Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
dirtakTomek
Kontaktovat uživatele:

Efekt AC/DC

Příspěvek od dirtakTomek »

Dobrý den,chtěl bych se zeptat jestli někdo neví jaký efekt používá Angus Young(AC/DC) nebo aspoň jak by se dal zvuk jeho božského nástroje napodobit :D jeho tony jsou takove kratke nikdy to nezni prilis dlouho..nevim jestli to vzdy jen utlumi nebo pouziva nejaky efekt..nikdy sem zadny efekt nemel tak se v tom nevyznam..děkuju moc:-)
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Žádné efekty nepoužívá - prsty, Gibson SG Standard, Marshall JTM45/JMP. 8)
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Něco mi říká, že asi nejsi tak bohatý, aby sis koupil výš zmíněné nádobíčko.
Zkus Marshall Guv´nor (GV-2) overdrive [teda myslím že to je ovedrive, když tak mne opravte, jestli je to distortion]
--- Na něm se trochu AC/DC zvuk nakroutit dá, jinak znít to úplně věrohodně nikdy nebude. ;)
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

PO případě bych doporučil Marshall Jack hammer , TEch21 , Raty nebo Digi Hotrod
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Nuker píše:PO případě bych doporučil Marshall Jack hammer , TEch21 , Raty nebo Digi Hotrod
Potvrzuji ty RATy. Mám nově doma Deucetone RAT a sound starých alb AC/DC tam jde nakroutit v pohodě. 8)
dirtakTomek
Kontaktovat uživatele:

MARSHALL - Guv´Nor Plus GV-2

Příspěvek od dirtakTomek »

zaujal me ten Marshall guv' nor mate ho nekdo,znacka asi dobrá ale je to kvalitni efekt? cet sem ze je dobrej na sola..coz se mi dst libi :)
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Re: MARSHALL - Guv´Nor Plus GV-2

Příspěvek od Prejdák »

dirtakTomek píše:zaujal me ten Marshall guv' nor mate ho nekdo,znacka asi dobrá ale je to kvalitni efekt? cet sem ze je dobrej na sola..coz se mi dst libi :)
Mám ho, ale záleží na to, jakou kytaru používáš... Se single coilem zní docela strašně, s humbuckerem dost dobře...

Single coil-Stratocaster = zvuk zahuhlanej a nekonkrétní, nebo příliš ostrej a výškovej... Z extrému do extrému... Musíš si s tím vyhrát ;)

Humbucker-třeba Les Paul = Pěknej, ,,kulatej", konkrétní zvuk, ;)...

Je dost univerzální... Od lehce zkresleného, přes takové ... střední zkreslení ... po vyšší zkreslení... Rozhodně to není hi-gain. Na Hi-gain je spíš Line6 Uber Metal/EHX Metal Muff, atd. ...

Na youtube jsou nějaké ukázky... Když tak bych něco flákl na Youtube sám kdybys chtěl... ;)

PS: Nekupuj to v Česku! Německo/Rakousko... To je jedno
Já ho koupil od Rakušáka- téměř novej! Za 700 kč v přepočtu na naše...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: MARSHALL - Guv´Nor Plus GV-2

Příspěvek od pupack »

dirtakTomek píše:zaujal me ten Marshall guv' nor mate ho nekdo,znacka asi dobrá ale je to kvalitni efekt? cet sem ze je dobrej na sola..coz se mi dst libi :)
gu
ja mel asi 3 mesice (pucen od kamose, dikec stoupo) ten guvnor 2 a parada, ma to prave ten rockenroll sound.. nekdo tady psal ze se singlama spatne ale naopak prave bych rekl ze je to krabicka na paradni stratovskej zvuk :) ale je to vec nazoru. jinak zvuk chuck berry, acdc a vubec vintage zvuk komb z te doby z toho leze paradni. doporucuju!
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

jojo taky doporučuju RATy, zvuk AC/DC vpohodě nakroutíš a má to fakt široký možnosti nastavení - ted myslim toho deucetona co mam, u klasickejch RATů jde oto jakej si vybereš...a taky je to pořádně odolnej kovovej masivní efekt :twisted:
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
brazdil.radek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brazdil.radek »

A nevíte který multiefekt by tohle dokázal? ....teda přímo mě zajímá RP50, v popisu mám napsaný tremolo ale jak to funguje či zním...PLS kdo ho máte bo víte napište...dík
johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

jo pamatuju si že tam stoprocentně tremolo je...musíš ho tam nastavit podel manuálu se dočteš jak je přesně tremolo označený to si už nepamatuju...blbý že tam nejde tapovat tempo takže se musíš ödvýjet od pár digitálně přednaastavenejch temp kerý tam sou....ale zvuk boulevard tam jde krásně (až na to tempo)...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Jo, je to hodne zmixovany tremolo..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Orry

efekt SUM41

Příspěvek od Orry »

Zdravím , mohl by mi nekdo fundovanější prosím poradit, co vše potřebuju abych dosahnul nejlépe podobného, dravého zvuku kytary jako má kytarista ze SUM 41. Něco jako je v tomhle songu (intro) http://www.youtube.com/watch?v=RBMXcaOm ... re=related Díky
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Kytara... nejspis nejake telatko pak apec lampa k tomu vytahnute stredy a vejsky no a jses tam.
afektband

Příspěvek od afektband »

Mesa Dual Recto, Marshall JCM 2000, prs a fender. Potom no problem.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

jo jo plus k tomu jeste Gibsona a plexi a je to fakt no problemo :D
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Tyhle Vaše odpovědi typu "Mesa , Marshall Plexi , JCM 800 " na otazku "Jaký efekt ?" mě vyloženě dostavaj . Přijde mi to trochu stupidní to sem psát když se ptá na efekt , po případě kytaru a aparát ... Za sebe doporučuju Telecaster (třeba squier nebo fender když budou prachy) a k tomu třeba starej marshall valvestate , randall (pololampy) nebo crate V serie a k tomu overdrive ;) .. Záleží na tom kolik máš chechtáků , pokud se to bude bližit platu politiku tak si mužeš dopřát fender nebo prso a k tomu tu mesu popřipadě plexinu ;) ... Vytav středy a vejšky tak na 7/10 a basy kolem poloviny , možná mín a snad to bude něco podobného
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Co takhle Lovepedal Purple Plexi 800? Slyšel jsem že to dokáže docela dobře napodobit plexinu a 800 pokud samotný aparáty nejsou v tvých cenových mezích. :)
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Carl Martin PlexiTone?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

žádnej efket nní... zkreslení aparátu
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“