Preamp-tranzistor, koncak-lampa

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

posilam taky pusinku:-*
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

já s 50W a/b class poseru na 1/4vgolume vysolenou výkonu 20W A class... bejby... diky za hudlana
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pánové, pánové...

Co takhle se nehadrkovat a řešit věci k tématu?

Mluvéme o aparátech preamp-trand a lampový konec, ne o třídách zesíků...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

já bych to považoval za vyřešené :arrow:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Roland dělal skvělé aparáty Cube, Jazz chorus apod., některé byly tranzistory s lampovým koncem.
A co třeba Accoustic corp.? Taky dobré aparáty, většinou už s trand. koncem, ale zvuk dokonalý.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

kmensik píše:Roland dělal skvělé aparáty Cube, Jazz chorus apod., některé byly tranzistory s lampovým koncem.
No jediný, co takhle Roland kdy dělal, byl Bolt. Na začátku osmdesátých let. Mosfet preamp a 6L6 konec (vlastnil jsem ho, takže ho znám dost dobře). Všechny další modely už měly tranzistorovej konec (Cube, JazzChorusy...).

Pokud se bavíte o celolampách, tak se nejčastěji bere signálová cesta bez diod, integráčů a tranzistorů. Dioda v napájecím zdroji se tak neprožívá. Mesy taky nejsou všechny čistý celolampy - když tam byl grafický EQ, tak byl tranzistorovej, u některých modelů zalejvali tranzistory do hmoty, aby je majitel neviděl a neomdlel. Ty zmiňovaný Marshally dualreverby JCM 900 neměly jenom diody, ale pro přepínání na sólo (dvě hlasitosti a dva reverby) to šlo na poťáky přes integráče. Takže jich tam nebylo moc, ale byly tam.
Ale sehnat skutečně celolampu bez těchto vymožeností zas takovej problém není.

Zmiňovaný Peavey Classic VTX mne nikdy nebral. Rozhodně víc se mi líbili jeho velcí bratři ze stejný doby - Mace/Deuce/Heritage. Ale základní uplatnění a odbytiště těchto aparátů bylo v americkým country a na metlu bych je s sebou nebral.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“