struny!!!
Pravidla fóra
Jak na nilonové struny?
Ahoj lidi,
jak se správně uchytí nilonové struny v kobylce? Dosud jsem používal kovové a ty vždycky měly na jednom konci kovový váleček - jenže teď ty nilonky na sobě nic nemají ??? Mám použít ten váleček ze starých kovových?
Díkes.
jak se správně uchytí nilonové struny v kobylce? Dosud jsem používal kovové a ty vždycky měly na jednom konci kovový váleček - jenže teď ty nilonky na sobě nic nemají ??? Mám použít ten váleček ze starých kovových?
Díkes.
http://www.frets.com/FRETSPages/Musicia ... cstr1.html
EDIT:
Žádné válečky nepoužívej. Nekupuj ani nylonové struny tzv. ball-ended. Ten váleček mi z toho vždy po chvilce uletěl a stejně jsem je musel zavázat klasicky.
EDIT:
Žádné válečky nepoužívej. Nekupuj ani nylonové struny tzv. ball-ended. Ten váleček mi z toho vždy po chvilce uletěl a stejně jsem je musel zavázat klasicky.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Alfy byly horsi, staly 15,- a mene vydrzely, Resonet byly za 16,-, Record -desne tvrdy 17,50 ,-, Sirius prisly az pozdeji, V tuzexu se daly koupit - GoldFuchs - legendarni "Zlate lisky".
TfujTajxl - jeste ze uz je ta ponura doba za nami.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
No jednu malou vyhodu to mělo. Daly se koupit jednotlivé struny od každé sady zvlášť. Což teď už kvůli rozmanitosti není možné. Takže když jsem si koupil tudleva struny Gibson (300Kč?) a basové éčko se nedalo naladit, tak jsem mohl s klidným svědomím celou sadu vyhodit, protože to jednu strunu prostě nejsem schopen sehnat.
BTW řeší tuto situaci nějak? Mám na mysli reklamaci, omlácení strun prodejci o hlavu nebo něco na ten způsob ...
BTW řeší tuto situaci nějak? Mám na mysli reklamaci, omlácení strun prodejci o hlavu nebo něco na ten způsob ...
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Predne bych si nekoupil struny "Gibson" - nikde neni psano, ze vyrobce kytar musi umet i struny a vskutku tomu tak nebyva [fender, gibson].
Apropos, kdyz si zvolis spravneho vyrobce, rozhodne neni problem koupit jednotlivou strunu, z jakekoli sady. Nakupuju tak leta - predena "g" a z nylonovych sad "d" - neb nejrychleji odchazeji.
Dale pises, ze bylo fajn, ze sa daly koupit jednotlive struny - ale jake
"gecko" nebylo skoro nikdy
Jeste dodam, ze taky existovaly a to dost bezne, struny na sestistrunne banjo a ty jsme s oblibou davali na ty svy "jolany". 
Apropos, kdyz si zvolis spravneho vyrobce, rozhodne neni problem koupit jednotlivou strunu, z jakekoli sady. Nakupuju tak leta - predena "g" a z nylonovych sad "d" - neb nejrychleji odchazeji.
Dale pises, ze bylo fajn, ze sa daly koupit jednotlive struny - ale jake
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
[quote="Atkins"]Jeste dodam, ze taky existovaly a to dost bezne, struny na sestistrunne banjo a ty jsme s oblibou davali na ty svy "jolany".
[/quoteJ
Jj, když jsem začínal hrát na kytaru (otcova Jolana Alexandra), tak měl zásobu strun právě z benja
Jj, když jsem začínal hrát na kytaru (otcova Jolana Alexandra), tak měl zásobu strun právě z benja
Hraju na kytary a mašinky
No Gibson už si nikdy nekoupím. Ale prostě dobré struny na akustiku stále pořád hledám, takže jsem vyzkoušel i Gibson. Poprvé a naposledy. Tolik důvod proč jsem je koupil.Atkins píše:Predne bych si nekoupil struny "Gibson" - nikde neni psano, ze vyrobce kytar musi umet i struny a vskutku tomu tak nebyva [fender, gibson].
A koupě jednotlivých strun - asi závisí na prodejci. V MusicCentru mi nabídli pro koupi jednotlivých strun na akustiku pouze jeden druh strun. Možná někde jinde jsou lépe zásobení.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
www.chn.cz Thomastik - Spektrum a jsou dokonce levnejsi nez Gibson a jsou opravdu velmi dobre.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
- lada.zastera
Ahoj všichni "strunoznalci".
Pročetl jsem zde všechny stránky o strunách a měl bych tyto dotazy:
Na telecastra,když s ním začínám tak dát spíš asi devítky (delší menzura-větší pnutí).
Typ Ernie ball (jestli seženu v Liberci),případně D"Addaria?
Hybridy 9-10 mají spodní struny (E,A,D) devítkové řady,nebo to je obráceně?
Může být jedna struna ze sady vadná?Z těch co mám teď mi struna G zní tak nějak "divně plechově" oproti ostatním.
Zkoušel jste někdo porovnat naladění dle soft. ladiček (např. v Guitar rigu 2) se standartní ladičkou?
Předem díky za vaše názory.
Pročetl jsem zde všechny stránky o strunách a měl bych tyto dotazy:
Na telecastra,když s ním začínám tak dát spíš asi devítky (delší menzura-větší pnutí).
Typ Ernie ball (jestli seženu v Liberci),případně D"Addaria?
Hybridy 9-10 mají spodní struny (E,A,D) devítkové řady,nebo to je obráceně?
Může být jedna struna ze sady vadná?Z těch co mám teď mi struna G zní tak nějak "divně plechově" oproti ostatním.
Zkoušel jste někdo porovnat naladění dle soft. ladiček (např. v Guitar rigu 2) se standartní ladičkou?
Předem díky za vaše názory.
Kytary:Stratocaster NBE Guitars,akustika za dva.
Kombo:Fender Super Champ XD.
Efekty:TS 808 Smrčka,kabely Smrčka.
"Dobrý muzikant nemůže být špatný člověk"
Kombo:Fender Super Champ XD.
Efekty:TS 808 Smrčka,kabely Smrčka.
"Dobrý muzikant nemůže být špatný člověk"
- citizen.one
j, prodavaj se, jsou to daddaria 10(11)-49 myslim, proste ty tmave modry a myslim jazz znaceny, mel jsem je na Lp chvili, ted resim struny taky, dneska jsem koupil DR, nakonec budu hrat 10-46 na vsech kytarach, ted mam na PRSu 9-42(43) a lidi z PRS mi doporucili Daddaria,tak nevim, zase halda lidi tvrdi, ze DR jsou nej...to si clovek nevybere...rasomaso píše:Nevíte jestli se prodávaj celoniklový (elektrický) struny co maj ovinutý i Gčko?
Re: struny!!!
Používám na všech svých kytarách struny Sfarzo,obvykle v provedení 0,0 9 - 0,48. Jsem nad míru spokojen a jinou značku nehledám. Čau
-
woro90-1
Re:
Jen pro informaci: Pořád se vyrábějí, výrobu převzal Gorčík - desítky Alfa, jedenáctky Resonet a dvanáctky, tvrdé skoro jako třináctky, Rekord, dále ještě desítky na dvanáctistrunku Quint. Siriusky také převzal, na těch vydělává dost. Všechny mají i ty hezké barevně omotané konce. Bohužel dělá i normální bronzové a niklové struny, které mu vůbec nejdou.Atkins píše:Alfy byly horsi, staly 15,- a mene vydrzely, Resonet byly za 16,-, Record -desne tvrdy 17,50 ,-, Sirius prisly az pozdeji, V tuzexu se daly koupit - GoldFuchs - legendarni "Zlate lisky".![]()