Ladění Drop D

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
xHonzik.M
Kontaktovat uživatele:

Ladění Drop D

Příspěvek od xHonzik.M »

Zdravím všechny kytaristy. Jsem začátečník a mám jeden dotaz. Hodně se setkávám s pojmem Drop D, nebo Drop C (myslím, ež to je ladění v D atd...). Jenže problém je v tom, že vůbec nevím jak se to taklhle dá naladit. LAdím podle el. ladičky, tak nevím jeslti se to dá naladit i na tom. Byl by někdo ochoten mi to vysvětlit? A pokud to nepatří do téhle kategorie, tak se předem omlouvám. :)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Hele už se to tu řešilo,ale nikdy ne tak polopatě,pokusim se ti to vysvětlit..
Standartní ladění máš horní strunu:E
A
D
G
B
dolní struna: E

teď když chceš podladit do Drop C aby si mohl hrát cradly,COB a jiný Drobákovo vypalovačky,musíš jít s tńem dolů...to neznamená nic jinýho že povolíš struny,na ladičce ti najednou začne to klesat Z Éčka na Déčko až na Céčko...na něm se zastavíš....takže teď kytaru naladíš na C,G,C,F,A,D ....to první C je horní struna...nic na tom neni,prostě povolíš ladící kolíky,tim bude struna volnější a bude vydávat jinej ton...ty struny musí ladit a proto to musíš naladit přesně v tomhle pořadí...ne třeba G,C,C,A,D,F ...to ti vůbec nebude znít a nic stim nezahraješ....
už to chápeš nebo ti něco neni jasný? 8)
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

já začnu ještě mírnou oklikou.

standartni laděni jak už mistr drobák napsal, je EADGHE, ladění drop D se udělá tak že povolíš nejtlustší strunu, a je z toho DADGHE, to většinou stačí ale jak říkal drobák spousta skupin používá ladění jještě nižší tak, tak povolíš ted uz vsechny struny, o dva půltony, a z toho vyleze CGCFAD

pokud by ti bylo nejasné proč se to děla přečti si tohle

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=9091

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=6100

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... lad%ECn%ED

snad ti to pomuže :-)
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
xHonzik.M
Kontaktovat uživatele:

fakt díky

Příspěvek od xHonzik.M »

Chlapi, fakt díky moc... já už jsem se na to někde ptal, ale asi mě b lbě pochopili. Ale jde mi ještě o to, používám program Guitar Pro a někdy tam je ladění. JE tam od 1 až do 6(předpokládám že 6 = hrubá struna a 1= tenká), ale někdy tam jsou písmena, která nevím jak mám naladit. Třeba C nebo F. A taky si asi udu muset koupit jiné struny, protože mi to občas drnčí jak s.... :lol: Ale jinak OPRAVDU DÍKY MOC :oops: :!:
Drobák

Příspěvek od Drobák »

No pozor,v guitar pro a vůbec ve všech tabech,je tlustá struna vždycky dole!na to hmatníku se ti to ukáže dole a tak je to i v tabu,je to otočený...na to si zachvilku zvykneš :wink:
xHonzik.M
Kontaktovat uživatele:

tomu rozumím

Příspěvek od xHonzik.M »

Jojo, tomu rozumím. Podle tabulatur hrát umím. Ale šlo mi o to, jak nahoře třeba název, tak vlevo pod tím je třeba napsáno Dropped D Tuning a pak tam jsou struny od 1 do 6 a jsou k ní přiřazené struny. Tak asi ta nejtenčí je 1 a ta nejhrubší je 6. Jen musím zjistit jaké struny mám na kytaře, protože to v některých případech drnčí. A aky nechápu někdy ty písmena... Jak mám třeba získat F a C? Mám na ladičce mody guitar a chroma...
Drobák

Příspěvek od Drobák »

v podstatě se ptáš na to co tu už bylo odpovězeno...to C dostaneš na kytaře tak,že jí podladíš a pomocí ladičky si ověříš jak moc,prostě ti ukáže,kdy přestat točit kolíkem,když to řeknu hodně buransky...vim co myslíš,na to lidtě s notama máš i napsáno ladění...neni nic jednoduchýho než si je pamatovat,neni jich tolik...kdyby sis je nepamatoval,tak si poařadí buď vygoogíš a nebo mrkneš na ten list,je li to tam napsaný...nic na tom neni,jestli ti to furt dělá problém tak mrkni třeba na youtube a dej drop D tunning...určitě se ti tam objeví nějakej týpek jak podlaďuje...co se týká ladičky tak máš na výběr,můžeš prostě drnknout do struny,ukáže se ti E a podladíš a znova drnkneš a už se ti objeví skoro D..tak zase o kousek a už tam máš déčko...prostě tak nějak...nebo si tam rovnou nastavíš že chceš D a budeš podlaďovat,dokuď ti ladička neukáže,že už tam je...ale to už asi znáš...za řast zjistíš že spoust songů co se hraje třeba v B se dá zahrát i v drop C,s jinym zvukem,ale věrohodně...já třeba Hallowed by thy name od Cradlů hraju v Drop C na místo Drop D,protože to pak má takovej víc dirty zvuk... :wink:
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

ještě by stálo za to podotknout aby sis přepnul na ladičce to chroma, protože kdybys tam měl guitar, tak to zná jen tony EADGH a zbytek ti ukaže jako falešný, kdežto chroma zná všechny tony (včetně půltonů)
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

Drnčení nebude strunama, ale seřízenim kytary. Mě při podladění drnčí taky.
Záleží jak moc.

Ty písmena F, C apod. bych raději nazýval notama,nebo tónama :)
Moc nechápu, co je s nima za problém.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Drčení způsobuje víc faktorů...jendak seřízení..dohmatu,oktáv...ale i tloušťka strun,na některý kytaře naladíš (jako na mí) drop C na 10tkách a drnčet nebude,ale na většině LP ti 10tky nebudou stačit...záleží i na kobyle...ale tlustší struny sou prostě lepší,i zvuk je živější...
xHonzik.M
Kontaktovat uživatele:

Ok

Příspěvek od xHonzik.M »

Tak lidi, myslím, ež všechno potřebné už mám v hlavě :) fakt díky moc za velkou pomoc. Jinak s těma F a C nemám už problémy, dyž nastavím na ladičce chroma tak je to najde;) takže ok... Fakt díkes. Ani jsem se nad takovýma věcma nikdy nezabýval. MYslel jsem, že hraní je pohoda. A je afkt, že mě štvalo, když něco hraju a znělo to úplně jinak. A pak mě napadlo, ejstli to nebude tím, laděním.
Deyw

Příspěvek od Deyw »

mno a co znamena na ty ladicce treba 6A,3G apod..? to cislo je cislo nejakyho tonu nebo cislo struny ?
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

Deyw píše:mno a co znamena na ty ladicce treba 6A,3G apod..? to cislo je cislo nejakyho tonu nebo cislo struny ?
struny :wink:
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
Deyw

Příspěvek od Deyw »

tak tim padem to neni tak tezky :D
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

Deyw píše:tak tim padem to neni tak tezky :D
no to si piš že na tom nic neni těžkýho :D , ale někdy si lámu hlavui nad pořádnýma prkotinama :D

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
Drobák

Příspěvek od Drobák »

přesně,nehledej te za tim vědu...je to záležitost "pár vteřin",když si to člověk vžije :wink:
Deyw

Příspěvek od Deyw »

jj je to vpohode :)
Follower

tywogo

Příspěvek od Follower »

Diky moc,
ted jsem na tohle forum zavital pres google. Bal sem se ze Drop C, D cokoliv je slozity a vyhejbal se tomu a hledal taby a akordy predelany do normalniho ladeni a nikdy to nebylo ono a jeste to vetsinou bylo tezsi...takze diky!!
gorax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gorax »

já už ladičku používám jen na ověření. Jinak to naladím podle flažoletů po sluchu. To je asi nejrychlejší. Ale jinak se skoro vždycky trefím. =)
Ibanez RG 270DX
Laney TF700

-"kid: I've heard that alcohol makes people stupid."-
-"Fry: No I...doesn't."-
heavymetal

Re: Ladění Drop D

Příspěvek od heavymetal »

tak se přidám s dotazem...poslední dobou se setkávám s laděním drop B a drop A..potřebuju poradit jak se to ladí?? podobně jako drop C a D??? díky!!
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“