Efekty nebo multiefekt do 8-9 tisíc
Pravidla fóra
-
mr.vamp
- Kontaktovat uživatele:
Efekty nebo multiefekt do 8-9 tisíc
Zdravím, potřeboval bych poradit. S kapelou hrajeme zatím jen převzaté věci slavných rockových kapel od Bryana Adamse, Depeche mode, U2, Green Day po Coldplay nebo Nirvanu. Koupil jsem si novou kytaru Epiphone Les Paul Studio. Potřeboval bych poradit s výběrem efektů či multiefektu, který by mi poskytl takový rozsah rockových zvuků,který budu potřebovat v písničkách od těchto interpretů. Hraju doprovodnou i solovou kytaru, v každé písničceněco. Děkuji za odpovědi
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak hlavně by to chtělo rozmyslet si, jestli chceš tedy jít do efektů jednotlivých či do multi. Jak se mi zdá, tak asi jasno v tomto ohledu nemáš, takže by top možná spíš chtělo multiefekt. Přece jen když koupíš multák za 8000, tak už to bude docela slušná věc a nakroutíš si na tom prakticky cokoli.
Na kupování jednotlivých krabiček by to chtělo vědět co chceš. Navíc za tyhle peníze koupíš tak 4 nebo 5 kvalitních stompboxů a tedy ani zdaleka nebudeš mít ty možnosti co by ti nabídl multiefekt.
Za tyhle prachy bych se asi kouknul po těhle multácích - Line6 Floor POD, Vox ToneLab, možná Digitech GNX3, ty by tě mohli uspokojit.
Na kupování jednotlivých krabiček by to chtělo vědět co chceš. Navíc za tyhle peníze koupíš tak 4 nebo 5 kvalitních stompboxů a tedy ani zdaleka nebudeš mít ty možnosti co by ti nabídl multiefekt.
Za tyhle prachy bych se asi kouknul po těhle multácích - Line6 Floor POD, Vox ToneLab, možná Digitech GNX3, ty by tě mohli uspokojit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
přikláněl bych se k nějakemu digitechu z řady GNX, bud GNX-1 nebo gnx 3000, tam je škála zvuků veeeeeliká. je to fakt super krabička.........
jinak určitě bych koupil multiefekt, za 8000 koupíš tak 4-5 krabiček, a ty ti nedovolí takový rozsah zvuků jako multák za ty same prachy
jinak určitě bych koupil multiefekt, za 8000 koupíš tak 4-5 krabiček, a ty ti nedovolí takový rozsah zvuků jako multák za ty same prachy
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
ja si myslim, ze ty krabicky nejsou neresitelny. zkresleni - neco univerzalniho (napr. Digitech DF7), wah treba VOX, urcite nejaky delay, chorus napr. Small Clone, pak mozna nejaky phaser nebo compresor.... ale pravda je, ze multak nabidne vetsi moznosti.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
http://kytary.cz/electro-harmonix-holy- ... 60:0:0:1:0
stoji to dvojku a k tomu by se dokoupili treba jeste nejaky krabky od bossu co bys jeste chtel...
,jo a pak treba nejaky kvakadlo...
stoji to dvojku a k tomu by se dokoupili treba jeste nejaky krabky od bossu co bys jeste chtel...
________
Rock'n'Roll !!!
Rock'n'Roll !!!
Vox Tonelab má prakticky stejné možnosti jak mé kombíčko, akorát že jich má víc;)...
Zesilovač na mém kombo ti umožní vybrat si mezi různými zvuky....
Tzn máš tam čisté zvuky, zkreslené... Ten nejčístší (pro strata nejlepší) je Black 1x12 a nejzkreslenější US Higain, to samé je na efektu... Kvalita zvuku je za tu cenu perfektní... Ten Tonelab má hlavně větší výběr mezi vlastnostmi efektů, rozhodně to není špatná volba
Zesilovač na mém kombo ti umožní vybrat si mezi různými zvuky....
Tzn máš tam čisté zvuky, zkreslené... Ten nejčístší (pro strata nejlepší) je Black 1x12 a nejzkreslenější US Higain, to samé je na efektu... Kvalita zvuku je za tu cenu perfektní... Ten Tonelab má hlavně větší výběr mezi vlastnostmi efektů, rozhodně to není špatná volba
nebo mě ještě napadl jeden z vyšších zoomu,
http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id=4047
je to naprosto mazany multak, ma ho učitel a je to něco běsneho
edit:
našel sem recenzi, nemusel by být marný
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... enec~2007/
http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id=4047
je to naprosto mazany multak, ma ho učitel a je to něco běsneho
edit:
našel sem recenzi, nemusel by být marný
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... enec~2007/
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
- zakk_wylde
- Kontaktovat uživatele:
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A myslíš že tam vážně k něčemu je ? Já mám takový pocit, že ty elektronky v krabičkách jsou jenom chyták na lidi. Vždycky je ale hlavní aby byla vidět.pupack píše:pod je taky dobrej, mam ho ale tonelab ma lampuzakk_wylde píše:Co takhle nějakýho PODa LIVE?tam je to bez diskuse
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
no tak asi takhle, jelkož tonelab je i simulant komb tak tam ta lampa určitě bude k něčemu dobrá, prostě to skrze ní prochází a nějaký fígle bych v tom nehledalSmrťokvítek píše:A myslíš že tam vážně k něčemu je ? Já mám takový pocit, že ty elektronky v krabičkách jsou jenom chyták na lidi. Vždycky je ale hlavní aby byla vidět.pupack píše:pod je taky dobrej, mam ho ale tonelab ma lampuzakk_wylde píše:Co takhle nějakýho PODa LIVE?tam je to bez diskuse
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
-
BUDAJ-31