Zaznamenání zvuku baskytary a videa

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
Cheaterboy

Zaznamenání zvuku baskytary a videa

Příspěvek od Cheaterboy »

Dobrý den,
chci nahrát "cover" a když to natočím obyčejným foťákem tak tam basovka vůbec nejde slyšet. Proto se chci zeptat jak nejlépe zaznamenat zvuk a video. Předem díky za odpověď ;)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

web kamera, mixák a mikrák. mikrák dáš před kombo, zpojíš do mixáku, ten do PC přes program na webkameru zapněš nahrávání a zvuk ti tam de tím mikrákem před kombem...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Digitální videokameru s hnusným zvukem jako jednu část a pak nahrát linkou nebo mikrákem samotnej zvuk basy a pak to v programu na editaci audia a videa spojit s tím, že vypneš zvuk u nahraného videa a použiješ ten z linky.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
KORTY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KORTY »

To se dá jednoduše udělat i v Moviemakeru co más v kompu
www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Cheaterboy

turbo_MaCk píše:web kamera, mixák a mikrák. mikrák dáš před kombo, zpojíš do mixáku, ten do PC přes program na webkameru zapněš nahrávání a zvuk ti tam de tím mikrákem před kombem...
eh hele co je to mixák?... jinak webkameru nemám :?

aivn86: a co když pustím natáčení videa (foťák) pak zapojím basovku do PC (přes redukci) v PC zapnu audacity (pro nahrání zvuku) no a jak se bude nahrávat video a já hrat na kytaru tak se zvuk bude ukládat do PC no to je dobrej nápad ne? a ještě ptom smíchat zvuk kytary s písničkou... jo to mě už dávno napadlo a taky sem to skusil jenže ja tady mam dalsi problem a ten ze když sem to udelal tak jak ted pisu tak sem se pokousel tu zvukovou stopu narvat do videa ale co se nestalo program pracoval jen v sekundách (tzn. že ta stopa nebyla přesně zasazena do videa) takže pak už mě nenapadlo nic dalšího...

KORTY: MovieMaker mi nefunguje, Pinnacle Studio je moc náročný na PC a o dalším nevím co by to zvládl
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Nevím jestli jsem to dobře pochopil, ale asi jsi napsal vesměs to stejný co jsem psal před tím. Problém je, že pokud budeš nahrávat na foťák a ještě zvuk v audacity tak tyhle dvě věci nebudou spojený. Takže je musíš někde v nějakým softu smíchat. Jinak to nejde. To že máš trochu posunutý zvuk je klidně možný. Nevím jak jsou na tom tyhle levnější softy s ovládáním. Takže to možná nic moc lepšího neumí. Ale teoreticky by to to tam mělo jít nějak nastavit.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Cheaterboy

aivn86: Oki dík za radu ;)
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“