baterky v aktivce

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
wilson

baterky v aktivce

Příspěvek od wilson »

neviete nahodou niekto ako pridem na to kde mi skratuje signal ak sa mi vybijaju baterky za velmi kratky cas? kabel vzdy vyberam po hrani,teda v tom to nie je...baterky vydrzia max. 5 dni... dik moc
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Ještě napiš v čem ti ty baterky nevydrží.
Třeba modulační efekty (hlavně delay) žerou baterku hodně rychle, zkreslovadla zase ne.
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

je dost jasné, že se mu vybíjí baterky v aktivce...
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Re: baterky

Příspěvek od Nomak »

wilson píše:neviete nahodou niekto ako pridem na to kde mi skratuje signal ak sa mi vybijaju baterky za velmi kratky cas? kabel vzdy vyberam po hrani,teda v tom to nie je...baterky vydrzia max. 5 dni... dik moc
co máš za basu?
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Zkontrolovat by se to mělo dát už jenom očima. Jestli se ti někde nedotýkají dva oholený dráty. Ale jestli to hraje normálně. Tím myslím po zvukové stránce tak by podle mě neměl být problém ve zkratu. Protože pak by to nehrálo vůbec. Samozdřejmě to taky nemusí být pravda co tu tvrdím. Ale je fakt, že 5 dní je hodně málo.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
wilson

Re: baterky

Příspěvek od wilson »

Nomak píše:[
co máš za basu?
mam nemecky hand made - HK

no droty som uz kontroloval aj dal daleko od seba, ale v tom to nieje. proste dam baterky do aktivity a po 5 dnoch hrania sa mi uz vybiju. teraz neviem ci je to v jacku alebo blba aktivita... :?
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

pokud teda kupuješ kvalitní baterky tak bych to odhadnul na nějako chybku v aktivce. Ale takhle fakt těžko soudit.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

ak nechavas kabel v base tak sa ti potom minaju baterky...ja som si kedysi nechaval kabel v base a minala sa mi baterka strasne rychlo (/asi za 2 tyzdne sa mi minula) ale mi jeden poradil aby som kabel vzdy vytahol po hranmi a baterka stale drzi a je ako nova :D
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

BUDAJ-31 píše:ak nechavas kabel v base tak sa ti potom minaju baterky...ja som si kedysi nechaval kabel v base a minala sa mi baterka strasne rychlo (/asi za 2 tyzdne sa mi minula) ale mi jeden poradil aby som kabel vzdy vytahol po hranmi a baterka stale drzi a je ako nova :D
Pananenkoskákavá dyt píše že kabel vždycky vytahuje...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

KIWI píše:
BUDAJ-31 píše:ak nechavas kabel v base tak sa ti potom minaju baterky...ja som si kedysi nechaval kabel v base a minala sa mi baterka strasne rychlo (/asi za 2 tyzdne sa mi minula) ale mi jeden poradil aby som kabel vzdy vytahol po hranmi a baterka stale drzi a je ako nova :D
Pananenkoskákavá dyt píše že kabel vždycky vytahuje...
jaj , no tak sry to som prehliadol...mozno ze aj elektronika moze byt vadna lebo moze sa stat ze odide nejaka suciastka a zvysi sa odber alebo co ale tomu sa aztak moc nerozumiem alebo co...
Janec

Příspěvek od Janec »

Pokud je to handmade, může být krpa v zapojení spínání elektroniky. Pokud basa hraje=elektronika je O.K. a jenom se to nerozepne po vytažení jacku. Zkus omrknout kontakty na samici (pokud to neni zapouzdřené). Obvykle se rozpíná mínus (černý drát, většinou) - od baterky jde přímo na některý kontakt na jacku a z něj do elektroniky.
Přinejhorším si do pickguardu můžeš vrtnout díru a přidat spínač. Ale to je takové . . . heavy tools řešení :)
MusicMan Sabre
Orange Terror Bass 500
Dement Punk!
garde

Příspěvek od garde »

.....tak ma teraz napadlo......či tam tá samička toho jacku má vlastne možnosť odpájania kontaktu.......či sa náhodou tá pôvodná nepokazila a či ju predošlí majiteľ nevymenil len za obyčajnú.....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

a za kolko si zohnal tu basu?len tak ma napadlo abi sme vylucily moznost vadnej elektroniky
Thinking ...
wilson

Příspěvek od wilson »

to janec: dik za help skusim to cheknut prip. aj odpajkovat a zmerat ci prechadza prud bez jacku a potom s jackom,co sa tyka pickguardu, ona ho nema teda by som nerad do dreva vrtal :wink:

to garde: noo celkom som ta nepochopil ale ak mas na mysli to ze ci to vobec je stereo samica tak co ja viem musi inak by mi nehrala aktivita...

to rehlo: noo vyzera to ako nejaka slabsia elektronika,rozmyslam uz o vymene, no nechcem zbytocne investovat kym si neoverim ze je to v tom. teda chcem vylucit moznost chybnej samice...
garde

Příspěvek od garde »

wilson píše:to garde: noo celkom som ta nepochopil ale ak mas na mysli to ze ci to vobec je stereo samica tak co ja viem musi inak by mi nehrala aktivita......
......a možno aj hej.......a tým pádom Ti v kuse vybíja baterky.....ale neviem na 100% či je to riešené cez stereo samicu jacku......
GK 700RB-II + GK 810SBX
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

garde píše:
wilson píše:to garde: noo celkom som ta nepochopil ale ak mas na mysli to ze ci to vobec je stereo samica tak co ja viem musi inak by mi nehrala aktivita......
......a možno aj hej.......a tým pádom Ti v kuse vybíja baterky.....ale neviem na 100% či je to riešené cez stereo samicu jacku......
no když člověk pichá do kytary mono jack, tak asi nee
wilson

Příspěvek od wilson »

no kusa stracam nit :D ale ak ide o to ci vypinanie/zapinanie aktivity je v stereo samici tak to urcite je...
garde

Příspěvek od garde »

......dobre tak to v tom nebude......ale už som videl kadejako zapojenú elektroniku a namiesto samíc stereojackov zapojené samice monojackov.......
GK 700RB-II + GK 810SBX
wilson

Příspěvek od wilson »

tak..po mnohych komplikaciach sa mi s kamosom /za odbornej pomoci p. Slapaka/ podarilo prist na koren problemu - skrat nastaval v samici...nieco sa muselo posprtat a stavu tahalo aj ked tam jack nebol...takze another problem solved 8) dik hosi za secku pomoc :wink:
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“