live záznam od zvukaře

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
humus

live záznam od zvukaře

Příspěvek od humus »

možná je ten topič uplne zbytečnej, kdyžtak ho smažte..

v sobotu hrajem na jedny outdoor akci a od zvukaře bysme měli mít live záznam, takže jak doufáme (když to neposerem :D ) první alespon trochu kvalitnější nahrávka. chci se jen zeptat jestli nemáte nějaký tipy aby to bylo co nejlepsi :?: :?: :?:
Epiphone LP Std, Gibson pickups (neznámej typ)
Marshall Valvestate 8080
http://bandzone.cz/svindl
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

aby to bylo co nejlepší??? nehulte z podia moc kytary a nehulte moc basu - zase ale to nemějte moc potichu - jinak by byl na nahrávce docela nepoměr - jinak pak záleží jak velký má zvukař zkušenosti s těmahle 2track nahrávkama - když bude na to dobrej - sám si vás zkoriguje... a tím pádem - to co říká on je pravda - nesnažte se s nim hádat, že prostě tu 150W triple recto opravdu potřebujete mít na plný koule...

docela fajn by bylo - kdyby to nahrával přes matrixy, ale to už je docela o zkušenostech...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Máte docela štěstí, že vám to dovolil. My jsme to jednou taky chtěli a on mi řekl, že jako ee. Že nám to nenahraje. Tak nevím jestli na to neměl zkušenosti nebo vybavení, ale nechtělo se mu.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
kennedys

Příspěvek od kennedys »

Záleží vždy na zvukařovi, jak se rozhodne. Nikdy 100% neplatí, že suchá nahrávka toho, co leze do lidí, bude vždycky ok. Může se i zadařit, ale to musí vědět právě ten konkrétní zvukař, jestli se to dá. Jinak by musel zvučit dvojnásob - zvuk do lidí + zvuk na nahrávku. A to se někomu nemusí chtít nebo na to neni čas nebo k tomu zrovna nemá vybavení... Např. byl jsem nedávno na koncertě kámoše, kterej si z toho koncertu nechal pořídit nahrávku (z mixu), kde ve finále znatelně přebývá zpěv na úkor nástrojů, přitom live zněla kapela vyrovnaně...
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

kennedys píše:Např. byl jsem nedávno na koncertě kámoše, kterej si z toho koncertu nechal pořídit nahrávku (z mixu), kde ve finále znatelně přebývá zpěv na úkor nástrojů, přitom live zněla kapela vyrovnaně...
tak to je uplně logický - kytary ti lezou i z podia z komb, bicí taky lezou z podia a jen se dozvučujou pro dobrej poslech venku - kdežto zpěv z podia neleze vůbec - proto v mixu je ho pak mnohem víc...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
humus

Příspěvek od humus »

aivn86 píše:Máte docela štěstí, že vám to dovolil. My jsme to jednou taky chtěli a on mi řekl, že jako ee. Že nám to nenahraje. Tak nevím jestli na to neměl zkušenosti nebo vybavení, ale nechtělo se mu.
tohle bylo v rámci organizace festivalu, měli jsme možnost nahrát jen dvě písničky, ale jelikož jsme hráli první měl nějakej problém s vypalovačkou a nešlo to takže máme h***o :D

ale co jsem tak slyšel od lidí, když si seženeš předem kontakt na zvukaře a skusit se s nim dohodnout předem, nebejvá to problém. samozřejmě zvukař od zvukaře asi ...
Epiphone LP Std, Gibson pickups (neznámej typ)
Marshall Valvestate 8080
http://bandzone.cz/svindl
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“