Efekty nebo multiefekt do 8-9 tisíc

Pedály, multiefekty, procesory, ...
mr.vamp
Kontaktovat uživatele:

Efekty nebo multiefekt do 8-9 tisíc

Příspěvek od mr.vamp »

Zdravím, potřeboval bych poradit. S kapelou hrajeme zatím jen převzaté věci slavných rockových kapel od Bryana Adamse, Depeche mode, U2, Green Day po Coldplay nebo Nirvanu. Koupil jsem si novou kytaru Epiphone Les Paul Studio. Potřeboval bych poradit s výběrem efektů či multiefektu, který by mi poskytl takový rozsah rockových zvuků,který budu potřebovat v písničkách od těchto interpretů. Hraju doprovodnou i solovou kytaru, v každé písničceněco. Děkuji za odpovědi
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak hlavně by to chtělo rozmyslet si, jestli chceš tedy jít do efektů jednotlivých či do multi. Jak se mi zdá, tak asi jasno v tomto ohledu nemáš, takže by top možná spíš chtělo multiefekt. Přece jen když koupíš multák za 8000, tak už to bude docela slušná věc a nakroutíš si na tom prakticky cokoli.

Na kupování jednotlivých krabiček by to chtělo vědět co chceš. Navíc za tyhle peníze koupíš tak 4 nebo 5 kvalitních stompboxů a tedy ani zdaleka nebudeš mít ty možnosti co by ti nabídl multiefekt.

Za tyhle prachy bych se asi kouknul po těhle multácích - Line6 Floor POD, Vox ToneLab, možná Digitech GNX3, ty by tě mohli uspokojit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

přikláněl bych se k nějakemu digitechu z řady GNX, bud GNX-1 nebo gnx 3000, tam je škála zvuků veeeeeliká. je to fakt super krabička.........

jinak určitě bych koupil multiefekt, za 8000 koupíš tak 4-5 krabiček, a ty ti nedovolí takový rozsah zvuků jako multák za ty same prachy
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

VOX Tonelab ;)
hagridek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hagridek »

pokud multak,tak urcite vox tonelab,ale ja bych stejne zadsi bral krabky :wink:
________
Rock'n'Roll !!!
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Já bych bral krabičky :) bych už měl všecky co chcu, mět tyhle prachy :)
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

ja si myslim, ze ty krabicky nejsou neresitelny. zkresleni - neco univerzalniho (napr. Digitech DF7), wah treba VOX, urcite nejaky delay, chorus napr. Small Clone, pak mozna nejaky phaser nebo compresor.... ale pravda je, ze multak nabidne vetsi moznosti.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
mr.vamp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr.vamp »

Díky za rady, teď jsem se ptal ještě pár lidí a dost mi jich doporučilo ten VOX Tonelab, tak asi půjdu do něho, ale bohužel nemám možnost ho nikde vyzkoušet, jelikož v nejbližších hudebninách (Ostrava) jsem na něj nenatrefil a nevím jestli je dobrá věc ho kupovat jenom tak naslepo bez odzkoušení.
hagridek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hagridek »

http://kytary.cz/electro-harmonix-holy- ... 60:0:0:1:0
stoji to dvojku a k tomu by se dokoupili treba jeste nejaky krabky od bossu co bys jeste chtel... :P,jo a pak treba nejaky kvakadlo...
________
Rock'n'Roll !!!
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Vox Tonelab má prakticky stejné možnosti jak mé kombíčko, akorát že jich má víc;)...
Zesilovač na mém kombo ti umožní vybrat si mezi různými zvuky....
Tzn máš tam čisté zvuky, zkreslené... Ten nejčístší (pro strata nejlepší) je Black 1x12 a nejzkreslenější US Higain, to samé je na efektu... Kvalita zvuku je za tu cenu perfektní... Ten Tonelab má hlavně větší výběr mezi vlastnostmi efektů, rozhodně to není špatná volba ;)
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

nebo mě ještě napadl jeden z vyšších zoomu,

http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id=4047

je to naprosto mazany multak, ma ho učitel a je to něco běsneho

edit:

našel sem recenzi, nemusel by být marný

http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... enec~2007/
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

bral bych vox tonelab paradni zalezitost - specialne na U2 sound :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zakk_wylde »

Co takhle nějakýho PODa LIVE?
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

zakk_wylde píše:Co takhle nějakýho PODa LIVE?
pod je taky dobrej, mam ho ale tonelab ma lampu :D tam je to bez diskuse
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

pupack píše:
A myslíš že tam vážně k něčemu je ? Já mám takový pocit, že ty elektronky v krabičkách jsou jenom chyták na lidi. Vždycky je ale hlavní aby byla vidět. :?
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Má to být nějaký ,,Valve-reactor" obvod, jak ve Valvetronixech, prej je používám, aby zvuk zněl víc jak lampa, těžko posoudit :)
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Smrťokvítek píše:
pupack píše:
A myslíš že tam vážně k něčemu je ? Já mám takový pocit, že ty elektronky v krabičkách jsou jenom chyták na lidi. Vždycky je ale hlavní aby byla vidět. :?
no tak asi takhle, jelkož tonelab je i simulant komb tak tam ta lampa určitě bude k něčemu dobrá, prostě to skrze ní prochází a nějaký fígle bych v tom nehledal ;) je dobrý když tam je prostě ta lampa - určitě to přidá dynamiku. jinak si myslím že to bude stejné jako obvod ve valvetronixech - což je dobře ty hrají parádně.
nity

Příspěvek od nity »

ahoj kluci, taky bych uvazoval o koupi nejakyho multiefektu, sem tady novej a vox tonelab neznam, proto se ptám...co si myslíte o multiefektech co nemaj zkresleni...treba rocktron(xpression) nebo tc elektronics(g-major)...podle me je to i stejná cenová relace(8-9) u pouzityho..
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

mislim ze od BOSSU ME-50 by nemusel byt na zahodenie.ja ho mam sice na basu ale ajtak mi to uplne staci...poznam taktiez niektorych ktory tento multak na gitaru vlastnia a nemozu si to vynachvalit...proste je to multak kde si mozes nastavyt taky zvuk aky len chces......
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

ted je hodne levnej Korg AX3000G kterej taky povazuju za dobrej multiefekt a bude to hrat temer stejne jako ten Vox pac ty zvuky do Voxu vytvari prave Korg :)))
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“