The Clash

Vše o kapelách a hudebnících ...
caroline22
Kontaktovat uživatele:

The Clash

Příspěvek od caroline22 »

udivuje mě že tu to téma ještě není. Clash sou, nejenom podle mě, nejdůležitější kapela na světě. co vy na ně říkáte? Posloucháte? jestli ne, poslechněte 8)

"Vyjmenujte tři nejzásadnější skupiny dvacátého století a zdržte se kliše. Kdo hudebně, názorově, stylem práce a bezprostředností navždy ovlivnil veškerý kytarový zvuk Británie? Kdo definoval punk jako možnost politického vyjádření? Kdo bral v hudbě ohledy pouze na svůj cit a ne na hranice vztyčené fanoušky, firmou, kýmkoliv? Kdo dávno před použitím samplu smísil reggae, soul, r'n'b, ska, funk, hiphop se sílou elektrické kytary? Tři nejzásadnější skupiny? The Clash, The Clash, The Clash: rebelové s mnoha příčinamy." - Ultramix, březen 2003
"Lidé o sobě říkají: Jsem velký fanoušek Clash." Ale to jsme snad proboha všichni. Říkat, že nemáte rádi Clash je jako tvrdit, že nesnášíte vzduch" - Billy Joe Armstrong, Green Day
"Clash byli největší rockovou kapelou v historii. To oni sepsali pravidla pro U2" - Bono
"Dokud jsem neviděl The Clash, myslel jsem si, že k tomu abych byl dobrej, potřebuju celou zeď beden Marshall a 10 000 kytar Gibson. Jenže pak jsem je viděl a Joe Strummer měl úplně stejný kombo jako já. To byla významná chvíle, tehdy jsem pochopil, že mezi mnou a mou nejoblíbenější kapelou vlastně není rozdíl" - Tom Morello
(ehm, omlouvám se za délku, měla sem nutkavou potřebu dát vědět těm, co je neznají, jak skvělí byli :oops: )

every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Kapela jako kazda jina...
Stop dreaming, start playing!
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Neznám ji... Co je to za styl?
caroline22
Kontaktovat uživatele:

Prejdák píše:Neznám ji... Co je to za styl?
píše se to v té první citaci. punkrock, později vlastně rock, smíchaný se spoustou věcí. a určitě znáš. aspoń teda should i stay or should i go

Drobák

Příspěvek od Drobák »

The clash sou legendy,ňikdy sem se o ně moc nezajímal,ale pokuď vim tak přišli po sex pistols,lidi říkaj že sou pouze jejich následovníci,že je nahradili,zaplnili prázdný místo po nich,nikoliv je trumfli...
ale myslim že taková London Calling se musí líbit každýmu.
Hudebně byli hodně nadaný :wink:
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

Je fakt no jaksik sem je donedávna ani moc neznal ale jak byla v tv reklama tak sem přepnul na gotv a hrálo tam právě london calling a povědomá melodie ale vůbec sem nevěděl že to je od The Clash , tak jsem si od nich vyhledal nějakou music a není to vůbec špatné. :wink:
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Clash byla klasa,žádný smažácký komunisti jako je to u většiny dnešního punku,takový punkeři mi vůbec nevadili a to ani jako anarchisti...kdo mě tu zná ví že sem apolitickej,žádný autority,ani v pravo ani v levo....spousta old shool punkerů zpívá o anarchii a vůbec mi to nevadí,bylo to vyjádření nespokojení se současnou politikou a dění,anarchie je v podstatě úsilí o neomezenou svobodu člověka, odmítnutí autority státu tehdy šlo hlavně o to projevení nespokojenosti se státem,dyť anarchistický buřiči byli i básníci jako František Gellner ,Viktor Dyk...Dneska to je záminka sfetovanejch komunistů,básní o neomezený svobodě a dělat si co chce...myslim že kdyby měli svojí anarchii tak nepřežijou ani den,protože koho by první postříleli by byli oni...a dát svobodu lidem jako jsou C18..což sou prakticky teroristi...žádnej anarchista by ti neořežil...takže slogany že anarchie je jediná cesta a že anarchista neni terorista je blbost,anarchismus naopak otevírá terorismu a nespravedlnosti bránu...Proto uznávám a poslouchám jen ten starej punk (anarchistickej) kdy tyhle řeči byli na místě,dneska je to jen poza...Oi punk mi samozřejmě nevadí...jen těch kluků lituju,protože to sou prakticky skini s čírama a lidi je hází do jednoho pytle se smažkama co se jako punkeři oblíkaj.
The clash je pro mě klasika kterou si pustim jednou za uherák,ale když si je pustim,tak je jedu celej den :wink:
Omlouvám se jestli sem se dotkl nějakýho anarchisty nebo feťáka,jen říkám svuj názor :wink:
caroline22
Kontaktovat uživatele:

přesně tak, a eště k tomu fakt srali na nějakou slávu, prachy, komerci, před koncertem běžně vycházeli před klub či halu a psali každého kdo o to stál na guestlist, občas odmítali vystoupit dokud pořadatel nepřevede část vybraných peněz na charitu a tak. když měli evropské turné, fanoušci dělali hrozný bordel, nepokoje, výtržnosti a tak. joe strummer o nich pak prohlásil, že sou to čuráci (pardon za sprostý výraz) a že se za ně stydí. měli styl prostě. něco znamenali a vždycky budou. podívejte se na sex pistols teď, další trapné comebackové turné jen pro prachy.

Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

The Clash mám rád. Jedna z mála punkových kapel, která mě neomrzí. 8)
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

parada proste... zrovna dneska v noci ve Futurumu tam pustili Should i stay or should i go perfektne se na to parilo.
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Nemám moc rád old school punkáče. Sex Pistols přímo nesnášim. Ale Clash a Ramonnes mi sou hodně sympatický.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

London Calling patri urcite mezi ma nejoblibenejsi alba, ale nejdulezitejsi kapela proste nejsou. patri mezi ty hooodne dulezity, ale stejne nejdulezitejsi byli, jsou a budou chlapci od reky Mersey :-) jejich nazory jsou mi casto vzdaleny, ale jejich hudba je mi neuveritelne blizka predevsim diky otevrenosti ruznym hudebnim stylum. vrele doporucuju poslech London Calling v meste nad Temzi, je to naprosto skvely zazitek :-)
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Drobák

Příspěvek od Drobák »

to je žabomyší vílka hádat se která kapela je nejduležitější...blbost,pro každýho něco jinýho a jinak důležitý...ale the clash toho hodně dokázali,navíc pecka hudba :wink:
SmallRabit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SmallRabit »

Hudba výborná, London Calling je super..divim se, že tu doteď tohle téma chybělo :)
...
hagridek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hagridek »

moje nejoblibenejsi kapela to neni ale je mezi prvnima :P proste kleš sou klasika :P
________
Rock'n'Roll !!!
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

Drobák píše:to je žabomyší vílka hádat se která kapela je nejduležitější...blbost,pro každýho něco jinýho a jinak důležitý...ale the clash toho hodně dokázali,navíc pecka hudba :wink:
no to je pravda, ale kdyz uz tady nekdo tvrdi, ze jsou nejdulezitejsi, tak ja tvrdim, ze patri mezi ty hodne dulezity, ale jsou echt dulezitejsi kapely.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
caroline22
Kontaktovat uživatele:

framikoin píše:
Drobák píše:to je žabomyší vílka hádat se která kapela je nejduležitější...blbost,pro každýho něco jinýho a jinak důležitý...ale the clash toho hodně dokázali,navíc pecka hudba :wink:
no to je pravda, ale kdyz uz tady nekdo tvrdi, ze jsou nejdulezitejsi, tak ja tvrdim, ze patri mezi ty hodne dulezity, ale jsou echt dulezitejsi kapely.
no, já napsala jen to, že podle několika lidí, mezi něž patřím i já, sou nejdůležitější kapela. čímž nevyvracim jiný názor samozřejmě a dost dobře i chápu jiný názor. takže tak :wink:

Pajur
last.fm: _PaJuR_
Bandzone: butt

Příspěvek od Pajur »

Lándns Brníng.. :D to je upe best song, jo jinak hodně dobrá kapela, no..
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Prejdák píše:Neznám ji... Co je to za styl?
Ty neznáš Clash ?? :shock: Já taky ne :lol: Jen snad Should i stay or Should i Go ... ale souhlasím .. kapela jako každá jiná ;-)
impact

Příspěvek od impact »

Já je moc nemusím, kromě týhle jedný písničky... Train in Vain

http://www.youtube.com/watch?v=XYK7bEo1 ... re=related

Poprvé jsem jí zaregistroval ve videu Almost Round Three, pokud máte cca půl hodinky, doporučuju shlédnout, jsou tam samý dobrý songy.

http://video.google.com/videoplay?docid ... 9676598120

* Opening - Journey - Any Way You Want It
* Chris Haslam - The Cardigans - My Favorite Game
* Cooper Wilt - Franz Ferdinand - Come On Home
* Ryan Sheckler - The Cure - Why Can't I Be You?
* Greg Lutzka - The Jimi Hendrix Experience - All Along the Watchtower
* William Patrick - The Mr. Move - Ghetto Whomper
* Rodney Mullen - The Clash - Train in Vain, Teardrop - Massive Attack
* Daewon Song - The Killers - All These Things That I've Done

Třeba ty Killers určitě znáte z jedný nejmenovaný televizní reklamy. :)
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“