Ladění Drop D
Pravidla fóra
Ladění Drop D
Zdravím všechny kytaristy. Jsem začátečník a mám jeden dotaz. Hodně se setkávám s pojmem Drop D, nebo Drop C (myslím, ež to je ladění v D atd...). Jenže problém je v tom, že vůbec nevím jak se to taklhle dá naladit. LAdím podle el. ladičky, tak nevím jeslti se to dá naladit i na tom. Byl by někdo ochoten mi to vysvětlit? A pokud to nepatří do téhle kategorie, tak se předem omlouvám. 
Hele už se to tu řešilo,ale nikdy ne tak polopatě,pokusim se ti to vysvětlit..
Standartní ladění máš horní strunu:E
A
D
G
B
dolní struna: E
teď když chceš podladit do Drop C aby si mohl hrát cradly,COB a jiný Drobákovo vypalovačky,musíš jít s tńem dolů...to neznamená nic jinýho že povolíš struny,na ladičce ti najednou začne to klesat Z Éčka na Déčko až na Céčko...na něm se zastavíš....takže teď kytaru naladíš na C,G,C,F,A,D ....to první C je horní struna...nic na tom neni,prostě povolíš ladící kolíky,tim bude struna volnější a bude vydávat jinej ton...ty struny musí ladit a proto to musíš naladit přesně v tomhle pořadí...ne třeba G,C,C,A,D,F ...to ti vůbec nebude znít a nic stim nezahraješ....
už to chápeš nebo ti něco neni jasný?
Standartní ladění máš horní strunu:E
A
D
G
B
dolní struna: E
teď když chceš podladit do Drop C aby si mohl hrát cradly,COB a jiný Drobákovo vypalovačky,musíš jít s tńem dolů...to neznamená nic jinýho že povolíš struny,na ladičce ti najednou začne to klesat Z Éčka na Déčko až na Céčko...na něm se zastavíš....takže teď kytaru naladíš na C,G,C,F,A,D ....to první C je horní struna...nic na tom neni,prostě povolíš ladící kolíky,tim bude struna volnější a bude vydávat jinej ton...ty struny musí ladit a proto to musíš naladit přesně v tomhle pořadí...ne třeba G,C,C,A,D,F ...to ti vůbec nebude znít a nic stim nezahraješ....
už to chápeš nebo ti něco neni jasný?
já začnu ještě mírnou oklikou.
standartni laděni jak už mistr drobák napsal, je EADGHE, ladění drop D se udělá tak že povolíš nejtlustší strunu, a je z toho DADGHE, to většinou stačí ale jak říkal drobák spousta skupin používá ladění jještě nižší tak, tak povolíš ted uz vsechny struny, o dva půltony, a z toho vyleze CGCFAD
pokud by ti bylo nejasné proč se to děla přečti si tohle
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=9091
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=6100
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... lad%ECn%ED
snad ti to pomuže
standartni laděni jak už mistr drobák napsal, je EADGHE, ladění drop D se udělá tak že povolíš nejtlustší strunu, a je z toho DADGHE, to většinou stačí ale jak říkal drobák spousta skupin používá ladění jještě nižší tak, tak povolíš ted uz vsechny struny, o dva půltony, a z toho vyleze CGCFAD
pokud by ti bylo nejasné proč se to děla přečti si tohle
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=9091
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=6100
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... lad%ECn%ED
snad ti to pomuže
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
fakt díky
Chlapi, fakt díky moc... já už jsem se na to někde ptal, ale asi mě b lbě pochopili. Ale jde mi ještě o to, používám program Guitar Pro a někdy tam je ladění. JE tam od 1 až do 6(předpokládám že 6 = hrubá struna a 1= tenká), ale někdy tam jsou písmena, která nevím jak mám naladit. Třeba C nebo F. A taky si asi udu muset koupit jiné struny, protože mi to občas drnčí jak s....
Ale jinak OPRAVDU DÍKY MOC

tomu rozumím
Jojo, tomu rozumím. Podle tabulatur hrát umím. Ale šlo mi o to, jak nahoře třeba název, tak vlevo pod tím je třeba napsáno Dropped D Tuning a pak tam jsou struny od 1 do 6 a jsou k ní přiřazené struny. Tak asi ta nejtenčí je 1 a ta nejhrubší je 6. Jen musím zjistit jaké struny mám na kytaře, protože to v některých případech drnčí. A aky nechápu někdy ty písmena... Jak mám třeba získat F a C? Mám na ladičce mody guitar a chroma...
v podstatě se ptáš na to co tu už bylo odpovězeno...to C dostaneš na kytaře tak,že jí podladíš a pomocí ladičky si ověříš jak moc,prostě ti ukáže,kdy přestat točit kolíkem,když to řeknu hodně buransky...vim co myslíš,na to lidtě s notama máš i napsáno ladění...neni nic jednoduchýho než si je pamatovat,neni jich tolik...kdyby sis je nepamatoval,tak si poařadí buď vygoogíš a nebo mrkneš na ten list,je li to tam napsaný...nic na tom neni,jestli ti to furt dělá problém tak mrkni třeba na youtube a dej drop D tunning...určitě se ti tam objeví nějakej týpek jak podlaďuje...co se týká ladičky tak máš na výběr,můžeš prostě drnknout do struny,ukáže se ti E a podladíš a znova drnkneš a už se ti objeví skoro D..tak zase o kousek a už tam máš déčko...prostě tak nějak...nebo si tam rovnou nastavíš že chceš D a budeš podlaďovat,dokuď ti ladička neukáže,že už tam je...ale to už asi znáš...za řast zjistíš že spoust songů co se hraje třeba v B se dá zahrát i v drop C,s jinym zvukem,ale věrohodně...já třeba Hallowed by thy name od Cradlů hraju v Drop C na místo Drop D,protože to pak má takovej víc dirty zvuk... 
ještě by stálo za to podotknout aby sis přepnul na ladičce to chroma, protože kdybys tam měl guitar, tak to zná jen tony EADGH a zbytek ti ukaže jako falešný, kdežto chroma zná všechny tony (včetně půltonů)
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Ok
Tak lidi, myslím, ež všechno potřebné už mám v hlavě
fakt díky moc za velkou pomoc. Jinak s těma F a C nemám už problémy, dyž nastavím na ladičce chroma tak je to najde;) takže ok... Fakt díkes. Ani jsem se nad takovýma věcma nikdy nezabýval. MYslel jsem, že hraní je pohoda. A je afkt, že mě štvalo, když něco hraju a znělo to úplně jinak. A pak mě napadlo, ejstli to nebude tím, laděním.
no to si piš že na tom nic neni těžkýhoDeyw píše:tak tim padem to neni tak tezky
http://www.bandzone.cz/beastart
kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
tywogo
Diky moc,
ted jsem na tohle forum zavital pres google. Bal sem se ze Drop C, D cokoliv je slozity a vyhejbal se tomu a hledal taby a akordy predelany do normalniho ladeni a nikdy to nebylo ono a jeste to vetsinou bylo tezsi...takze diky!!
ted jsem na tohle forum zavital pres google. Bal sem se ze Drop C, D cokoliv je slozity a vyhejbal se tomu a hledal taby a akordy predelany do normalniho ladeni a nikdy to nebylo ono a jeste to vetsinou bylo tezsi...takze diky!!
-
heavymetal
Re: Ladění Drop D
tak se přidám s dotazem...poslední dobou se setkávám s laděním drop B a drop A..potřebuju poradit jak se to ladí?? podobně jako drop C a D??? díky!!