struny!!!

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

protože mi tenké struny přestaly vyhovovat, stejně jako teĎ jsem například objevil několik věcí, které by se na tvrdší struny mohly hrát lépe (mám na mysli některé techniky nebo fráze, ne písně)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Candát

Jak na nilonové struny?

Příspěvek od Candát »

Ahoj lidi,
jak se správně uchytí nilonové struny v kobylce? Dosud jsem používal kovové a ty vždycky měly na jednom konci kovový váleček - jenže teď ty nilonky na sobě nic nemají ??? Mám použít ten váleček ze starých kovových?
Díkes.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

http://www.frets.com/FRETSPages/Musicia ... cstr1.html
EDIT:
Žádné válečky nepoužívej. Nekupuj ani nylonové struny tzv. ball-ended. Ten váleček mi z toho vždy po chvilce uletěl a stejně jsem je musel zavázat klasicky.
Candát

Příspěvek od Candát »

Díkes 8)
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Kdo pamatuje tohle? Dlouho jsem na ne hraval, neb niceho jineho nebylo. :lol:

Obrázek
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

ja sem jich mel kdysi plno....ted uz nemam ani jeden balik
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Jo Resonet a ty druhé se myslím jmenovaly Alfa (Alpha?). Měly takove barevne ochmyreni u valecku, staly o dve koruny na sadu vice (14Kc) a byly o chloupek lepsi ... :lol:
Teda jestli se nepletu. Pak byly jeste jedny lepsi struny, tusim Sirius nebo tak nejak ...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Alfy byly horsi, staly 15,- a mene vydrzely, Resonet byly za 16,-, Record -desne tvrdy 17,50 ,-, Sirius prisly az pozdeji, V tuzexu se daly koupit - GoldFuchs - legendarni "Zlate lisky". :lol:
TfujTajxl - jeste ze uz je ta ponura doba za nami. :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

No jednu malou vyhodu to mělo. Daly se koupit jednotlivé struny od každé sady zvlášť. Což teď už kvůli rozmanitosti není možné. Takže když jsem si koupil tudleva struny Gibson (300Kč?) a basové éčko se nedalo naladit, tak jsem mohl s klidným svědomím celou sadu vyhodit, protože to jednu strunu prostě nejsem schopen sehnat.
BTW řeší tuto situaci nějak? Mám na mysli reklamaci, omlácení strun prodejci o hlavu nebo něco na ten způsob ...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Predne bych si nekoupil struny "Gibson" - nikde neni psano, ze vyrobce kytar musi umet i struny a vskutku tomu tak nebyva [fender, gibson].
Apropos, kdyz si zvolis spravneho vyrobce, rozhodne neni problem koupit jednotlivou strunu, z jakekoli sady. Nakupuju tak leta - predena "g" a z nylonovych sad "d" - neb nejrychleji odchazeji.

Dale pises, ze bylo fajn, ze sa daly koupit jednotlive struny - ale jake :?: "gecko" nebylo skoro nikdy :!: Jeste dodam, ze taky existovaly a to dost bezne, struny na sestistrunne banjo a ty jsme s oblibou davali na ty svy "jolany". :lol:
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

[quote="Atkins"]Jeste dodam, ze taky existovaly a to dost bezne, struny na sestistrunne banjo a ty jsme s oblibou davali na ty svy "jolany". :lol:[/quoteJ
Jj, když jsem začínal hrát na kytaru (otcova Jolana Alexandra), tak měl zásobu strun právě z benja
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Atkins píše:Predne bych si nekoupil struny "Gibson" - nikde neni psano, ze vyrobce kytar musi umet i struny a vskutku tomu tak nebyva [fender, gibson].
Apropos, kdyz si zvolis spravneho vyrobce, rozhodne neni problem koupit jednotlivou strunu, z jakekoli sady. Nakupuju tak leta - predena "g" a z nylonovych sad "d" - neb nejrychleji odchazeji.
No Gibson už si nikdy nekoupím. Ale prostě dobré struny na akustiku stále pořád hledám, takže jsem vyzkoušel i Gibson. Poprvé a naposledy. Tolik důvod proč jsem je koupil.
A koupě jednotlivých strun - asi závisí na prodejci. V MusicCentru mi nabídli pro koupi jednotlivých strun na akustiku pouze jeden druh strun. Možná někde jinde jsou lépe zásobení.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

www.chn.cz Thomastik - Spektrum a jsou dokonce levnejsi nez Gibson a jsou opravdu velmi dobre.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Vím že jsi se o nich zmiňoval už někde jinde. Vyzkouším. Dík za tip.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Nedávno jsem vyhrabal ještě jedny "bendžofky" ze dna šuplíku, a taky Alfy na basu...
TfujTajxl - jeste ze uz je ta ponura doba za nami.
Někde jsem četl rozhovor s Michalem Pavlíčkem a tam říká že na Fendery tahá Fender sruny a na Gibsony pro změnu Gibson struny...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Muze byt - pokud tam taha nejake "custom", tak proc ne. Jenom si troufam zcela bezpecne tvrdit, ze na akustiku [a o te je tady rec], ani jedna z jmenovanych firem jednoduse struny n e u m i.
lada.zastera

Příspěvek od lada.zastera »

Ahoj všichni "strunoznalci".

Pročetl jsem zde všechny stránky o strunách a měl bych tyto dotazy:
Na telecastra,když s ním začínám tak dát spíš asi devítky (delší menzura-větší pnutí).

Typ Ernie ball (jestli seženu v Liberci),případně D"Addaria?

Hybridy 9-10 mají spodní struny (E,A,D) devítkové řady,nebo to je obráceně?

Může být jedna struna ze sady vadná?Z těch co mám teď mi struna G zní tak nějak "divně plechově" oproti ostatním.

Zkoušel jste někdo porovnat naladění dle soft. ladiček (např. v Guitar rigu 2) se standartní ladičkou?
Předem díky za vaše názory.
Kytary:Stratocaster NBE Guitars,akustika za dva.
Kombo:Fender Super Champ XD.
Efekty:TS 808 Smrčka,kabely Smrčka.

"Dobrý muzikant nemůže být špatný člověk"
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

rasomaso píše:Nevíte jestli se prodávaj celoniklový (elektrický) struny co maj ovinutý i Gčko?
j, prodavaj se, jsou to daddaria 10(11)-49 myslim, proste ty tmave modry a myslim jazz znaceny, mel jsem je na Lp chvili, ted resim struny taky, dneska jsem koupil DR, nakonec budu hrat 10-46 na vsech kytarach, ted mam na PRSu 9-42(43) a lidi z PRS mi doporucili Daddaria,tak nevim, zase halda lidi tvrdi, ze DR jsou nej...to si clovek nevybere...
Vodak

Re: struny!!!

Příspěvek od Vodak »

Používám na všech svých kytarách struny Sfarzo,obvykle v provedení 0,0 9 - 0,48. Jsem nad míru spokojen a jinou značku nehledám. Čau
woro90-1

Re:

Příspěvek od woro90-1 »

Atkins píše:Alfy byly horsi, staly 15,- a mene vydrzely, Resonet byly za 16,-, Record -desne tvrdy 17,50 ,-, Sirius prisly az pozdeji, V tuzexu se daly koupit - GoldFuchs - legendarni "Zlate lisky". :lol:
TfujTajxl - jeste ze uz je ta ponura doba za nami. :lol:
Jen pro informaci: Pořád se vyrábějí, výrobu převzal Gorčík - desítky Alfa, jedenáctky Resonet a dvanáctky, tvrdé skoro jako třináctky, Rekord, dále ještě desítky na dvanáctistrunku Quint. Siriusky také převzal, na těch vydělává dost. Všechny mají i ty hezké barevně omotané konce. Bohužel dělá i normální bronzové a niklové struny, které mu vůbec nejdou.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“