Nevim jestli uplně chápete můj dotaz ( napsáno trochu chaoticky), ale potřebuju zrychlovat a chci vědět, jak to dělat "správně", aby to bylo efektivní. Díky
P.M. technika
Pravidla fóra
P.M. technika
Hoj lidi , trošku tápu v palm mutingu ... když chci hrát např. alternate PM v rychlosti ( nebo i down-pick PM), mam "ohýbat" jen zápěstí a jinak celá ruka (od loktu k zápěstí) má být fixována? Nebo mám hejbat s rukou tak, aby byl loket fixován (opřený), a hejbala se celá ruka od zápěstí k loktu? A nebo tu je ještě třetí možnost, a to ta, že si člověk vůbec ruku neopře a má celou ruku i s loktem a předloktím "ve vzduchu".
Nevim jestli uplně chápete můj dotaz ( napsáno trochu chaoticky), ale potřebuju zrychlovat a chci vědět, jak to dělat "správně", aby to bylo efektivní. Díky
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
myslim ze todle je celkem subjektivni. spravne asi jenom zapesti, ale treba max cavalera do toho i pri pm jebe celou rukou... myslim ze vetsina lidi, vcetne me, pouziva jen zapesti a ruku ma fixovanou na kobylce, opiraje si pritom ruku o kytaru
hlavni obecna zasada, kterou uz si urcite slysel, je hrat uvolnene bez kreci a bolesti
hlavni obecna zasada, kterou uz si urcite slysel, je hrat uvolnene bez kreci a bolesti
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88
Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně
Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně
Díky, já hraju taky tak, že mám zápěstí opřený o kobylku a opřenou ruku o tělo kytary, ale prostě se mi takhle nedaří zrychlovat. Třeba ten alternate PM, když to hraju celou rukou od loktu k zápěstí ( zápěstí neohejbám, je v "rovině") tak to prostě hraju rychlejc než když mám zápěstí opřený, ale problém je v tom, že to zní hrozně.. No, tak vim, že to dělám dobře, teď už jen nějak dostat rychlost do zápěstí
..
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Já mám ruku opřenou o kejtru jen koncem dlaně u zápěstí a jinak položenou hranu na strunách a dám docela solidní rychlost myslím. Hodně dlouho mi to ale docela trvalo abych se nezadrhával a mohl to sázet rychle i přes třístrunný power, ale všecko to (u mě) bylo o tom vychytat si držení trsátka při tom PM, úhel, polohu, natočení. . .
Takže jedu vlastně jen zápěstím
a zbytek ruky mám zatnutý.
Takže jedu vlastně jen zápěstím
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Re: P.M. technika
No já tuhle techniku kutím tak, že se snažím pohybovat jenomdvěmi prsty držícími tsátko (to značí palcem a ukazováčkem). Pohyb vychází z nich.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To není zrovna optimální řešení. Sice je hraní na kytaru velmi individuální věcí, ale jsou jisté věci, u kterých se vyplatí držet se zajetých standardů - a PM k nim patří.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
Re:
ja to dělam takhle... jinak zkoušet zkoušetmajkie píše:...myslim ze vetsina lidi, vcetne me, pouziva jen zapesti a ruku ma fixovanou na kobylce, opiraje si pritom ruku o kytaru...
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Hm, nejspíš to všichni děláme skoro stejně, akorát to jinak vysvětlujem, tak se přidám:
Tlumim samozřejmě malíkovou hranou, trsátko mezi palcem a ukazováčkem, ukazováček ohnutej a palcem na něm přitlačený trsátko. Zbytek prstů volně natažený, celý pohyb vychází ze zápěstí, malíková hrana se nehýbe, ruka s trsátkem se jakoby kolíbá na tý malíkový hraně
Tlumim samozřejmě malíkovou hranou, trsátko mezi palcem a ukazováčkem, ukazováček ohnutej a palcem na něm přitlačený trsátko. Zbytek prstů volně natažený, celý pohyb vychází ze zápěstí, malíková hrana se nehýbe, ruka s trsátkem se jakoby kolíbá na tý malíkový hraně
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Což by si podle mne neměl , prsty by se neměly křečovitě držet, ale ani by z nich neměl vycházet pohybRockout píše:No já tuhle techniku kutím tak, že se snažím pohybovat jenomdvěmi prsty držícími tsátko (to značí palcem a ukazováčkem). Pohyb vychází z nich.
Vintage-Les paul,
Marshall-Vintage,Marshall box- MC412B
Cry baby,
Line 6 M13
Marshall-Vintage,Marshall box- MC412B
Cry baby,
Line 6 M13