Preamp-tranzistor, koncak-lampa
Pravidla fóra
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
No jediný, co takhle Roland kdy dělal, byl Bolt. Na začátku osmdesátých let. Mosfet preamp a 6L6 konec (vlastnil jsem ho, takže ho znám dost dobře). Všechny další modely už měly tranzistorovej konec (Cube, JazzChorusy...).kmensik píše:Roland dělal skvělé aparáty Cube, Jazz chorus apod., některé byly tranzistory s lampovým koncem.
Pokud se bavíte o celolampách, tak se nejčastěji bere signálová cesta bez diod, integráčů a tranzistorů. Dioda v napájecím zdroji se tak neprožívá. Mesy taky nejsou všechny čistý celolampy - když tam byl grafický EQ, tak byl tranzistorovej, u některých modelů zalejvali tranzistory do hmoty, aby je majitel neviděl a neomdlel. Ty zmiňovaný Marshally dualreverby JCM 900 neměly jenom diody, ale pro přepínání na sólo (dvě hlasitosti a dva reverby) to šlo na poťáky přes integráče. Takže jich tam nebylo moc, ale byly tam.
Ale sehnat skutečně celolampu bez těchto vymožeností zas takovej problém není.
Zmiňovaný Peavey Classic VTX mne nikdy nebral. Rozhodně víc se mi líbili jeho velcí bratři ze stejný doby - Mace/Deuce/Heritage. Ale základní uplatnění a odbytiště těchto aparátů bylo v americkým country a na metlu bych je s sebou nebral.