v sobotu hrajem na jedny outdoor akci a od zvukaře bysme měli mít live záznam, takže jak doufáme (když to neposerem
live záznam od zvukaře
Pravidla fóra
live záznam od zvukaře
možná je ten topič uplne zbytečnej, kdyžtak ho smažte..
v sobotu hrajem na jedny outdoor akci a od zvukaře bysme měli mít live záznam, takže jak doufáme (když to neposerem
) první alespon trochu kvalitnější nahrávka. chci se jen zeptat jestli nemáte nějaký tipy aby to bylo co nejlepsi

- Jens Ludwig
- Odborník
aby to bylo co nejlepší??? nehulte z podia moc kytary a nehulte moc basu - zase ale to nemějte moc potichu - jinak by byl na nahrávce docela nepoměr - jinak pak záleží jak velký má zvukař zkušenosti s těmahle 2track nahrávkama - když bude na to dobrej - sám si vás zkoriguje... a tím pádem - to co říká on je pravda - nesnažte se s nim hádat, že prostě tu 150W triple recto opravdu potřebujete mít na plný koule...
docela fajn by bylo - kdyby to nahrával přes matrixy, ale to už je docela o zkušenostech...
docela fajn by bylo - kdyby to nahrával přes matrixy, ale to už je docela o zkušenostech...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Máte docela štěstí, že vám to dovolil. My jsme to jednou taky chtěli a on mi řekl, že jako ee. Že nám to nenahraje. Tak nevím jestli na to neměl zkušenosti nebo vybavení, ale nechtělo se mu.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Záleží vždy na zvukařovi, jak se rozhodne. Nikdy 100% neplatí, že suchá nahrávka toho, co leze do lidí, bude vždycky ok. Může se i zadařit, ale to musí vědět právě ten konkrétní zvukař, jestli se to dá. Jinak by musel zvučit dvojnásob - zvuk do lidí + zvuk na nahrávku. A to se někomu nemusí chtít nebo na to neni čas nebo k tomu zrovna nemá vybavení... Např. byl jsem nedávno na koncertě kámoše, kterej si z toho koncertu nechal pořídit nahrávku (z mixu), kde ve finále znatelně přebývá zpěv na úkor nástrojů, přitom live zněla kapela vyrovnaně...
- Jens Ludwig
- Odborník
tak to je uplně logický - kytary ti lezou i z podia z komb, bicí taky lezou z podia a jen se dozvučujou pro dobrej poslech venku - kdežto zpěv z podia neleze vůbec - proto v mixu je ho pak mnohem víc...kennedys píše:Např. byl jsem nedávno na koncertě kámoše, kterej si z toho koncertu nechal pořídit nahrávku (z mixu), kde ve finále znatelně přebývá zpěv na úkor nástrojů, přitom live zněla kapela vyrovnaně...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
tohle bylo v rámci organizace festivalu, měli jsme možnost nahrát jen dvě písničky, ale jelikož jsme hráli první měl nějakej problém s vypalovačkou a nešlo to takže máme h***oaivn86 píše:Máte docela štěstí, že vám to dovolil. My jsme to jednou taky chtěli a on mi řekl, že jako ee. Že nám to nenahraje. Tak nevím jestli na to neměl zkušenosti nebo vybavení, ale nechtělo se mu.
ale co jsem tak slyšel od lidí, když si seženeš předem kontakt na zvukaře a skusit se s nim dohodnout předem, nebejvá to problém. samozřejmě zvukař od zvukaře asi ...