P.M. technika

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
vikicek
Kontaktovat uživatele:

P.M. technika

Příspěvek od vikicek »

Hoj lidi , trošku tápu v palm mutingu ... když chci hrát např. alternate PM v rychlosti ( nebo i down-pick PM), mam "ohýbat" jen zápěstí a jinak celá ruka (od loktu k zápěstí) má být fixována? Nebo mám hejbat s rukou tak, aby byl loket fixován (opřený), a hejbala se celá ruka od zápěstí k loktu? A nebo tu je ještě třetí možnost, a to ta, že si člověk vůbec ruku neopře a má celou ruku i s loktem a předloktím "ve vzduchu".

Nevim jestli uplně chápete můj dotaz ( napsáno trochu chaoticky), ale potřebuju zrychlovat a chci vědět, jak to dělat "správně", aby to bylo efektivní. Díky :wink:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
majkie

Příspěvek od majkie »

myslim ze todle je celkem subjektivni. spravne asi jenom zapesti, ale treba max cavalera do toho i pri pm jebe celou rukou... myslim ze vetsina lidi, vcetne me, pouziva jen zapesti a ruku ma fixovanou na kobylce, opiraje si pritom ruku o kytaru :)

hlavni obecna zasada, kterou uz si urcite slysel, je hrat uvolnene bez kreci a bolesti :)
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Díky, já hraju taky tak, že mám zápěstí opřený o kobylku a opřenou ruku o tělo kytary, ale prostě se mi takhle nedaří zrychlovat. Třeba ten alternate PM, když to hraju celou rukou od loktu k zápěstí ( zápěstí neohejbám, je v "rovině") tak to prostě hraju rychlejc než když mám zápěstí opřený, ale problém je v tom, že to zní hrozně.. No, tak vim, že to dělám dobře, teď už jen nějak dostat rychlost do zápěstí :( ..
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Já mám ruku opřenou o kejtru jen koncem dlaně u zápěstí a jinak položenou hranu na strunách a dám docela solidní rychlost myslím. Hodně dlouho mi to ale docela trvalo abych se nezadrhával a mohl to sázet rychle i přes třístrunný power, ale všecko to (u mě) bylo o tom vychytat si držení trsátka při tom PM, úhel, polohu, natočení. . .
Takže jedu vlastně jen zápěstím :-) a zbytek ruky mám zatnutý.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Rockout

Re: P.M. technika

Příspěvek od Rockout »

No já tuhle techniku kutím tak, že se snažím pohybovat jenomdvěmi prsty držícími tsátko (to značí palcem a ukazováčkem). Pohyb vychází z nich.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To není zrovna optimální řešení. Sice je hraní na kytaru velmi individuální věcí, ale jsou jisté věci, u kterých se vyplatí držet se zajetých standardů - a PM k nim patří.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Mjkl »

majkie píše:...myslim ze vetsina lidi, vcetne me, pouziva jen zapesti a ruku ma fixovanou na kobylce, opiraje si pritom ruku o kytaru :)...
ja to dělam takhle... jinak zkoušet zkoušet :) jinak to nevidim...
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Hm, nejspíš to všichni děláme skoro stejně, akorát to jinak vysvětlujem, tak se přidám:

Tlumim samozřejmě malíkovou hranou, trsátko mezi palcem a ukazováčkem, ukazováček ohnutej a palcem na něm přitlačený trsátko. Zbytek prstů volně natažený, celý pohyb vychází ze zápěstí, malíková hrana se nehýbe, ruka s trsátkem se jakoby kolíbá na tý malíkový hraně
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
gravis22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gravis22 »

Rockout píše:No já tuhle techniku kutím tak, že se snažím pohybovat jenomdvěmi prsty držícími tsátko (to značí palcem a ukazováčkem). Pohyb vychází z nich.
Což by si podle mne neměl , prsty by se neměly křečovitě držet, ale ani by z nich neměl vycházet pohyb :) Pohyb by měl vycházet spíše ze zápěstí než z prstů...Je to však čistě subjektivní ;-)
Vintage-Les paul,
Marshall-Vintage,Marshall box- MC412B
Cry baby,
Line 6 M13
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“