Hraní na 12-ku i 6-ku

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
n.i.t.r.a.m

Hraní na 12-ku i 6-ku

Příspěvek od n.i.t.r.a.m »

Dobrý den,

hrají už nějakých pár let na 6-ti strunnou kytaru. V poslední době se mi zalíbil zvuk 12-ti strunky a chtěl bych si nějakou pořídit. Samozřejmě vím, že na ní nezahraji všechno to co na 6-ti strunku (složitější vybrnkávání,sóla,atd), proto bych chtěl hrát na obě. Problém však tkví v tom, že všechny 12-ky mají širší hmatník než 6-ky(jumbo). Tudíž mám trochu strach, že v konečném důsledku se nebudu správně trefovat do strun ani u jedné kytary. Navíc se toho širšího hmatníku bojím, protože mám relativně krátké prsty. Máte někdo zkušenosti s hraním na dvě kytary o různé šířce krku ? Dá se to zvládnout ? Předem díky za odpověď.
Furch D 40-CM 12-ti strunná,Epiphone 6-ti strunná, Epiphone LP Standard
du-lo

Příspěvek od du-lo »

to same co španěla a jambo ..
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Já sem s tím neměl sebemenší problém. On to zas takový rozdíl v šířce není. Na to se dá zvyknout, strach bych z toho neměl. :wink: . Mě spíš dělalo dycky problém to 12-ku umáčknout. :wink: Je na to potřeba skoro dvojnásobná síla, hlavně barrečka.
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

No strejc má takovou starou Yamahu 12strunku (našel jí) a jako hraje na ní úplně v pohodě (jestli se to tak dá říct), ale jako je zvyklej asi stejně i na normální. Podle mně je dobrý když člověk hraje na různý krky, má potom větší... jak to říct rozhled? :) To máš jako třeba elektriku a akustiku - taky rozdíl a kytarista by měl zvládnout obojí. Určitě bych se toho nebál.
Jinak když už je řeč o tý potřebný síle k domáčknutí, tak ta Yamaha má nalomenou patku krku, takže má dohmat na 12 pražci tak centimetr :lol: ale strejc je blázen takže na to hrát dokáže celkem v poho. :twisted:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
n.i.t.r.a.m

Příspěvek od n.i.t.r.a.m »

Díky za názory, tak sem se rozhodl,že se toho nebudu bát :lol:

Abych nezakladal hned nové forum, zeptám se hned zde. Prošel jsem pár Brněnských obchodů a nejvíc mě zaujala kytara značky TAKAMINE. Bohužel neznám přesně typ, ale byla to elektroakustická 12-ka za cca 10900 Kč.

Tyto kytary se prý dělají v Číně, z čehož mám trochu strach, ale ta co sem měl v ruce mě padla do ruky a zněla nádherně. Máte někdo zkušenost s Takaminkama v téhle cenové kategorii ?

Vyzkoušel jsem ještě Strunal, Yamahu, Segual - ale ani jedna mě nezaujala. Rád bych ještě vyzkoušel nějkého Furcha, případně Cort.Jde mě hlavně o zvuk při akustickém hraní. Budu rád za případné tipy.
Furch D 40-CM 12-ti strunná,Epiphone 6-ti strunná, Epiphone LP Standard
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

n.i.t.r.a.m píše:Díky za názory, tak sem se rozhodl,že se toho nebudu bát :lol:

Abych nezakladal hned nové forum, zeptám se hned zde. Prošel jsem pár Brněnských obchodů a nejvíc mě zaujala kytara značky TAKAMINE. Bohužel neznám přesně typ, ale byla to elektroakustická 12-ka za cca 10900 Kč.

Tyto kytary se prý dělají v Číně, z čehož mám trochu strach, ale ta co sem měl v ruce mě padla do ruky a zněla nádherně. Máte někdo zkušenost s Takaminkama v téhle cenové kategorii ?

Vyzkoušel jsem ještě Strunal, Yamahu, Segual - ale ani jedna mě nezaujala. Rád bych ještě vyzkoušel nějkého Furcha, případně Cort.Jde mě hlavně o zvuk při akustickém hraní. Budu rád za případné tipy.
zkušenost s takamine mám a byla asi v tvojí cenové skupině, a fakt bych se té značky nebál v téhle cenové relaci jestli ti padla do roky a do ucha tak jí ber , takamine jsou podle mě v pohodě kytárky
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“