Crate V50-112/Peavey Valve King VK 112

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...

Crate V50-112/Peavey ValveKing VK 112/other

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

papoo

Crate V50-112/Peavey Valve King VK 112

Příspěvek od papoo »

Ahojte,

Chcem sa opýtať na vaše názory na tieto 50W lampové takmer identicky osadené (3x12AX7,2x6L6GC) kombá.

Ktoré by ste uprednostnili pre tvrdší hudobný štýl?
Viete prípadne o alternatíve?

Ďakujem za odpovede.
schecter demon 7, vox cooltron bulldog, crate
Joey
Kontaktovat uživatele:

Re: Crate V50-112/Peavey Valve King VK 112

Příspěvek od Joey »

papoo píše:Ahojte,

Chcem sa opýtať na vaše názory na tieto 50W lampové takmer identicky osadené (3x12AX7,2x6L6GC) kombá.

Ktoré by ste uprednostnili pre tvrdší hudobný štýl?
Viete prípadne o alternatíve?

Ďakujem za odpovede.
Čtu že máš Schectera tak to asi blues hrát nebudeš co??? Na tu tvrdší hudbu je lepčí asi VK, o V50 mi všichni tvrdí že na tvrdou hudbu není a mě to taky tak připadalo...
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

s osazením elektronek nemá výsledný zvuk téměř nic společného, je to všechno o tom, jak je postavený preamp, takže to není, jako že by obě komba hrály něják "podobně", vůbec ne...dá se říct, že Crate malinko v tomhle směru napodobuje aparát typu Fendera a Peavey je taková moderna, stylově blíže Mese, nebo Englovi...Osobně bych i na tvrdší věci vzal Crate a overdrive krabičku, jelikož zvuk VK mi byl děsně nesympatický a hrát bych na něj nemohl...jen má výhodu, že má víc gainu, ale za cenu zvuku:-/
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
papoo

Příspěvek od papoo »

Díky za postrehy.

Btw: Vraj koluje európou zlá poruchová várka Valve King a niektorí dodávatelia upravujú kombá a hlavy pred predajom. Dá sa nejako zistiť, že ide akurát o vadný kus?
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

No to bylo právě kvůli tem nebezpečnejm materiálům, jak jsem psal - při zahřátí se z toho mohou uvolnovat pro lidský organismus nebezpečné látky...nevím, jak se to dá zjistit, jakej je jakej:D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
papoo

Příspěvek od papoo »

No ja som práveže počul o probléme "neenviromentálneho" charakteru, ale technickeho, že jednoducho posledná várka Valve King je vraj kazivá, poruchová.
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

Spis jak Fender mi prisla V18 coz je odkaz na vintage aparaty. V50 ma celkem pouzitelnej clean ale o neco tenci nez V18..co mi na 50 vadilo byl zkresleny kanal..hodne tenky a kousavy takze dobrej dist se bude hodit..treba RAT nebo Guvnor.
Valveking mi nenadchnul takze do nej bych nesel..osobne bych se poohlid bud po peavey classic, laney vc30 a nebo po fenderu hot rod ale neni to na tvrdy styly..na neco tvrdsiho je pekny IMG..hral sem na to koncert a vali to dobre
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

McPhisto píše:Spis jak Fender mi prisla V18 coz je odkaz na vintage aparaty. V50 ma celkem pouzitelnej clean ale o neco tenci nez V18..co mi na 50 vadilo byl zkresleny kanal..hodne tenky a kousavy takze dobrej dist se bude hodit..treba RAT nebo Guvnor.
Valveking mi nenadchnul takze do nej bych nesel..osobne bych se poohlid bud po peavey classic, laney vc30 a nebo po fenderu hot rod ale neni to na tvrdy styly..na neco tvrdsiho je pekny IMG..hral sem na to koncert a vali to dobre
Ten je fakt basový a hladký, fakt že jo. :roll:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
papoo

Příspěvek od papoo »

McPhisto píše:..co mi na 50 vadilo byl zkresleny kanal..hodne tenky a kousavy takze dobrej dist se bude hodit..treba RAT nebo Guvnor.
Tu u Crate V50 sa chcem opýtať na ten vhodný typ distortionu. S RAT-om ani s Guvnorom nemám žiadnu skúsenosť. Mám Vox Bulldog Distortion, tak neviem či by to bola dobrá kombinácia?
papoo

Příspěvek od papoo »

McPhisto píše:..na neco tvrdsiho je pekny IMG..hral sem na to koncert a vali to dobre
S touto značkou som sa ešte nestretol, ale asi ide o IMG Stage Line GAT-1250R. Neviem nájsť žiadne zvukové ukážky, ale podľa vzhľadu by sa dalo usudzovať, že by to chcel byť Marshall?
papoo

Příspěvek od papoo »

Ešte som našiel ďalšiu 50W lampovú alternatívu, ASHTON VP 50, počul to už niekto naživo?

Ďakujem.
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

RAT nebo GV2

Hrál sem jenom na RATa a je to pedál kerej bych uživil, umí být nafuzzovaný, viz. video a taky pěkně uječený, v kombinaci s SG které má otevřené snímače je to neskutečný ječák. GV2 sem nehrál ale připadá mi takový, uhlazenější a basovější ale to je asi o tom jak to natočíš.

To je takz kravina se takhle ptát co si kooupit, padej do obchodu, sou všední dny :twisted:.

Jan Kaplický 1937 - 2009
papoo

Příspěvek od papoo »

Joey píše:To je takz kravina se takhle ptát co si kooupit, padej do obchodu, sou všední dny :twisted:.
U nás v obchode majú len Valve Kinga 50W, vybalili ste tu na mňa alternatívy tak sa pýtam, ale díky za odpovede.
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

papoo píše:
Joey píše:To je takz kravina se takhle ptát co si kooupit, padej do obchodu, sou všední dny :twisted:.
U nás v obchode majú len Valve Kinga 50W, vybalili ste tu na mňa alternatívy tak sa pýtam, ale díky za odpovede.
Ashton je něco jako Behringer apod. ale fakt, bys měl všecko slyšet na vlastní uši a zkoušet delší dobu...pak dopadneš jak pár magorů co nám tu vyčítalo to, že sme mu řekli že je to a to dobrý on si to bez vyzkoušení objednal a pak nás zdrbal za to že se mu ten zvuk vůbec nelíbí :roll:. Týkalo se to myslím RATu.

Jan Kaplický 1937 - 2009
papoo

Příspěvek od papoo »

Nemám v úmysle na niekoho hádzať vinu, preto že mi radil. Naopak, ďakujem všetkým za postrehy.
Samozrejme, že si niektoré kombá vyskúšam, len som si najprv chcel spraviť užší výber. Napr. o niektorých značkách som fakt nemal ani páru -> IMG atd. Ale Ashton=Behringer... tak tomu rozumiem veľmi dobre :lol:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ashton není Behringer, Behringer je Bugera.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Nero píše:Ashton není Behringer, Behringer je Bugera.
Aha soráč :oops:...ale kvalitativně je to podobné ne?

Jan Kaplický 1937 - 2009
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Chlapi Ashton je super značka:D ne ale tak koupil sem v setu ashton kromě toho 10w komba a poprohu a trsátek ta kytara byla velmi dobrá a nic mě neupadlo vůbec se nerozladovala takže ale kombo ashton nevim :lol:
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

Zdar. Jak je možný, že valvekinga prodava nemec na ebay pod 200 euro ? Je prej rok starej. Tady se prodava za 15K a tam bazarovej pod 5K... Nejde mi to do hlavy
Cort VX-2X bk
Ibanez 30R kombíčko
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Tady se VK prodává za 10, ne za 15 :wink: ( pokud se teda bavíme o 50W verzi)
Naposledy upravil(a) vikicek dne 24.08.2008 10:36, celkem upraveno 1 x.
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“