Kurt cobain

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
suloco

Příspěvek od suloco »

Wohma: Ja ti nevim....oasis a rammstein sou pro me svaty ale rozhodne bych je neoznacoval za milnik...Jsou to super kapely a to vsechno no tom zadna ale prece jen nirvana v dobe kdy byli vsichni unudeny z 80tkovyho disca a hair metalu prisla s necim uplne novym. Neco co melo zustat v undergroundu ale proste se tomu chtelo ven. Nejde o grunge jako styl ale spis o to vyfuckovani s 'hudbou' osmdesatych let (samo jsou vyjimky, ty uvozovky neberte nejak citlive :D)...Pro me to proste byla posledni kapela ktera neco zmenila...nevim jestli se to da rict o rammstein (i kdyz jsou super ;-))
Epiphone Les Paul Classic (Vintage Sunburst)
Oblíbenci: RHCP, Oasis, Foo Fighters, Nirvana, 65Daysofstatic, Rancid, Bad Religion, Billy Talent, The Cure, Vypsaná fiXa, Sto Zvířat...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Dulezity je tam to slovo "pro me" :-) Pro me zase Nirvana nezmenila nic moc, to, ze se stala tak slavna, je spis podle me zasluha sikovneho producenta/manazera.

Rammstein zmenili pohled dnesnich lidi na metalovou muziku. Nez se stali opravdu slavnymi (po albu Mutter a hlavne dnes s tema jejich odrhovakama), tak platilo, ze metal je ta hudba pro lidi s mastnyma vlasama a bez vkusu. Dneska posloucha Rammstein kdejaky punker, diskant nebo i hip hopper, stejne jako treba Nightwish.
Mimo to to byla taky asi jedna z prvnich kapel tvrdsiho razeni, ktera se prosadila i presto, ze zpiva nemecky.

To je fuk, vykladam to jen ilustracne :-)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Pajur
last.fm: _PaJuR_
Bandzone: butt

Příspěvek od Pajur »

Mě Nirvana změnila docela hafo.. A já si zas nemyslím, že by to byla jenom zásluha šikovného producenta.. To se mi zdá absurdní. Kurt byl muzikant jako prase a Dave taky.. takže tak..
ale je to Tvůj názor a já Ti ho neberu.. ;) I když vypadáš jak Kurt.. :lol:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Muzikantu jako prase je po celym svete spousta... Samozrejme, museli mit nejakej potencial, z ho*na bic neupletes, ale tvrdit, ze jejich uspech dokazuej to, jak byli genialni muzikanti... No, mam radsi tu o Karkulce :-)
Dnesni hudba je hlavne byznys, kor kdyz se hraje na MTV. Ostatne myslim si, ze to, co udelalo Nirvanu tak slavnou, ji ve vysledku zabilo.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Tak je potreba si trochu predstavit tu dobu, kdy vlastne Nirvana se proslavila. Existovala televize jako hlavni medium. MTV mela neskutecne dominantni pozici tehdy. Internet a podobne, nic takoveho nebylo. Neustale promitani videoklipu Smells, i desetkrat denne. Silena medialni masaz...
Druhou veci, ktera hodne ovlivnila slavu Nirvany, byla smlouva s Geffenem a natoceni zasadniho videoklipu Smells Like Teen Spirit, ktery obsahoval velmi znepokojujici prvky (tanecnice s Anarchy symbolem, bourici mladez, chaos, vzpoura - lakadla pro revoltujici mladez proti autoritam). Tam se stal mluvcim tehdejsi generace - ikdyz to vubec nechtel.
Treti veci, ktera jen potvrdila silici uspech kapely, bylo vystoupeni Nirvany v Saturday Night Live na zacatku roku 1992. Tenhle porad sleduje v primem prenosu nekolik desitek milionu lidi v samotne USA. Prodejnost desek se po vystoupeni Nirvany v SNL maximalne zvysila do zavratnych cisel behem velmi kratke doby.
Ctvrta vec, bulvarni deniky. Vztah Cobaina s Love (tehotenstvi, drogy...) mel velmi pikantni nadech a chte nechte slavu Nirvany zvysoval, at uz pozitivne nebo negativne.

Takze tim chci rici, ze lvi podil na uspechu a zmene/zlomu v hudebni branzi ma predevsim televize a ostatni media. Manazeri tyhle veci jen mohli usmernit ci korigovat.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jen se vyjádřím - to, že DAVE byl a je muzikant jak prase - k tomu se příkláním. Dave pro mě vždycky byl a stále je skvělý muzikant. IMHO jen dobře, že se chytl šance a udělal si Foo fighters. Tím mi ukázal, že nejen že se Kurtovi vyrovná a nemusí být Kurtem zastíněný (pomineme to, ež Kurt byl pod kytkama), ale v MNOHÉM u mě vede. Ať se to týče zpěvu, citu pro melodii, zpěvu jako takového, riffů atd
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Pajur

Příspěvek od Pajur »

Dark Axel píše:jen se vyjádřím - to, že DAVE byl a je muzikant jak prase - k tomu se příkláním. Dave pro mě vždycky byl a stále je skvělý muzikant. IMHO jen dobře, že se chytl šance a udělal si Foo fighters. Tím mi ukázal, že nejen že se Kurtovi vyrovná a nemusí být Kurtem zastíněný (pomineme to, ež Kurt byl pod kytkama), ale v MNOHÉM u mě vede. Ať se to týče zpěvu, citu pro melodii, zpěvu jako takového, riffů atd
fakt to je borec, no.. má super zpěv, kejtru, bicí a všecko.. :)
weselow

Příspěvek od weselow »

Tak kdyby chěl bejt Kurt Cobain mainstreamovej, líbivej umělec, tak by podle mě patřil mezi nejlepší. Ale musíte rozlišovat mezi schopnostma a tím, jakou cestou se jako umělec vydáte.
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Hmm, mozna je to take jeden z duvodu, proc Kurt se s Davem ke konci Nirvany vubec nebavil. Dave byl jinak tvurci. Oba se sice kdysi chovali jak dvojcata, ale Kurtuv vztah k Davemu se radikalne po natoceni alba In Utero zmenil a v nekolika rozhovorech pripustil, ze Dave v kapele moc dlouho nebude, protoze dela veci, ktere se mu nezamlouvaji... Dave byl uplne jinde, co se predstav nad budoucnosti v muzicirovani, navic mel ambice zpivat a hrat na kytaru.
Pajur

Příspěvek od Pajur »

wikxzen píše:Hmm, mozna je to take jeden z duvodu, proc Kurt se s Davem ke konci Nirvany vubec nebavil. Dave byl jinak tvurci. Oba se sice kdysi chovali jak dvojcata, ale Kurtuv vztah k Davemu se radikalne po natoceni alba In Utero zmenil a v nekolika rozhovorech pripustil, ze Dave v kapele moc dlouho nebude, protoze dela veci, ktere se mu nezamlouvaji... Dave byl uplne jinde, co se predstav nad budoucnosti v muzicirovani, navic mel ambice zpivat a hrat na kytaru.
jj, vymyslel marigold (marogold) , ne?
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

... a spousty dalsich veci, ktere po netu koluji jako demace Foo Fighters k prvnimu albu! Uz v roce 1992 mel Dave ucelenou predstavu, jak bude vypadat jeho budouci album. Marigold navic melo byt na In Uteru, ale to Cobain nechtel pripustit. :)
Pajur

Příspěvek od Pajur »

wikxzen píše:... a spousty dalsich veci, ktere po netu koluji jako demace Foo Fighters k prvnimu albu! Uz v roce 1992 mel Dave ucelenou predstavu, jak bude vypadat jeho budouci album. Marigold navic melo byt na In Uteru, ale to Cobain nechtel pripustit. :)
to jo, tady je někdo tež takový čtenář? :lol: s Tebou bych si rozumněl.. :lol::lol::lol:
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Cetl jsem jen Come As You Are a Tezsi nez nebe, zbytek jsou veci z www.livenirvana.com a tamniho fora. :)
Pajur

Příspěvek od Pajur »

wikxzen píše:Cetl jsem jen Come As You Are a Tezsi nez nebe, zbytek jsou veci z www.livenirvana.com a tamniho fora. :)
jo, tam su tež, ale četl jsem CAYA, težší než nebe, Jak vznikaly písně..:)
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

OT: Kde jste sehnali CAYA? Nemůžu to sehnat a hrozně mě to zajímá. Psal to sám Cobain, nebo někdo jemu blízký?

Co říkáte na písničku Paper Cuts? Podle mě vynikající...Nirvana...Nirvana...Nirvana...Nirvana!
Pajur

Příspěvek od Pajur »

B.Mikey píše:OT: Kde jste sehnali CAYA? Nemůžu to sehnat a hrozně mě to zajímá. Psal to sám Cobain, nebo někdo jemu blízký?

Co říkáte na písničku Paper Cuts? Podle mě vynikající...Nirvana...Nirvana...Nirvana...Nirvana!
pokud se nepletu tak to Cobain nepsal.. Já jsem si to pujčil v Místecké knihovně.. :lol: jo a paper cuts ej super, no :) ale já mám momentálně (a zase) období Polly.. :lol:
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

CAYA byvaly v levnych knihach a je to od Azeraada, ktery to sepsal jeste v dobe existence kapely. Nekdy v roce 1991-1992 spolupracoval s Cobainem na celkovem obsahu knihy. Vysla v USA asi nekdy behem In Utero tour, pak vysla jeste verze CAYA s dalsimi kapitolami tesne po Kurtove smrti.
Pajur

Příspěvek od Pajur »

wikxzen píše:CAYA byvaly v levnych knihach a je to od Azeraada, ktery to sepsal jeste v dobe existence kapely. Nekdy v roce 1991-1992 spolupracoval s Cobainem na celkovem obsahu knihy. Vysla v USA asi nekdy behem In Utero tour, pak vysla jeste verze CAYA s dalsimi kapitolami tesne po Kurtove smrti.
ou, tak to já četl tu druhou verzi.. Azeraad, se nedivím že jsem si na to jméno nevzpomněl.. :lol:
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Díky chlapi, zítra se kouknu do levných knih popřípadě do knihovny... :wink:
Pajur

Příspěvek od Pajur »

B.Mikey píše:Díky chlapi, zítra se kouknu do levných knih popřípadě do knihovny... :wink:
nemáš za co.. :)
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“