Pomoc s výběrem komba do zkušebny kolem 5 000 Kč

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
DavidN.

Pomoc s výběrem komba do zkušebny kolem 5 000 Kč

Příspěvek od DavidN. »

Potřeboval bych poradit co jsi pořídit za kombo do zkušebny okolo 5 tis .
Hraju tak tvrdší styly Heavy atd. chtel bych mit pokud možno hlasitostní rezervu, využíval bych spíše zkreslený kanál než čistej .
přemýšlel jsem o kustumech bo laney ,ale moc tomu nerozumim a dal bych spíše na vaše rady.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Teď jsem na bazaru za 4100 nebo kolik viděl Fendera frontmana 212R !!! :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Lich:100w nebo 65w?

Jinak,toho frontmana by musel hrotit krabkou,protože nemá zrovna skreslení na metal...

Týpek:Máte ve zkušebce bicí?předpokládám že asi jo,takže by to chtělo tak 40w +..ten frontman by byl good,je to 2x12 repro...jsou ale celkem poruchový,většina fenderů trandů odchází celkem brzo..u toho co máme my(resp kámoš) odešel koncák...
jinak mi neříkej že bys nehrál přes nějaký skreslovadlo a spokojil se se skreslenym kanálem na kombu za 5k?to si najde nějakej autentickej zvuk v krabkách třeba od boss...takže bych spíš řešil aby měl čitelnej clean...
DavidN.

Příspěvek od DavidN. »

jasně zvuk si pak uz doženu krabkama ale me zpíše jedná o hlasitost
zas ale o ty poruchovosti uz jsem slisel a dost me to stve
bjjz

Příspěvek od bjjz »

jestli nove tak asi http://www.musiccenter.cz/Peavey-TRANST ... e/:3:17675
bandit v mensim provedeni ,)
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

Zkus nějakej bazar, nebo se koukni po kamenných hudebninách.
Naposledy upravil(a) Nevrin dne 30.06.2009 18:43, celkem upraveno 1 x.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

No 212Rko je ten 100W ! :-) Za litr nějakou krabku a valil bys metlu i přes dvoje bicí :lol:
Bůhví jestli tam ale ještě je, bylo tomu už pár dní co jsem to viděl...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

No tak kup tu 65W novou ne??Mas tam 3 roky zaruku,ma ro 2 repra,takze to zkusebnu utahle uplne v klidu,k tomu nejakou krabku(Muffa,nebo MT-2) a jak rika demilich,budes valit metlu jako svine :D .

http://kytary.cz/fender-fm-210r/83986/?SE592:0:0:1:0

Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)

DavidN.

Příspěvek od DavidN. »

hele a myslite ze by 65w na 2x 10 repro utahne i větší zkušebnu pač mame to tam poměrně vetší prostor tak 15x5m proto mi hlavne de o tu hlasitost to bych si radší neaku tu kačku přidal
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Jo,utáhne...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

kdyztak se dost casto prodava Crate FW65 za tech 5.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

No jako, kdybys teoreticky měl teda zkreslovací krabku a valil to přes Clean na tom fenderu, tak ti řeknu jedno -> jestli je ten Frontman 65ka stejná koncepce jako ta 100W (což asi ano) tak bych se vůbec nestrachoval s výkonem, protože ten Clean ŘVE JAK PRASE :lol:
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

Hele a nechceš si ještě chvilku počkat a naspořit ještě o 2000 více a koupit si celolampu Crate V50-112 za 7300? Ten tranzistor není zvukově nejlepší řešení (u té lampy je podstatně hezčí zvuk a srovnatelný výkon), za chvíli stejně budeš chtít celolampu a tranzistor budeš prodávat.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

na tu je ale potreba krabka, takze by potreboval tak 9...
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

Asanoth píše:na tu je ale potreba krabka, takze by potreboval tak 9...
Když ty lampy pořádně přebudí, tak podle mě ani ne. Navíc to není tranzistor!
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

hral jsi na nej? :)
ja myslim ze krabka na "tvrdsi styly Heave atd." potreba rozhodne je...
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

A jo, tak pokud chce do tvrda, tak ať si ten zkreslenej něčím dokreslí. Ale kupovat dneska za 5k trazistor (při současných cenách lamp) jsou podle mě vyhozené peníze. Otázka je na co hraje teď, jestli se vůbec vyplatí něco kupvat.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Nevrin píše:A jo, tak pokud chce do tvrda, tak ať si ten zkreslenej něčím dokreslí. Ale kupovat dneska za 5k trazistor (při současných cenách lamp) jsou podle mě vyhozené peníze. Otázka je na co hraje teď, jestli se vůbec vyplatí něco kupvat.
Podle mě nejsou, a to z tohoto důvodu: Když jsem například u Dark Axela hrál na jeho lampové Laney, což stojí přes 10 000 tuším, tak to jak říkáte dokresloval krabkou, jenže :arrow: I při maximálním gainu co jsme z toho dostali se to na pořádný metal moc nepřiblížilo. Ono totiž když dáte zkreslený z krabky a na to přidáte zkreslení lamp tak to je pěkný humáč, co nemá nic společného s metalem, prostě se ty zkreslení "nesečtou" toť má zkušenost :wink: Takže vyhození peněz za trand to rozhodně není. V duchu jsem si myslel že ano, ale nyní už ne. Jsem rád, že jsem si koupil tranda, protože na to, co hraju, mám rád prostě tvrdej distortion a to mi lampy nedají. Rozuměj lampy za stejné peníze ;-) třeba valveking už jo, ale ten je na to stavěný a taky stojí více. Navíc - a to je podle mě hlavní - když teda si lampu koupí a bude do toho buřit třeba Metal Muffem od EHX (jako příklad pedál, který mám a znám) tak je podle mě úplně jedno, jestli to při Cleanu zesiluje lampák, nebo trand, protože na výsledné harasó to moc vliv mít nebude :)
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

DavidN. píše:hele a myslite ze by 65w na 2x 10 repro utahne i větší zkušebnu pač mame to tam poměrně vetší prostor tak 15x5m proto mi hlavne de o tu hlasitost to bych si radší neaku tu kačku přidal
spis utahne vesti prostor nez mensi.. prestehovali sme se do vetsiho ted ze zkusebny... a aparaty davame min jak na polovinu puvodniho a rve tam vic jak predtim ...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

mno, Lichu, musím podotknout, že to může být tím, že moje krabka nemá gain :P

každopádně si nemyslím že v téhle cenové kategorii se dá pořídit na heavymetal použitelná lampa, nějaký starší crate popřípadě ten frontman+krabka udělají lepší službu
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“