Kufr/obal na basu

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
BUDAJ-31

Kufr/obal na basu

Příspěvek od BUDAJ-31 »

Potreboval by som nejaky obal na basu aby to nieco vydrzalo a aby sa tam pripadne vlezol multak BOSS ME-50B...lebo ja mam doteraz WINGS obal na basu a to sa trha a uz len cakam ked pojdem a vypadne my basa dole lebo tam je taka velka diera a to ked vzdy zasijem tak sa to urve a na take tie zataze sa to vubec nehodi....ak by ste maly nejaky dobry typ na poriadny obal ktory vydrzi nejaku tu zataz,by bol hlavne NEPREMOKAVY tak plz napiste..dopredu dik :wink:
zaital som nasel tento ale nevem onom vubec nic:
http://kytary.cz/rockbag-by-warwick-ser ... 00:0:0:1:0
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Mám tohodle Warwicka, ale tenhle vypadá jako ten co mám na akustiku - ej širší a nižší a o něco víc polstrovanej, na basu má mtaky Rockbag, ale vyšší a užší...dovedu si představit teda lepší obaly, uvažuju o kufru.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

http://kytary.cz/rockbag-by-warwick-ser ... 00:0:0:1:0
mislite ze by sa tu vosiel BOSS ME-50B?
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

len ci bi tam strcil ten multak ... moc som kufre teda nepozeral:P ja osobne mam asi ten isty co je uvedeny,kufre maju asi len tu nevyhodu ze ked v nich neni gitara su tak tak trocha neskladne ... textilne puzdro poskladas a to pri kufru nemozes ale zas ked v nom prenasas basu tak je nedotknutelna.
Thinking ...
little_demon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od little_demon »

ja mam pevnej obal, ale hned bych menil za nejakej polstrovanej. Ten kufr je dost nepraktickej pokud nemate auto. Je sice hezky ze basa je nedotknutelna, ale ten kufr je tezky a ani na zada si ho nemuzete dat.
basa CORT jazzbass, struny YAMAHA, kombo HOCKE BG210, španělka STRUNAL 4655,

http://www.dehet.ic.cz
http://bandzone.cz/dehet
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

http://www.warwick-distribution.de/?kat ... l=CZ&did=1

tohle mám na bezpražec. Kufr mám na pětistrunku. Kufr má svoje výhody. Ale jsem s tímhle polstrovaným obalem jsem spojonenej. Drží a netrhá se.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

little_demon píše:ja mam pevnej obal, ale hned bych menil za nejakej polstrovanej. Ten kufr je dost nepraktickej pokud nemate auto. Je sice hezky ze basa je nedotknutelna, ale ten kufr je tezky a ani na zada si ho nemuzete dat.
Soucitim s tebou Little_demone, mám podobný problém, ale je fakt, že i kdyby ti to přejelo auto tak se base nic nestane. a jen tak někdo ti to neukrade. po 100 metrech by dýchal jak lokomotiva.

Ale tahat to furt to je maras
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
ywwo

Příspěvek od ywwo »

Souhlas, vseci kamosi muzikanti co si koupili ten tvrdy kufr se vraci k mekkym obalum, hodis bassu na zada a jedes treba busem nebo jdes pesky. Je to dobre skladne, bezpecne. Akorat se Ti ta bassa nekdy rozladi, ale pred zkouskou to stejne vzdycky doladujes.
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

ywwo píše:Souhlas, vseci kamosi muzikanti co si koupili ten tvrdy kufr se vraci k mekkym obalum, hodis bassu na zada a jedes treba busem nebo jdes pesky. Je to dobre skladne, bezpecne. Akorat se Ti ta bassa nekdy rozladi, ale pred zkouskou to stejne vzdycky doladujes.
Já třeba někdy ne. :D A drží to parádně
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Janec

Příspěvek od Janec »

Mám tlustší vypolstrovaný pytlík od od Fendru made in china a slouží dobře. I kapsu má jak krtek na kalhotách.
MusicMan Sabre
Orange Terror Bass 500
Dement Punk!
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

Ja mam obal Wings a je to sh*t nad shity.Kamarad si kupil od Rockbass by Warwick a pri parada , tiez je to zo super materialu som si vsimol
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

Já mám ten co je tu na něj ten link na začátku akorát tenhle mi příjde jako na akustiku... jinak ten obal je fklidu... polstrování v poho, podložka a fixace krku a na dně guma a kovové čudlíky, popruhy dost slušné...skoro jak na batoh-nosit se to dá v pohodě...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

BUDAJ-31 píše:Ja mam obal Wings a je to sh*t nad shity.Kamarad si kupil od Rockbass by Warwick a pri parada , tiez je to zo super materialu som si vsimol
Na Musicmana si pořid něco pořádnýho..takový zločiny proti basovosti....

Ten muj Warw..no nevim, co mi vadí je, že nemá polstrovaný okolí krku jako to má ten můj na akustiku, pak že ta horní kapsa je jen na suchej zip. A taky spodek (jako dno, když basu postavíte) bych se představoval víc vypolstrovanej.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

spodek posltrovanýho futrálu řeším tak, že např v tom co mám basu jsem si dolů přilepil velkou houbičku na umývání nádobí a už je vypolstrovyný dost. :-) jednoduché, levné a účinné.

Ovšem jestli se tu řeší futrál na origo MM tak tam bych já osobně bral jedině kufr. Je sice nepohodlnej. Ale já ho mám i na obyč Fokuse a pro svoji basu jsme ochoten i trpět tím, že se to špatně nosí.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

KIWI píše:
BUDAJ-31 píše:Ja mam obal Wings a je to sh*t nad shity.Kamarad si kupil od Rockbass by Warwick a pri parada , tiez je to zo super materialu som si vsimol
Na Musicmana si pořid něco pořádnýho..takový zločiny proti basovosti....

Ten muj Warw..no nevim, co mi vadí je, že nemá polstrovaný okolí krku jako to má ten můj na akustiku, pak že ta horní kapsa je jen na suchej zip. A taky spodek (jako dno, když basu postavíte) bych se představoval víc vypolstrovanej.
k temu Musicmanu som dostal taky stari obal ani znacka tam neni ale planujem knemu kupit nejaky kufr
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Vzhledem k tomu, že jsem si koupil Fender Jazz bass V string. a do kufru ve kterém nosím tu pětistrunou Fokusku se nevleze tak se musím poohlédnout po něčem novém.

Tudíž moje otázka zní:

Jaký kufr mi doporučíte a s čím máte zkušenosti?

Požadavky:

-pevný kufr, ne bag
-kdyby měl pásy na nošení na zádech bylo by to super
-cena? nejlepe přijatelná :-D
-je vcelku jedno jestli je to tvar obdélník nebo kopírující tvar nástroje.
-musí nástroj opravdu ochránit, proto chci kufr a ne baťoh

Mám pár favoritů:

http://www.musiccenter.cz/Warwick-RC-10 ... e/:3:22481
http://www.bachmusik.com/p20/kufr-bach- ... -krokodyl/
http://www.muzikant.cz/kytary-6/obaly-n ... -56441.php
ovšem ta cena :cry: a dostupnost není to co se mi moc líbí

Prostě pište co máte za kufry a jaké jsou zkušenosti.
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“