Co cvičíte, abyste byli lepší?
Pravidla fóra
to je ta mene efektivni a vice zabavna variantadorian_13 píše:tak mne trebars na techniku dost pomohlo ked som hraval megadeth a take svoje nie zrovna jednoduche oblubene skladby... a stale treba tazsie a tazsie pekne postupne, az sa ti tazsie stanu lahsimi a stale pridavat:DDale hlavne zacinat pomaaalycky
Axel: co je teda "hrani v boxech" ?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jde o hraní stupnic, existujou boxy, tzn jakési shluky tónů z té stupnice, které jsou různě na hmatníku. Fakticky jde o to, že např. stupnici C dur zahraješ postupně od všech tónu co obsahuje. Začneš na tlustým E, sjedeš na tenké e a zase zpět.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
jj, pro hraní stupnic příčně přes celý hmatník kdy se pohybuješ v prostoru 4-7 pražců (box) kdy skáčeš prstama v přesně naučených prstokladech
jsou dva - typ 2 a typ 4 (začíná se od 2.nebo od 4. prstu )
tyto prstoklady navazují tedy plynule na sebe, jen vybereš pražec a jedeš přes celý hmatník, obsáhneš přes dvě stupnice
rychle se na to zvyká a je to naprosto dokonalý
jsou dva - typ 2 a typ 4 (začíná se od 2.nebo od 4. prstu )
tyto prstoklady navazují tedy plynule na sebe, jen vybereš pražec a jedeš přes celý hmatník, obsáhneš přes dvě stupnice
rychle se na to zvyká a je to naprosto dokonalý
nechci zakladat novej topic tak se zeptam tady --- hraju seek and destroy od metallici a http://ultimate-guitar.com/tabs/m/metal ... oy_tab.htm tady je link a jak je ta pasaz jak je na A 0-8-7 to umim ale pak mi dela problem se odsud dostat na D5 A7 ...nevim jak se tam prehodit ....nemate nekdo zkusenost ??? nekdo kdo to hral ??? dosranu se tam ukazovacek dam na A7 a prstenicek na D5 ...ale vzdycky mi to trva - dokazal bych to po dnech cviceni plynule nebo davam spatny prsty ?:)
Když zahraješ 8 malčíkem, 7 prsteníčkem a 5 ukazováčkem, tak nemusíš rukou ani pohnout 
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
- Crowley
- Kontaktovat uživatele:
já si teď opakuju prazáklady "Rocková kytara I" a je to docela kotel věcí co sem zapoměl... hanba mi
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
tohle si určitě sežeň ja v tom ležím pořádKamahl píše:Tyjo, už by si to měl taky koupit, né jen pořád řikat, že si to koupim.pehve píše:mám Jaroslava Šindlera a jeho Kytarovou praktiku, na netu nevím![]()
vybíral jsem to podle podtitulku - orientace na hmatníku, propojení melodické a akordické hry, improvizace, to mě zaujalo a taky mě to kdosi doporučil.
Šindler to bere hopem žádný cvičení ale je to nějaká ta suchá teorie a potom jdou diagramy na ty boxy - durový stupnice a jejich navazování a modifikace pro jiné stupnice (harmonická a melodická moll, alterny, církevní, be-bopové a pentatoniky)
dále rozložený akordy v boxech atd...
no je tam snad všechno co se občas hledá a navíc nějaký ty rady do života protože jak známo Šindler má odehráno hodně kvalitní muziky a je to skvělej improvizér
stačí si ho poslechnout
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
ok, na dovči jsem cvičil a zjistil jsem, že (s nadsázkou) poslední věc, která mi chybí abych dobil svět svým hraním je slušná práce malíčku
je to s ním horší, než jsem myslel. najel jsem na zase trochu jiná cvičení, která se na něj místy hodně zaměřují a doufám, ež časem se to poddá
je to s ním horší, než jsem myslel. najel jsem na zase trochu jiná cvičení, která se na něj místy hodně zaměřují a doufám, ež časem se to poddá
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
http://www.henych.com/lick.htmlKamahl píše:Hmm, zní to zajímavě. Nějaké odkazy, prosím..? Hledal jsem, ale bez větších úspěchů...
Myslím, že tady toho máš víc než dost (sroluj si to až dolů).
Mno... nezpevnenej malicek mas zrejme proto, ze se mu vyhybasDeyw píše:no jo tyve taky na to ted koukamjenze malicek nemam ete tak zpevnenej jako ostatni pristy takze boli
a nestisknu to dobre tak se mu vyhybam
ale takhle to bude fajne
uz citim ze tvrdne
Prejed si parkrat hmatnik na cviceni napriklad
E----------------------3-4-5----
H------------------3-4--------5-4----
G--------------3-4----------------5-4
D----------3-4------------------------
A------3-4------------------------
E--3-4-----------------------------
atd. a davej to jen malickem+prstenickem...
Ibanez RG321MH ---> George Dennis Mighty Mouse
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele: