Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)
Pravidla fóra
-
dirtakTomek
- Kontaktovat uživatele:
Efekt AC/DC
Dobrý den,chtěl bych se zeptat jestli někdo neví jaký efekt používá Angus Young(AC/DC) nebo aspoň jak by se dal zvuk jeho božského nástroje napodobit
jeho tony jsou takove kratke nikdy to nezni prilis dlouho..nevim jestli to vzdy jen utlumi nebo pouziva nejaky efekt..nikdy sem zadny efekt nemel tak se v tom nevyznam..děkuju moc:-)
-
dirtakTomek
- Kontaktovat uživatele:
MARSHALL - Guv´Nor Plus GV-2
zaujal me ten Marshall guv' nor mate ho nekdo,znacka asi dobrá ale je to kvalitni efekt? cet sem ze je dobrej na sola..coz se mi dst libi 
Re: MARSHALL - Guv´Nor Plus GV-2
Mám ho, ale záleží na to, jakou kytaru používáš... Se single coilem zní docela strašně, s humbuckerem dost dobře...dirtakTomek píše:zaujal me ten Marshall guv' nor mate ho nekdo,znacka asi dobrá ale je to kvalitni efekt? cet sem ze je dobrej na sola..coz se mi dst libi
Single coil-Stratocaster = zvuk zahuhlanej a nekonkrétní, nebo příliš ostrej a výškovej... Z extrému do extrému... Musíš si s tím vyhrát
Humbucker-třeba Les Paul = Pěknej, ,,kulatej", konkrétní zvuk,
Je dost univerzální... Od lehce zkresleného, přes takové ... střední zkreslení ... po vyšší zkreslení... Rozhodně to není hi-gain. Na Hi-gain je spíš Line6 Uber Metal/EHX Metal Muff, atd. ...
Na youtube jsou nějaké ukázky... Když tak bych něco flákl na Youtube sám kdybys chtěl...
PS: Nekupuj to v Česku! Německo/Rakousko... To je jedno
Já ho koupil od Rakušáka- téměř novej! Za 700 kč v přepočtu na naše...
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: MARSHALL - Guv´Nor Plus GV-2
gudirtakTomek píše:zaujal me ten Marshall guv' nor mate ho nekdo,znacka asi dobrá ale je to kvalitni efekt? cet sem ze je dobrej na sola..coz se mi dst libi
ja mel asi 3 mesice (pucen od kamose, dikec stoupo) ten guvnor 2 a parada, ma to prave ten rockenroll sound.. nekdo tady psal ze se singlama spatne ale naopak prave bych rekl ze je to krabicka na paradni stratovskej zvuk
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- brazdil.radek
- Kontaktovat uživatele:
jo pamatuju si že tam stoprocentně tremolo je...musíš ho tam nastavit podel manuálu se dočteš jak je přesně tremolo označený to si už nepamatuju...blbý že tam nejde tapovat tempo takže se musíš ödvýjet od pár digitálně přednaastavenejch temp kerý tam sou....ale zvuk boulevard tam jde krásně (až na to tempo)...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
basa Ibanez TRB-100
efekt SUM41
Zdravím , mohl by mi nekdo fundovanější prosím poradit, co vše potřebuju abych dosahnul nejlépe podobného, dravého zvuku kytary jako má kytarista ze SUM 41. Něco jako je v tomhle songu (intro) http://www.youtube.com/watch?v=RBMXcaOm ... re=related Díky
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Mesa Dual Recto, Marshall JCM 2000, prs a fender. Potom no problem.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Tyhle Vaše odpovědi typu "Mesa , Marshall Plexi , JCM 800 " na otazku "Jaký efekt ?" mě vyloženě dostavaj . Přijde mi to trochu stupidní to sem psát když se ptá na efekt , po případě kytaru a aparát ... Za sebe doporučuju Telecaster (třeba squier nebo fender když budou prachy) a k tomu třeba starej marshall valvestate , randall (pololampy) nebo crate V serie a k tomu overdrive
.. Záleží na tom kolik máš chechtáků , pokud se to bude bližit platu politiku tak si mužeš dopřát fender nebo prso a k tomu tu mesu popřipadě plexinu
... Vytav středy a vejšky tak na 7/10 a basy kolem poloviny , možná mín a snad to bude něco podobného
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele: