Co cvičíte, abyste byli lepší?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

mno, tak já tu synchronizaci cvičím chromatickýma stupnicema v buxech, ale jelikož nevidím zlepšení, asi musím vymyslet něco jinýho

zkusím to jen takhle
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

co jsou buxy?
Drobák

Příspěvek od Drobák »

nemyslel si boxy?protože se přiznám že bux taky neznám... :oops:
dorian_13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dorian_13 »

tak mne trebars na techniku dost pomohlo ked som hraval megadeth a take svoje nie zrovna jednoduche oblubene skladby... a stale treba tazsie a tazsie pekne postupne, az sa ti tazsie stanu lahsimi a stale pridavat:DDale hlavne zacinat pomaaalycky
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Jo, boxy, sorry :D tak to dopadá, když člověk píše potmě na notebooku, kde není zvyklý
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

dorian_13 píše:tak mne trebars na techniku dost pomohlo ked som hraval megadeth a take svoje nie zrovna jednoduche oblubene skladby... a stale treba tazsie a tazsie pekne postupne, az sa ti tazsie stanu lahsimi a stale pridavat:DDale hlavne zacinat pomaaalycky
to je ta mene efektivni a vice zabavna varianta :) taky to tak prakticky delam :)

Axel: co je teda "hrani v boxech" ?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jde o hraní stupnic, existujou boxy, tzn jakési shluky tónů z té stupnice, které jsou různě na hmatníku. Fakticky jde o to, že např. stupnici C dur zahraješ postupně od všech tónu co obsahuje. Začneš na tlustým E, sjedeš na tenké e a zase zpět.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pehve

Příspěvek od pehve »

jj, pro hraní stupnic příčně přes celý hmatník kdy se pohybuješ v prostoru 4-7 pražců (box) kdy skáčeš prstama v přesně naučených prstokladech

jsou dva - typ 2 a typ 4 (začíná se od 2.nebo od 4. prstu )
tyto prstoklady navazují tedy plynule na sebe, jen vybereš pražec a jedeš přes celý hmatník, obsáhneš přes dvě stupnice

rychle se na to zvyká a je to naprosto dokonalý
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Hmm, zní to zajímavě. Nějaké odkazy, prosím..? Hledal jsem, ale bez větších úspěchů...
pehve

Příspěvek od pehve »

mám Jaroslava Šindlera a jeho Kytarovou praktiku, na netu nevím
Deyw

Příspěvek od Deyw »

nechci zakladat novej topic tak se zeptam tady --- hraju seek and destroy od metallici a http://ultimate-guitar.com/tabs/m/metal ... oy_tab.htm tady je link a jak je ta pasaz jak je na A 0-8-7 to umim ale pak mi dela problem se odsud dostat na D5 A7 ...nevim jak se tam prehodit ....nemate nekdo zkusenost ??? nekdo kdo to hral ??? dosranu se tam ukazovacek dam na A7 a prstenicek na D5 ...ale vzdycky mi to trva - dokazal bych to po dnech cviceni plynule nebo davam spatny prsty ?:)
weselow

Příspěvek od weselow »

Když zahraješ 8 malčíkem, 7 prsteníčkem a 5 ukazováčkem, tak nemusíš rukou ani pohnout :)
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
Deyw

Příspěvek od Deyw »

no jo tyve taky na to ted koukam :D jenze malicek nemam ete tak zpevnenej jako ostatni pristy takze boli :D a nestisknu to dobre tak se mu vyhybam :( ale takhle to bude fajne :) uz citim ze tvrdne :D
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

pehve píše:mám Jaroslava Šindlera a jeho Kytarovou praktiku, na netu nevím
Tyjo, už by si to měl taky koupit, né jen pořád řikat, že si to koupim. :wink: :D
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

já si teď opakuju prazáklady "Rocková kytara I" a je to docela kotel věcí co sem zapoměl... hanba mi
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
pehve

Příspěvek od pehve »

Kamahl píše:
pehve píše:mám Jaroslava Šindlera a jeho Kytarovou praktiku, na netu nevím
Tyjo, už by si to měl taky koupit, né jen pořád řikat, že si to koupim. :wink: :D
tohle si určitě sežeň ja v tom ležím pořád
vybíral jsem to podle podtitulku - orientace na hmatníku, propojení melodické a akordické hry, improvizace, to mě zaujalo a taky mě to kdosi doporučil.
Šindler to bere hopem žádný cvičení ale je to nějaká ta suchá teorie a potom jdou diagramy na ty boxy - durový stupnice a jejich navazování a modifikace pro jiné stupnice (harmonická a melodická moll, alterny, církevní, be-bopové a pentatoniky)
dále rozložený akordy v boxech atd...

no je tam snad všechno co se občas hledá a navíc nějaký ty rady do života protože jak známo Šindler má odehráno hodně kvalitní muziky a je to skvělej improvizér
stačí si ho poslechnout
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ok, na dovči jsem cvičil a zjistil jsem, že (s nadsázkou) poslední věc, která mi chybí abych dobil svět svým hraním je slušná práce malíčku

je to s ním horší, než jsem myslel. najel jsem na zase trochu jiná cvičení, která se na něj místy hodně zaměřují a doufám, ež časem se to poddá
Milda

Příspěvek od Milda »

Kamahl píše:Hmm, zní to zajímavě. Nějaké odkazy, prosím..? Hledal jsem, ale bez větších úspěchů...
http://www.henych.com/lick.html

Myslím, že tady toho máš víc než dost (sroluj si to až dolů).
Kirk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirk »

Deyw píše:no jo tyve taky na to ted koukam :D jenze malicek nemam ete tak zpevnenej jako ostatni pristy takze boli :D a nestisknu to dobre tak se mu vyhybam :( ale takhle to bude fajne :) uz citim ze tvrdne :D
Mno... nezpevnenej malicek mas zrejme proto, ze se mu vyhybas :D
Prejed si parkrat hmatnik na cviceni napriklad
E----------------------3-4-5----
H------------------3-4--------5-4----
G--------------3-4----------------5-4
D----------3-4------------------------
A------3-4------------------------
E--3-4-----------------------------
atd. a davej to jen malickem+prstenickem...
Ibanez RG321MH ---> George Dennis Mighty Mouse
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

vymyslim novej val kterej piluju. jinak si brnkam pro radost a etudy nehraju :roll:
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“