udivuje mě že tu to téma ještě není. Clash sou, nejenom podle mě, nejdůležitější kapela na světě. co vy na ně říkáte? Posloucháte? jestli ne, poslechněte
"Vyjmenujte tři nejzásadnější skupiny dvacátého století a zdržte se kliše. Kdo hudebně, názorově, stylem práce a bezprostředností navždy ovlivnil veškerý kytarový zvuk Británie? Kdo definoval punk jako možnost politického vyjádření? Kdo bral v hudbě ohledy pouze na svůj cit a ne na hranice vztyčené fanoušky, firmou, kýmkoliv? Kdo dávno před použitím samplu smísil reggae, soul, r'n'b, ska, funk, hiphop se sílou elektrické kytary? Tři nejzásadnější skupiny? The Clash, The Clash, The Clash: rebelové s mnoha příčinamy." - Ultramix, březen 2003
"Lidé o sobě říkají: Jsem velký fanoušek Clash." Ale to jsme snad proboha všichni. Říkat, že nemáte rádi Clash je jako tvrdit, že nesnášíte vzduch" - Billy Joe Armstrong, Green Day
"Clash byli největší rockovou kapelou v historii. To oni sepsali pravidla pro U2" - Bono
"Dokud jsem neviděl The Clash, myslel jsem si, že k tomu abych byl dobrej, potřebuju celou zeď beden Marshall a 10 000 kytar Gibson. Jenže pak jsem je viděl a Joe Strummer měl úplně stejný kombo jako já. To byla významná chvíle, tehdy jsem pochopil, že mezi mnou a mou nejoblíbenější kapelou vlastně není rozdíl" - Tom Morello
(ehm, omlouvám se za délku, měla sem nutkavou potřebu dát vědět těm, co je neznají, jak skvělí byli

)