Malý dotaz ohledně držení G

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ano s drobnou vytkou - "g#" neni zmensena nona ale zvysena oktava - takze "8+", fakt, zes to takhle nevidel ty, neznamena, ze neni uzivano.

P.S. Pro ostatni, jeste stale mluvime vo h@vne. :lol: :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

[quote="Atkins"]
debata o h***e: zadal sem ten akord do GP a vylezou tam tyhle alternativy :-D

Gm7M9-
Gmadd9-/F#
A#7add13/5+
A#7add13/F#
Dsus4add13-/5-/F#
D13-/5-

mě to toho moc nerekne :-D ale tak třeba to někmu něco dá :D
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Alkabo, to vypadá jako nějaký akord, co vymyslela Phoebe z Přátel :) říkal bych tomu "pařáta"...
Ebu

Příspěvek od Ebu »

rasomaso píše:Obrázek

prosím, už to nikdy nedělej... :lol:
S timhle to může zkusit v cirkuse, třeba prorazí ^_^
Obrázek
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

alkaba píše:Já mám jeden opravdu škaredý zlozvyk...Gčko držím takhle: http://img517.imageshack.us/my.php?image=uglygfc7.jpg
Jak to viděl strejda muzikant tak se zděsil :D
Ale když hraju před lidma, tak radši chytám barrré na třetím pražci :P (z estetických důvodů :D :D )

Ber to jako ukázku jak se to NEMÁ držet. Hlavně se neuč cigánské géčko, protože se pak strašně těžko přeučuje na normální :wink:
Zkoušel jsem ten ďáblův hmat a je to celkem pohodlný (nečekaně). Díky za tip. :wink: :lol:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Pajur
last.fm: _PaJuR_
Bandzone: butt

Příspěvek od Pajur »

drží se to sice pohodlně, ale kdybych měl takhle hrát třeba about a girl, nebo něco kde se to furt předělává, tak nevím.. :lol:
alkaba

Příspěvek od alkaba »

Smrťokvítek: nemáš zač, jsem rád že se ti líbí "ďáblův hmat" (hh, hustý název...něco jako trátko osudu) :D
Ebu: :evil: :D
Squier Stratocaster® + 2x Lace Hot Gold + Hot Rails™ for Strat SHR-1
Make love, not war...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Člověka by nenapadlo, jak všelijak se dá zkroutit ruka při tak banálním hmatu jakým je G. :roll:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

Caggan píše:
Atkins píše: debata o h***e: zadal sem ten akord do GP a vylezou tam tyhle alternativy :-D

Gm7M9-
Gmadd9-/F#
A#7add13/5+
A#7add13/F#
Dsus4add13-/5-/F#
D13-/5-

mě to toho moc nerekne :-D ale tak třeba to někmu něco dá :D
s troskou premysleni a mozna nakopnutim literaturou se k tem tonum takovych akordu dopracuju, ale jak budou hratelny :-)
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

framikoin píše: s troskou premysleni a mozna nakopnutim literaturou se k tem tonum takovych akordu dopracuju, ale jak budou hratelny :-)
No ono je to dobrý pouze k tomu, že když náhodou narazíš na nějaký neznámý akord, abys ho uměl vytvořit a zahrát.
Jinak patvar typu
Dsus4add13-/5-/F#
nechávám bez komentáře, to je fakt pouze pro soutěže typu "luštění akordů", ale asi ne pro normální život.
Sklena

Příspěvek od Sklena »

Heh tak kdyz sem videl ten draci parat tak mi to pripomelo jak FIBI uci joeyho v pratelich na kejtu takovej ulet to je tak na machrovinku do klipu:))))
Guitar: CORT X6
Amplifier: PEAVEY BANDIT 112 100W, FSWITCH
Effects: BOSS DS-1,BOSS MD-2, LINE 6 POD 2.0
Recorder: LINE 6 TONEPORT UX2
Picks: KROKODYL 1.5 a vsechno co citm mezi prsty
Bag: CORT CMC11
Cabels: Ki.Sound MSAB20 6m
http://www.playlist.com/Sklena
Dirty.Pig

Re: Malý dotaz ohledně držení G

Příspěvek od Dirty.Pig »

matezz06 píše:Má se držet ukazováčkem, prostředníkem a prsteníkem nebo prostředníkem, prsteníkem a malíčkem ? a pojuď držím první variantu (v kulatých závorkách) není to špatně? někde sem četl, že se z nějakýho důvodu má držet bez ukazováčku (v lomených závorkách)...

--3 (3) /4/
--0
--0
--0
--2 (1) /2/
--3 (2) /3/
tak ho drz v powerech a mas to :-D ne ja ho teda drzim klasicky ukazovak Acko, prostrednikem Ecko a prstenickem ecko :-)
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

pupack píše:Nic to nemění na tom, že podle mě se hodí volný ukazováček pro lepší prohazování a tudíž tříprstová verze s malíčkem je dle mě výhodnější :)
Má pravdu ten chlapec... :!: :lol: nedávno se mi to hodilo na hraní současně leadu i akordů na konci Rhinoceous od Smashing Pumpkins (nebo jak se to sakra jmenuje :D je to ale moje-jejich nejoblíbenější) :twisted:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
nity

Příspěvek od nity »

Nero píše:
pupack píše:správné držení akordu Gdur je toto:

...
V zásadě nesouhlasím s tím tvrzení, že toto je (Jediné) správné držení. Záleží na tom co chci hrát, jak to chci hrát a v jakém kontextu.

Nesst - i Fis, G, Gis tvoří akord. Protože akord je souzvuk jakýchkoli 3 tónů (samozřejmě různých)
kluci, akord neni souzvuk 3 tonů, ale minimálně 3 tónů...zejo, treba g7...tony, g,h,d a f jako septima...

jinak hraju akord G dur s d tonem na h strune uz dlouho, jak nekdo psal zni to plneji...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ano, chybička se vloudila a slovíčko minimálně mi vypadlo....
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

nity píše:
Nero píše:
pupack píše:správné držení akordu Gdur je toto:

...
V zásadě nesouhlasím s tím tvrzení, že toto je (Jediné) správné držení. Záleží na tom co chci hrát, jak to chci hrát a v jakém kontextu.

Nesst - i Fis, G, Gis tvoří akord. Protože akord je souzvuk jakýchkoli 3 tónů (samozřejmě různých)
kluci, akord neni souzvuk 3 tonů, ale minimálně 3 tónů...zejo, treba g7...tony, g,h,d a f jako septima...

jinak hraju akord G dur s d tonem na h strune uz dlouho, jak nekdo psal zni to plneji...
ale jůů to mas recht, ovsem porad je to akord G s pridanim septimy a cisty akord je souzvuk 3 tonu :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nevím, nakolik je spojení čistý akord "technicky" správné, ale ano, např. kvintakord - prima, tercie, kvinta, a jeho obraty jsou souzvuk 3 tónů. Jiné akordy mohou být souzvuky více tónu v jiných intervalech.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“