Dobrý den,
hrají už nějakých pár let na 6-ti strunnou kytaru. V poslední době se mi zalíbil zvuk 12-ti strunky a chtěl bych si nějakou pořídit. Samozřejmě vím, že na ní nezahraji všechno to co na 6-ti strunku (složitější vybrnkávání,sóla,atd), proto bych chtěl hrát na obě. Problém však tkví v tom, že všechny 12-ky mají širší hmatník než 6-ky(jumbo). Tudíž mám trochu strach, že v konečném důsledku se nebudu správně trefovat do strun ani u jedné kytary. Navíc se toho širšího hmatníku bojím, protože mám relativně krátké prsty. Máte někdo zkušenosti s hraním na dvě kytary o různé šířce krku ? Dá se to zvládnout ? Předem díky za odpověď.
Hraní na 12-ku i 6-ku
Pravidla fóra
-
n.i.t.r.a.m
Hraní na 12-ku i 6-ku
Furch D 40-CM 12-ti strunná,Epiphone 6-ti strunná, Epiphone LP Standard
to same co španěla a jambo ..
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
Já sem s tím neměl sebemenší problém. On to zas takový rozdíl v šířce není. Na to se dá zvyknout, strach bych z toho neměl.
. Mě spíš dělalo dycky problém to 12-ku umáčknout.
Je na to potřeba skoro dvojnásobná síla, hlavně barrečka.
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
No strejc má takovou starou Yamahu 12strunku (našel jí) a jako hraje na ní úplně v pohodě (jestli se to tak dá říct), ale jako je zvyklej asi stejně i na normální. Podle mně je dobrý když člověk hraje na různý krky, má potom větší... jak to říct rozhled?
To máš jako třeba elektriku a akustiku - taky rozdíl a kytarista by měl zvládnout obojí. Určitě bych se toho nebál.
Jinak když už je řeč o tý potřebný síle k domáčknutí, tak ta Yamaha má nalomenou patku krku, takže má dohmat na 12 pražci tak centimetr
ale strejc je blázen takže na to hrát dokáže celkem v poho. 
Jinak když už je řeč o tý potřebný síle k domáčknutí, tak ta Yamaha má nalomenou patku krku, takže má dohmat na 12 pražci tak centimetr
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
-
n.i.t.r.a.m
Díky za názory, tak sem se rozhodl,že se toho nebudu bát
Abych nezakladal hned nové forum, zeptám se hned zde. Prošel jsem pár Brněnských obchodů a nejvíc mě zaujala kytara značky TAKAMINE. Bohužel neznám přesně typ, ale byla to elektroakustická 12-ka za cca 10900 Kč.
Tyto kytary se prý dělají v Číně, z čehož mám trochu strach, ale ta co sem měl v ruce mě padla do ruky a zněla nádherně. Máte někdo zkušenost s Takaminkama v téhle cenové kategorii ?
Vyzkoušel jsem ještě Strunal, Yamahu, Segual - ale ani jedna mě nezaujala. Rád bych ještě vyzkoušel nějkého Furcha, případně Cort.Jde mě hlavně o zvuk při akustickém hraní. Budu rád za případné tipy.
Abych nezakladal hned nové forum, zeptám se hned zde. Prošel jsem pár Brněnských obchodů a nejvíc mě zaujala kytara značky TAKAMINE. Bohužel neznám přesně typ, ale byla to elektroakustická 12-ka za cca 10900 Kč.
Tyto kytary se prý dělají v Číně, z čehož mám trochu strach, ale ta co sem měl v ruce mě padla do ruky a zněla nádherně. Máte někdo zkušenost s Takaminkama v téhle cenové kategorii ?
Vyzkoušel jsem ještě Strunal, Yamahu, Segual - ale ani jedna mě nezaujala. Rád bych ještě vyzkoušel nějkého Furcha, případně Cort.Jde mě hlavně o zvuk při akustickém hraní. Budu rád za případné tipy.
Furch D 40-CM 12-ti strunná,Epiphone 6-ti strunná, Epiphone LP Standard
zkušenost s takamine mám a byla asi v tvojí cenové skupině, a fakt bych se té značky nebál v téhle cenové relaci jestli ti padla do roky a do ucha tak jí ber , takamine jsou podle mě v pohodě kytárkyn.i.t.r.a.m píše:Díky za názory, tak sem se rozhodl,že se toho nebudu bát![]()
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno