Novaček Levoručak - kytara + kombo

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Hudo

Novaček Levoručak - kytara + kombo

Příspěvek od Hudo »

Jsem novaček a chci začit hrat na elektriku/prvni jsem myslel že mam začit na akustiku ale bylo mi v odděleni akustiky doporučeno jdi rovnou do elektriky/, tak jsem tady.A chci se vas zeptat na doporučeni kytary a komba.Jde o to že se mi libi styl Metallicy a Iron Maiden chtěl bych se časem dopracovat na tyto styly.Samozřejmě že časem mě bude bavit vic stylu ale toto je ma prvni meta. Cena kytary 5-7tisic a kombo 3-5tisic ale čim niž tim lip.
Podotykam Jsem LEVORUKY.

Libi se mi tohle http://kytary.cz/epiphone-les-paul-lp-1 ... 33:0:0:1:0

Kombo už nevim jake se vyplati.

Diky moc za pomoc :)
medvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medvidek »

no ja kdyz jsem si kupoval svou prvni elektriku tak jsem uvazoval o
http://www.musiccenter.cz/Ibanez-GRG170 ... erie:26035
http://kytary.cz/epiphone-sg-g400-left- ... 33:0:0:1:0
ale pak jsem sel kolem naseho kameneho obchodu v chebu a do oci me prastilo LP od epiphonu 7 let stare a tomu jsem nemohl odolat a ted ho mam doma... tak nevim jestli ti to nejak pomuze .. (:
a na kombo bych rekl ze ti poradi nejspis at mas hledat ze tu na foru je toho vice nez dosti :wink:
Já umím hrát na kytaru! Hrábnu do strun a to dřevo zazpívá jako mariňák v bordelu po třech letech na moři.
Dave Lister
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Doporučil bych ti něco s pevnou kobylkou.... nebo jednozvratným tremolem - kytara. Floyd Rose- dvouzvraťák- budeš ladit tak dlouho, než se zblázníš.
Běž na ebay nebo bazar a za ty peníze, které máš k dispozici, koupíš něco o třídu výš... nebo i o dvě, tři třídy výš.
-------------------
Kombo- Crate Flex Wawe/Line6 Spider 3/Peavey Bandit [jetej]... nebo jiné ojetiny [ale přesvědči se o stavu]
QapcA

Příspěvek od QapcA »

Ja teda nevim, ale pochybuju ze novacek si dokaze vybrat v bazaru, kdyz nevi co chce.

btw ja na zacatku hral na nejakyho japonskyho stratocastera po tatovi, kytara dobra do ruky ale snimace uplne na nic, jeste nefungoval poradne prepinac snimacu, ale u kytary sem i presto zustal

a vlastne uplne jsem zacinal jako maly na akustiku v hudebce, sice sem prestal protoze me to nebavilo, ale myslim ze rok v hudebce se vyplati, zbytecne se nebudes ucit neco spatne a po tom roce zjistis, jestli te to opravdu bavi, behem toho roku muzes vydelat pripadne na lepsi masinu a zacit hrat co te bavi

ikdyz ten bazar je dobrej napad pokud najdes nekoho kdo kytaram rozumi a pomuze ti
Hudo

Příspěvek od Hudo »

našl jsem i tdy tohle jen nevim jestli se to vyplati.
http://nakupvusa.cz/eshop/instruments-1 ... ded_Guitar
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

ja ti len tolko moézem povedat ze to budes mat tazke kedze si na opacnom garde inac ad sa dary :wink:
Pajur
last.fm: _PaJuR_
Bandzone: butt

Příspěvek od Pajur »

Hudo píše:našl jsem i tdy tohle jen nevim jestli se to vyplati.
http://nakupvusa.cz/eshop/instruments-1 ... ded_Guitar
Frýdek-Místek?? :shock: :shock: :-D já nevím, ale SXko bych si nepořizoval..
nity

Příspěvek od nity »

hm hm...a jak moc seš "levej"?? nebylo by lepší to zkusit na normální stranu...??? zkoušel si to???
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Hudo

Příspěvek od Hudo »

nity píše:hm hm...a jak moc seš "levej"?? nebylo by lepší to zkusit na normální stranu...??? zkoušel si to???
Ano skoušel .Jsem levak i pravak ale když chytnu kytaru tak krk musim mit na pravo protože když ho chytnu na levo tak nemam v ruce cit. Vysvětlim to takhle Jako ditě me chtěli ve škole naučit psat pravou Bylo to pro mě šilene trapeni do doby dokud jsem po učitelce nehodil všechny učebnice . Takže kdybych se měl podřizovat něčemu co mi nepujde abych měl cit v ruce ,tak se na to vykašlu/plati to i u d*p*č*y/. Prostě si koupim kajtru za par tacu a po měsicu ji roztřiskam, tak to ani nahodou to si nemohu dovolit jak finančně tak psychycky.
nity

Příspěvek od nity »

Hudo píše:
nity píše:hm hm...a jak moc seš "levej"?? nebylo by lepší to zkusit na normální stranu...??? zkoušel si to???
Ano skoušel .Jsem levak i pravak ale když chytnu kytaru tak krk musim mit na pravo protože když ho chytnu na levo tak nemam v ruce cit. Vysvětlim to takhle Jako ditě me chtěli ve škole naučit psat pravou Bylo to pro mě šilene trapeni do doby dokud jsem po učitelce nehodil všechny učebnice . Takže kdybych se měl podřizovat něčemu co mi nepujde abych měl cit v ruce ,tak se na to vykašlu/plati to i u d*p*č*y/. Prostě si koupim kajtru za par tacu a po měsicu ji roztřiskam, tak to ani nahodou to si nemohu dovolit jak finančně tak psychycky.
to chapu
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

rikam asi podvanacty, v pravy ruce nemas jako levak nikdy takovej rytmus jako v levy..
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Asanoth píše:
rikam asi podvanacty, v pravy ruce nemas jako levak nikdy takovej rytmus jako v levy..

ale on ještě nevěděl jestli není třeba "napul levej" já jsem třeba přeučenej levák, píšu pravou, hraju napravo, ale třeba držení hokejky mi nevadí ani na jednu stranu, a v některých věcech mám levou ruku dominantní. a dominantní ruka je levá (pro zajímavost pozná se to tak, že když zkřížíte prsty na rukou, tak který palec je navrchu tak to je vaše dominantní ruka, když ty prsty prohodíte tak je to takové "nepříjemné" a v případě že by byl jen "polovičatý" levák tak by se dalo uvažovat i o té pravoruké kytaře, ale v tomhle případě je asi levačka jasná volba

je škoda ze je málo levorukých kytar

edit: ale bud rád :-D spousta hudebních (nejenom hudebních) velikánů jsou leváci, viz. hendrix, mám dojem že cobain byl levák, bob dylan. a spousta dalších :-D
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
medvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medvidek »

Caggan píše:
Asanoth píše:
edit: ale bud rád :-D spousta hudebních (nejenom hudebních) velikánů jsou leváci, viz. hendrix, mám dojem že cobain byl levák, bob dylan. a spousta dalších :-D
tak s timto nesouhlasim, je sice pekny ze tyto osoby jsou levaci ale to ti vy vyberu kytary vubec nepomuze kdyz zajdes do obchodu reknes ze jses levak a ze by jsi potreboval kytaru tak tvuj vyber je znacne omezen a muze ti byt prd platny ze jim reknes ze Cobain byl levak xD
Já umím hrát na kytaru! Hrábnu do strun a to dřevo zazpívá jako mariňák v bordelu po třech letech na moři.
Dave Lister
Smile

Příspěvek od Smile »

caggan - ses si tim s tema palcema jistej? ja mam totiz nahore pravej palec, ale pravou rukou se neumim ani podepsat :-D
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jo, mě to s těmi prsty taky nesedí.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Palec nepalec mám to opačně. Podle mě se to nedá takhle jednoduše říct, každej to má jinak. :wink: To už spíš by se dalo poznat podle toho jakou rukou... vy víte co :lol:

Jinak chápu že je to omezující ve výběru, ale nic ti nebrání v koupi pravoruký kytary, přehození strun a upravení nulťáku. Sice ne možná ze začátku, ale až přijde čas na upgrade tak to stojí určitě za zvážení. Kromě Jimiho tušim i Dick Dale takhle hrál (až na to že si nepřehodil ty struny). Mimochodem levorukej bílej strat (myslim olympic white) Fender prakticky nevyrábí, občas vtrhnou na trh s nějakym Jimi tribute modelem, ale pravorukejch je jak nasmáno :lol: takže v tomhle máš i určitou výhodu. Hraj normálně jak je ti to nejpříjemnější. :wink:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

ono když už chcete lepší kytaru, která bude dá se říct už napořád nebo na hodně dlouhou dobu, neni problem podle mě nechat udělat u kytaráře.
Levorukou vám udělá dost kytarářů.

takže sice je hodně omezený výběr, ale neni to zas tak špatné. 8)

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
Hudo

Příspěvek od Hudo »

Tak možnosti hrani na kterou stranu bychom měli zasebou ted mi poradte s kytarou.

rozhoduji mezi těmito druhy :

http://kytary.cz/epiphone-les-paul-spec ... 33:0:0:1:0
http://kytary.cz/epiphone-les-paul-lp-1 ... 33:0:0:1:0
http://kytary.cz/squier-by-fender-affin ... 33:0:0:1:0

nebo si mam radši koupit pro začatek tohle: http://kytary.cz/encore-kytarova-sada/9 ... 33:0:0:1:0 a pak jak to zvladnu kupit něco lepšiho.????

Otazka : pokud bych si koupil jen kytaru bude mi pro začatek stačit misto komba zesilovaš z audio aparatury - je to Technics 2*100W a kněmu koupit nějakou kostku na zvuky.

Diky za rady s konkretnim vyběrem.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

SmileCZ píše:caggan - ses si tim s tema palcema jistej? ja mam totiz nahore pravej palec, ale pravou rukou se neumim ani podepsat :-D
pardon napsal sem to naopak :-D :-D kterej palec je dole tak ten je dominantní :-D

edit: abych nebyl uplně OT:

takže, postoval jsi dvě LPčka, a jednoho strata, ja bych šel do toho dražšího LP, ale záleží jaou chceš hrát hudbu, pokud chceš jít do tvrdších stylů, ber epinu, pokud jsou ti blíž styly kde není potřeba tolik kreslit tak jdi do squieru
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Sadu bych nekupoval.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“