Jasně, ty jeho arpeggia, zmenšený kvinty, práce v modálních diatonickejch stupnicích, to je opravdu stejný jako Hendrixův feeling v rámci pentatonickejch a z nich odvozenejch stupnic (zejména).
nadměrné cvičení, a z něj otupělá hlava.
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Říct že zpomalenej Malmsteen je Hendrix, to je jedna z nejlepších věcí, co jsem tady četl
Jasně, ty jeho arpeggia, zmenšený kvinty, práce v modálních diatonickejch stupnicích, to je opravdu stejný jako Hendrixův feeling v rámci pentatonickejch a z nich odvozenejch stupnic (zejména).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
Nekecej. Nevíš co jsem od něj slyšel a co ne. A jsi dost mimo - mám přeposlouchanou celou jeho diskografii až asi na 3 nebo 4 desky (jednu dobu mě to i bavilo, ale brzy se mi to oposlouchalo a přešlo mě to), několik úryvků z jeho skladeb jsem se musel (ano, musel, zadal mi to učitel) učit, takže vím o čem mluvím...
Srovnávat Hendrixe s Malmsteenem je hovadina. Tečka.
Srovnávat Hendrixe s Malmsteenem je hovadina. Tečka.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Re: nadměrné cvičení, a z něj otupělá hlava.
už jsem to celkem vyřešil, vydržel jsem to necelý 2 měsíce týdnů takže k tomu můžu napsat pár postřehů, a informací pro nadměrný cvičeníTrao píše:Rozvrhni to jako já a nebudeš ,ít problémy -Graywolf píše:tak jsem se rozhodl že tyhle prázdniny budu cvičit 6 hodin denně, říkal jsem si, pohod,a to nic není, chce to jen trpělivost....
ze začátku mě odcházely ruce, ale ty si zvykly až záhadně rychle, ale kupodivu to dělá mnohem větší problém hlavě, otupělost, ospalost, nesostředěnost už po pár hodinkách cvičení a ne a ne si zvyknout...
máte nějaký fígle na hlavu aby snesla v bdělým stavu víc pojmutí novejch not do pamněti, víc soustředění se na metronom a víc pozornosti? pomáhá kafe? nějaký bylinky? víc spánku? a jaký jsou celkově vaše zkušenosti s tímhle tématem..
vstaneš, snídaně, dvě hodiny hraní na kytaru - blok 1
svačina, hodina hraní - blok 2
oběd, dvě hodiny poledního klidu, rozval se s kejtrou na gauč a improvizuj do nahrávek - blok 3
dej si půl hoďky voraz, nějakej pohyb, kliky, shyby, nezaškodí se proběhnout, pak další dvě hoďky - blok 4
večeře, hraní až dokud ti to někdo nezatrhne -blok 5
Rekord mam asi 10 hodin/den , nikdy žádný problémy, zápěstí ničim jinde...
Po ránu dávam něco na rozehrání, důvěrně známý songy, trocha stupnic, pak se zaměřuju na trénink jako takovej, metronom apod. Odpoledne improvizace a před večeří zase trochu techniky, no a večer improvizuju podle nahrávek, kolikrát při tmě...
Hlavně aby to bylo pestrý, jinak to hlavu začne obtěžovat...
-takže, důležitá věc, co člověk nacvičí do oběda, jako by nacvičil dvakrát, po ránu když je člověk čerstvej a odpočatej tak se dokáže plně soustředit, víc si zapamatuje, víc ho to baví atd.... proto je taky prakticky všude na světě škola dopoledne
-když je člověk zničenej už po ránu(může se stát) kafe pomáhá, na pár hodin
-když člověk cvičí takhle tak se fakt nemusí hodiny a hodiny rozehrávat, stačí 5 minut po ránu, pak si dát pauzu, třeba na snídani a pak začít hrát(ta pauza mezi rozehráním a cvičením se mi fakt zdála dobrá, netuším proč, ale je to fajn na ruce
-nemá smysl hrát věci který už člověk umí víc jak jednou-dvakrát za den(tak leda něco co člověk hraje s kapelou a musí to zahrát opravdu se 110% jistotou)
-učit se nový věci
-nemusí platit že každá nová věc musí bejt složitější než stará, pokud vás má posunout dál tak se vám nesmí zdát až moc jednoduchá, ale musí bejt zahratelná správně, čistě atd...
-kdo chce hrát rychle, musí cvičit pomalu
-odstranit co nejvíc rušivejch elementů(vypnout icq, mobil hodit z okna a rodině říct že vám v pokoji zdechla srnka a hnije ,ať tam nechodí)
-jednou za týden neškodí zdravotní přestávka(mě se osvědčila den před zkouškou)
-nahrávat se, poslouchat se, naštvat se na sebe za každej detail. když člověk hraje tak si myslí že je to fakt dobrý, pak si to poslechne nahraný, a najednou má tolik času všímat si detailů že se mu zdá že hraje strašně
-jakmile si zvyknete na tohle tempo , máte vyhráno, je dost blbý z toho vypadnout, pak se k tomu blbě vrací..... já z toho vypadl když jsem jel do nemocnice se slepákem, a týden se do toho nemůžu dostat... přecejen, člověk je po takovým cvičení celkem vyždímanej, mám problém se dokopat ke kytaře(ale vím že jakmile ji chytnu tak mě to začne bavit, jen to chce překonat ten první krok a otevřít gp... sám si slibuju že zítra se začnu už učit něco novýho
jo tak nějak to funguje i u mě, nejlíp cvičit od rána
nejlepší motor je ale nějaká konkrétní vize/cíl - kdysi jsem věděl že když se naučím do určitýho data na banjo budu moci hrát dobrou muzičku se slušně rozjetou kapelou a fajn lidima. Sehnal jsem si školy, odpojil se od reálu a vydržel makat 12 hod denně asi 6 týdnů v tahu. Nikdy jsem předtím takto nemakal, bylo to jako v tunelu plným etud, prstýnků a strun, prostě jinej režim ale strašně mě hnal ten motor a proto mě to bavilo jak to šlo každej den líp a líp...
souhlasím že pokud to má bejt ok tak je potřeba ta zpětná vazba - furt to dokola nahrávat a poslouchat kde to drhne a procvičovat to (ty pracovní nahrávky je dobrý si občas pustit, slyším jak jsem od tý doby poskočil/zaostal a hned to víc baví/nebaví
)
nejlepší motor je ale nějaká konkrétní vize/cíl - kdysi jsem věděl že když se naučím do určitýho data na banjo budu moci hrát dobrou muzičku se slušně rozjetou kapelou a fajn lidima. Sehnal jsem si školy, odpojil se od reálu a vydržel makat 12 hod denně asi 6 týdnů v tahu. Nikdy jsem předtím takto nemakal, bylo to jako v tunelu plným etud, prstýnků a strun, prostě jinej režim ale strašně mě hnal ten motor a proto mě to bavilo jak to šlo každej den líp a líp...
souhlasím že pokud to má bejt ok tak je potřeba ta zpětná vazba - furt to dokola nahrávat a poslouchat kde to drhne a procvičovat to (ty pracovní nahrávky je dobrý si občas pustit, slyším jak jsem od tý doby poskočil/zaostal a hned to víc baví/nebaví
- Nero
- Rádce
Pokud cokoli zahraješ v tempu 220BPM, tak to bude znít jako nintendo vždy.K.I.T.T. píše:Zkus zahrát rychle nějakou pasáž od hendrixe,která se VZDÁLENĚ podobá malmsteenovi a uvidíš co ti vzejde..a neřkám celou skladbu řikám nějakou část sóla
A problém je v tom, že nevím o žádné části sóla od Hendrixe, která bys se byt vzdáleně podobala Malmsteenovi. Jestli máš příklad, hod linky na YT.
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
Konstantně nikde nehraju, jen si čas od času zajammuju s lidma, s kterejma se mi dobře hraje. Nahrávky ti sem hádet nehodlám, vůbec to nesouvisí s tématem. Bavíme se o cvičení, ne o tom, jak kdo hraje...
(Mj. několik lidí z fora mě hrát slyšelo, a to mi bohatě stačí... Podobnou retoriku si už zde jednou rozjel, byt pod jiným nickem, a nehodlám v ní pokračovat.)
(Mj. několik lidí z fora mě hrát slyšelo, a to mi bohatě stačí... Podobnou retoriku si už zde jednou rozjel, byt pod jiným nickem, a nehodlám v ní pokračovat.)
PetrPeter 1975 - 2008
Tak to napravíme, ne? Potřebuješ nějaký důvod proč cvičit ještě další hodinu? Tady je motivační obrázek... 

Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Od ted budu cvivit 24 hodin dene 7 dni v tydnu

www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
- Remy Bonjasky
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Můj osobní názor je, že když se podivam na kytaru představim si že sem třeba už dva dny nehrál a řeknu si mě se nějak nechce, tak se na to vykašlu a nehraju. Když se člověk bude nutit ať už do cvičení nebo jen do hraní tak si za nějakej čas tu kytaru(hudbu) zprotiví a už nani nešáhne. Já hraju jen když mám náladu na harníi. Hudba a samotná kytara je mi vším nevim co bych bez ní dělal ale občas mám taky období kdy proste nani chuť nemám.
Proto cvičit tak dlouho jak sám chceš, hraju hodinu dvě řeknu si už mě to nebaví, ok tak ji odložim jdu dělat něco jinyho a třeba za pul hodky uslyšim písničku a řeknu si, sakrá já bych si zahrál...no tak vemu kytárku a jedu....takhle to dělám já.
Proto cvičit tak dlouho jak sám chceš, hraju hodinu dvě řeknu si už mě to nebaví, ok tak ji odložim jdu dělat něco jinyho a třeba za pul hodky uslyšim písničku a řeknu si, sakrá já bych si zahrál...no tak vemu kytárku a jedu....takhle to dělám já.
-
Burynnhoss
- Kontaktovat uživatele:
Ja tu chlapi vidim zasadni rozdil v pojmu cvicit. nejdriv jsem cetl ze chce nekdo cvicit 6 hodin tak jsem si rekl..wow...ten asi bude dobrej..ale pak jsem vypozoroval ze do onoho cviceni je zahrnovano hrani pisnicek treba konkretne od metallicy pul hodiny dokola..pak ja nevim co...to uprimne neni ani tak cviceni..ja cvicim 4hodiny denne..ale cvcim cele 4 hodiny ...mam ja nevim 50 ruznych cviceni...a ty postupne stridam s metronoma od pomala do svych maximalnich rychlosti...a reknu vam ze po 4 hodinach takovedleho treninku uz si akorat pustim nejakou muziku a jamuju...ale jde o to ze tohle do cviceni ja nepocitam a je zkreslujici ze nekteri ano...to ze si ,,brnkas,jamujes,, si myslim neni cviceni jako takove...a myslim ze krom vyjimcnych pripadu ani neeni efektivni cvicit tak dlouho..pak tu nekdo rikal ze kdyz te to nebavi tak se na to vyser...to je v jiste mire pravda,ale na druhou stranu dycky je treba nejaka drina abys neceho dosahl a kdyz pokazde kdyz se ti to zrovna nebude hodit si rict tak se na to vyseru,to pak reknes temer pokazdy a kde to sme:) a nakonec dodat ze je ti muzika vsim:) to byl slusnej forek na zaver...
A Ještě plně souhlasím,že srovnávat mistra I.J.Malmsteena a Jimiho je srovnávní jablek z hruškama:)
a ještě k tomu chvíli hrát..pak jist. pak film atd...dle meho blbost..radsi 2 hodiny soustředěného treninku,kdy budes naplno rozehrany a dosahnes svejch maximalnich rychlosti...nez hrat pul hodiny( coz ja se ani neroizehraju) a pak to odlozit a furt dokola....to si myslim takle muzes nahrat 5 hodin denne a je svuj efekt to nesplni:)
A Ještě plně souhlasím,že srovnávat mistra I.J.Malmsteena a Jimiho je srovnávní jablek z hruškama:)
a ještě k tomu chvíli hrát..pak jist. pak film atd...dle meho blbost..radsi 2 hodiny soustředěného treninku,kdy budes naplno rozehrany a dosahnes svejch maximalnich rychlosti...nez hrat pul hodiny( coz ja se ani neroizehraju) a pak to odlozit a furt dokola....to si myslim takle muzes nahrat 5 hodin denne a je svuj efekt to nesplni:)
Cvičit cvičit cvičit a hlavně poslouchat tu správnou muziku:)