otevřené snímače je to neskutečný ječák. GV2 sem nehrál ale připadá mi takový, uhlazenější a basovější ale to je asi o tom jak to natočíš.
To je takz kravina se takhle ptát co si kooupit, padej do obchodu, sou všední dny
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Ashton je něco jako Behringer apod. ale fakt, bys měl všecko slyšet na vlastní uši a zkoušet delší dobu...pak dopadneš jak pár magorů co nám tu vyčítalo to, že sme mu řekli že je to a to dobrý on si to bez vyzkoušení objednal a pak nás zdrbal za to že se mu ten zvuk vůbec nelíbípapoo píše:U nás v obchode majú len Valve Kinga 50W, vybalili ste tu na mňa alternatívy tak sa pýtam, ale díky za odpovede.Joey píše:To je takz kravina se takhle ptát co si kooupit, padej do obchodu, sou všední dny.
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
Nemám v úmysle na niekoho hádzať vinu, preto že mi radil. Naopak, ďakujem všetkým za postrehy.
Samozrejme, že si niektoré kombá vyskúšam, len som si najprv chcel spraviť užší výber. Napr. o niektorých značkách som fakt nemal ani páru -> IMG atd. Ale Ashton=Behringer... tak tomu rozumiem veľmi dobre
Samozrejme, že si niektoré kombá vyskúšam, len som si najprv chcel spraviť užší výber. Napr. o niektorých značkách som fakt nemal ani páru -> IMG atd. Ale Ashton=Behringer... tak tomu rozumiem veľmi dobre
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tady se VK prodává za 10, ne za 15
( pokud se teda bavíme o 50W verzi)
Naposledy upravil(a) vikicek dne 24.08.2008 10:36, celkem upraveno 1 x.
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely