P.S. Pro ostatni, jeste stale mluvime vo h@vne.
Malý dotaz ohledně držení G
Pravidla fóra
[quote="Atkins"]
debata o h***e: zadal sem ten akord do GP a vylezou tam tyhle alternativy
Gm7M9-
Gmadd9-/F#
A#7add13/5+
A#7add13/F#
Dsus4add13-/5-/F#
D13-/5-
mě to toho moc nerekne
ale tak třeba to někmu něco dá 
debata o h***e: zadal sem ten akord do GP a vylezou tam tyhle alternativy
Gm7M9-
Gmadd9-/F#
A#7add13/5+
A#7add13/F#
Dsus4add13-/5-/F#
D13-/5-
mě to toho moc nerekne
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zkoušel jsem ten ďáblův hmat a je to celkem pohodlný (nečekaně). Díky za tip.alkaba píše:Já mám jeden opravdu škaredý zlozvyk...Gčko držím takhle: http://img517.imageshack.us/my.php?image=uglygfc7.jpg
Jak to viděl strejda muzikant tak se zděsil![]()
Ale když hraju před lidma, tak radši chytám barrré na třetím pražci(z estetických důvodů
![]()
)
Ber to jako ukázku jak se to NEMÁ držet. Hlavně se neuč cigánské géčko, protože se pak strašně těžko přeučuje na normální
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
s troskou premysleni a mozna nakopnutim literaturou se k tem tonum takovych akordu dopracuju, ale jak budou hratelnyCaggan píše:Atkins píše: debata o h***e: zadal sem ten akord do GP a vylezou tam tyhle alternativy
Gm7M9-
Gmadd9-/F#
A#7add13/5+
A#7add13/F#
Dsus4add13-/5-/F#
D13-/5-
mě to toho moc nerekneale tak třeba to někmu něco dá
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
No ono je to dobrý pouze k tomu, že když náhodou narazíš na nějaký neznámý akord, abys ho uměl vytvořit a zahrát.framikoin píše: s troskou premysleni a mozna nakopnutim literaturou se k tem tonum takovych akordu dopracuju, ale jak budou hratelny
Jinak patvar typu
nechávám bez komentáře, to je fakt pouze pro soutěže typu "luštění akordů", ale asi ne pro normální život.Dsus4add13-/5-/F#
Heh tak kdyz sem videl ten draci parat tak mi to pripomelo jak FIBI uci joeyho v pratelich na kejtu takovej ulet to je tak na machrovinku do klipu:))))
Guitar: CORT X6
Amplifier: PEAVEY BANDIT 112 100W, FSWITCH
Effects: BOSS DS-1,BOSS MD-2, LINE 6 POD 2.0
Recorder: LINE 6 TONEPORT UX2
Picks: KROKODYL 1.5 a vsechno co citm mezi prsty
Bag: CORT CMC11
Cabels: Ki.Sound MSAB20 6m
http://www.playlist.com/Sklena
Amplifier: PEAVEY BANDIT 112 100W, FSWITCH
Effects: BOSS DS-1,BOSS MD-2, LINE 6 POD 2.0
Recorder: LINE 6 TONEPORT UX2
Picks: KROKODYL 1.5 a vsechno co citm mezi prsty
Bag: CORT CMC11
Cabels: Ki.Sound MSAB20 6m
http://www.playlist.com/Sklena
Re: Malý dotaz ohledně držení G
tak ho drz v powerech a mas tomatezz06 píše:Má se držet ukazováčkem, prostředníkem a prsteníkem nebo prostředníkem, prsteníkem a malíčkem ? a pojuď držím první variantu (v kulatých závorkách) není to špatně? někde sem četl, že se z nějakýho důvodu má držet bez ukazováčku (v lomených závorkách)...
--3 (3) /4/
--0
--0
--0
--2 (1) /2/
--3 (2) /3/
Má pravdu ten chlapec...pupack píše:Nic to nemění na tom, že podle mě se hodí volný ukazováček pro lepší prohazování a tudíž tříprstová verze s malíčkem je dle mě výhodnější
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
kluci, akord neni souzvuk 3 tonů, ale minimálně 3 tónů...zejo, treba g7...tony, g,h,d a f jako septima...Nero píše:V zásadě nesouhlasím s tím tvrzení, že toto je (Jediné) správné držení. Záleží na tom co chci hrát, jak to chci hrát a v jakém kontextu.pupack píše:správné držení akordu Gdur je toto:
...
Nesst - i Fis, G, Gis tvoří akord. Protože akord je souzvuk jakýchkoli 3 tónů (samozřejmě různých)
jinak hraju akord G dur s d tonem na h strune uz dlouho, jak nekdo psal zni to plneji...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
- Nero
- Rádce
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
ale jůů to mas recht, ovsem porad je to akord G s pridanim septimy a cisty akord je souzvuk 3 tonunity píše:kluci, akord neni souzvuk 3 tonů, ale minimálně 3 tónů...zejo, treba g7...tony, g,h,d a f jako septima...Nero píše:V zásadě nesouhlasím s tím tvrzení, že toto je (Jediné) správné držení. Záleží na tom co chci hrát, jak to chci hrát a v jakém kontextu.pupack píše:správné držení akordu Gdur je toto:
...
Nesst - i Fis, G, Gis tvoří akord. Protože akord je souzvuk jakýchkoli 3 tónů (samozřejmě různých)
jinak hraju akord G dur s d tonem na h strune uz dlouho, jak nekdo psal zni to plneji...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- Nero
- Rádce
Nevím, nakolik je spojení čistý akord "technicky" správné, ale ano, např. kvintakord - prima, tercie, kvinta, a jeho obraty jsou souzvuk 3 tónů. Jiné akordy mohou být souzvuky více tónu v jiných intervalech.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008