Ted jsem mel tyden "volna" tak jsem se do toho znova pustil. Udelal jsem ty vrchni 2 mm tecky a vybrousil profil krku a hmatniku.
Blbe jsem si ale rozvrh ty tecky zezhora a zaroven ty perletovy tecky, takze jsem to musel vic sbrousit zvrchu, abych zabrousil to drevo az k perleti. Takze pri pohledu zvrchu ty tecky nejsou presne veprostred. Malickost, ale musel jsem kvuli tomu udelat profil hmatniku "jenom" 16". Taky sem se bal ze to sbrousim tak, ze mi vylezou ty tecky z hmatniku.. (jsou to totiz takovy cerny tycinky, z boku se udela dira a pak jsem tam vlepoval tak 0.5 cm kousky) Nastesti se to povedlo nevypada to ani blbe..
Ten profil hmatniku jsem delal tak, ze jsem si sehnal kus plastovy roury o prumeru 400 mm = 16 palcu, vyrizl jsem si z toho kus, nalepil na to smirgl a pak to tim vybrousil.. cca pul hodiny brouseni..
No a profil krku, snazil jsem se to delat pomoci tech sablonek, jak jsem psal, ale to je nahovno. Nejlepsi je to vybrousit nahrubo raspli a pilnikem a pak si s tim chvili doma hrat a zjistit co potrebuje sbrousit. Takhle jsem to udelal asi 3x a dosel jsem k tomu, jak jsem si to predstavoval.. A pak dobrusovat smirkama. Nechapu jak muze kytarar na zakazku udelat krk treba do V, kdyz se mu blbe drzi..
Celkovej pocit: povedlo se to nad ocekavani.. Vsiml jsem si jeste, ze kdyz krk pokladam treba na stul, tak obcas zabzuci vyztuha krku, takze doufam, ze nebude bzucet pri hrani... Jeste me ceka prebrouseni nacisto, vyvrtat diry na mechaniky, prazcovani a lakovani.. Takze bych potreboval rady k tomu prazcovani. Kde sehnat tu pilku (dyhovku nebo nejakou modelarskou lupenkovou, meril jsem prazce a maji 0,6 mm)? Jdu ted na kolej, takze budu doma jen o vikendech, tak nevim, jak na to bude cas. Az bude chut, tak to nafotim