Upgrade Cort G200

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

tou fazi myslis jako jestli nemam snimace "obracene"? to snad ne, kdyz je tam ten vystupek, ze kteryho jdou kabely:)
mozna zitra zkusim prodlouzit drat u kobylky a prohodit ty dva, uvidime...
jasne, ze singl bude singl, ale nemel by bejt 1/2 silnej jako ten samej singl jinde, ne? ;)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

tak jsem prohodil kobylu a krk, a vite co to udelalo? kytara ze sebe nevyda ani hlasku. Musel jsem sice prodlouzit draty od krkovyho snimace tema staryma, ktery jsou narozdil od Fenderovskejch medeny, ale tim to snad nebude, nehlede na to, ze ted nesnima ani jeden snimac. Signal do komba de, protoze mi porad sumi volume potak kdyz s nim otocim.
nejaky navrhy?

edit: tak jsem to zkusil znova, a uz to hraje. problem je, ze je asi neco s prepinacem, takzew zvuk obcas vypadne. Co s tim je prihodna otazka, ze? ;) jinak i kdyz jsem to vymenil, nic se nijak radikalne nezmenilo, krk hraje se slabsim signalem, tudiz asi bude chyba v kytare a ne ve snimacich(co s tim?). Skoda jen, ze zvukove se mi libi jen stredovy snimac. Asi si vratim svoje stary Power Soundy, ktery jsou o neco vic urvany. Mj, porad to brumi i v mezipoloze.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Dej to nekomu zkusenymu ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

je mozny, ze mi pri pajeni kapka cinu sjela na 5way switch a ted to dela tohle?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

urcite jsi to napajel dobre?

a mas ty snimace classic 60 na spravnych pozicich na 100% (pokud teda nejsou všechny 3 stejne).

pak bys taky mel nastavit dobre vysku strun od snimacu. zmackni strunu na poslednim poli - pak změř vzdálenost mezi polovým nástavcem a strunou. ta vzdálenost by měla být cca 2mm.. nastav to od struny E a e. Po nastaveni by měl byt krkovy snimač o něco níž než středový a kobylkový zase o malinko výš než středový. Pak bys měl dostat zhruba porovnatelnou hlasitost u všech 3.

Jinak není jisté, že budeš mít mezipolohy bez brumu - u všech sad tohle neplatí. Střední snímač by musel mít opačnou polaritu.. Pokud nemá, tak to naopak bude brumět v mezipoloze spíš víc.

Se slovem singl se prostě pojem brum neoddělitelně pojí a ikdyž si u nás koupíš sadu singlů za 6t. tak ti to bude šumět pořád - a´t si koupíš Duncany a nebo Fender Custom Shop. To je prostě konstrukce. Když šum nechces, tak nezbývá nic jiného než kytara s humbáčema a nebo investice do bezšumových singlů, kde ale o ten pravý zvuk singl prostě trochu přijdeš.

Jakmile začne kytara hrát trochu normálně, tak si zkus změnit nastavení eq na kombu... Na všechny snímače neplatí stejné nastavení.

Jinak nevím co máš za přepínač - ale pokud ti někde sjela kapka cínu,tak to může být samozřejmě průser... To že to nehraje vůbec bude asi tím, že jsi to někde na přepínači uzemnil ty dvě polohy.

jinak si myslím, že za těch 900, co jsi za to dal, bys opravdu nic lepšího nesahnal... a snímače to nejsou vážně špatné... za tu cenu super.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Asanoth píše:tou fazi myslis jako jestli nemam snimace "obracene"? to snad ne, kdyz je tam ten vystupek, ze kteryho jdou kabely:)
mozna zitra zkusim prodlouzit drat u kobylky a prohodit ty dva, uvidime...
jasne, ze singl bude singl, ale nemel by bejt 1/2 silnej jako ten samej singl jinde, ne? ;)
Tím myslím žes prostě prohodil ty dva dráty které vedou ze snímače - pokud tam tedy není stíněný kablík. A o půlku slabší klidně můžou být, je to přeci "vintage" :-) a právě při slabším snímači správně vyzní ta kvalita nástroje, aparátu, krabiček a konec konců (hlavně) i paprčí, jen se zeptej nějakého singl/strat/vintyč guru :-). A na laciné čínské kytary se často dávají naopak silné keramické uvřískané snímače, takže tak...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

predne diky vsem za rady
takze:
oddelal jsm tu cinovou kapku. Natah jsem tlusty ecko, kytara hrala. Zjistil jsem diky navodu od qwera, ze ty snimace jsou oznaceny dobre, takze prehazovat je bylo zbytecny. takze jsem to hezky zase obratil, zapojil... a je to hluchy. totalne. jiny cinovy kapky mi nesjely, takze uz nevim, cim by to mohlo bejt.
jinak, tou vyskou to mpzna bylo, ale bohuzel se mi to ted nedari zjistit. to s tou mezipolohou by mi dost vadilo, protoze ja vsech pet poloh dost hojne vyuzivam.
rain: ne, to jsme neprohodil. o pulku slabsi byt muzou, proc ne, ale nemuze byt jeden o pulku slabsi nez druhej ze stejny sady. doufejme, ze to bylo tou vejskou.
kdyby nekoho napadlo, cim to je, ze snimace jsou hluchy, i kdyz signal do kytary jde, sem s tim.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

tak vzhledem k tomu, ze Nukera zklatila nemoc a nemohl mi tedy prinesti prepinac, pokusil jsem se odstranit ten blbej cin, co mi to posiral. A uspesne :D
takze snimace hrajou, ale nejdou zapojit do mezipolohy(i kdyz Guitarbob tvrdi, ze jemu sly). Celkove maj o neco kvalitnejsi zvuk, ale neni to zas tak zasadni rozdil. Ono vubec ty tri snimace hrajou dost podobne a jediny, na cem ulitavam je zvuk stredovyho, kterej si ovsem nemuzu nechat, protoze nema opacny vinuti :) Takze si necham svoje Powersoundy a casem mozna prejdu na RMka? :) uvidime.
jinak, je tu jedna zahada, a to ta, ze ac jsou ty snimace dobre zapojeny, prepinac se chova, jako by byly obracene :D tak nevim, no :)

edit: tak uz to zas nehraje :D
ale coz :) odstinim to, dam si am Powersoundy a uvidime :)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Tak, odstinil jsem kytaru, rozdil je znat :)
jinak, asi si zas zajdu do kytar a vyzkousim ty novy snimace na poradnym apecu, dost mozna se mi zda, ze to nehraje moc jinak kvuli tomu, ze to zkousim na trandaku Laney 15W ;)
dam vedet(i kdyz to asi nikoho nezajima, ale treba to za nejakej cas nekomu pomuze :) )

edit: jeste mam jeden problem: Ty snimace v mezipoloze brumi, ale Guitarbob tvrdil, ze jemu nebrumely, takze nevite nekdo co s tim? opacny vinuti asi maj, kdyz bobovi nebrumely.
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

Asanoth píše:Tak, odstinil jsem kytaru, rozdil je znat :)
jinak, asi si zas zajdu do kytar a vyzkousim ty novy snimace na poradnym apecu, dost mozna se mi zda, ze to nehraje moc jinak kvuli tomu, ze to zkousim na trandaku Laney 15W ;)
dam vedet(i kdyz to asi nikoho nezajima, ale treba to za nejakej cas nekomu pomuze :) )

edit: jeste mam jeden problem: Ty snimace v mezipoloze brumi, ale Guitarbob tvrdil, ze jemu nebrumely, takze nevite nekdo co s tim? opacny vinuti asi maj, kdyz bobovi nebrumely.

No hele ja s tim ale hral na lampe,tak nevim jestli to nebylo tim,ze ty hrajes na trandaku,kazdopadne me v ty mezipoloze nebrumeli vubec.

Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)

Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

to bych nerekl...
zadny napady?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

a mas uz dobry ten prepinac? a mas je napajene na dobrych pozicich? zapni kytaru do komba a zkus pri jednotlivych pozicich klepat třeba šroubovakem do polovych nastavcu tech snimacu... zjistis tak, jeslti je mas spravne zapojene...

a mas je tam dane na spravnych pozicich? nemas treba nektere prohozene? krk a kobla by mely byt stejne magneticky orientovane, ten stred by mel byt opacne pokud to teda nema brumet...

a i kdyby to brumelo, tak je to stejne jedno. na mezipolohy stejne hrat porad nebudes... me by teda brum u mezipoloh nevadil - aspon by to brumelo vsechno :)

ma oblibena sada 69 taky brumi vsude, protoze jsou vsechny tri snimace stejne orientovane a jsou vlastne i totozne naprosto ve vsem. driv se to tak delalo... treba ten classic 60 udelali opravdu alý šedesátky a prostě to brumět má... hlavne kdyz to dobre hraje?

hraje to trochu?
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

no, ja prave nevim, jestli to mam dobre napajeny. teda, melo by to tak byt, ale prepinani je proste obracene :D fakt nechapu, jak je to mozny ;) kdyz si rozhodnu je nechat, kterazto sance se cim dal tim zvysuje, tak si to predelam, no :)
Prepinac funguje, i kdyz, jak rikam, z neznameho duvodu obracene. To s tim sroubovakem jsem uz samozrejme zkousel :)
je pravda, ze kdyz to brumi vsechno, ze to zas tolik nevadi. Jenze on se v ty mezipoloze k tomu prida jeste takovej blbej divnej zvuk.

Jinak, zasadni problem techchle snimacu je, ze jsou strasne citlivy na elektroniku, jako PC, klavesy, kombo apod. Mnohem vic nez puvodni PS. S tim to odstineni teda moc neudelalo. Ale kdyz si najdu spravnej smer a vysku, jsou dost tichy(ohledne brumu). jeste vyzkusim tu mezipolohu, ale rek bych, zetam to divny skripavy piskani zustane :)
jinak jestli hrajou reknu ve ctvrtek, az je vyzkousim na VK. ;) Jsou sice lepsi, nez PS(mimochodem, diky moc, qwere, za tu radu jak maj bejt vysoko, sice ji bylo treba patricne upravit, neb to drncelo o jeden nastavec, ale je to hodne slyset :) ), otazkou je, jestli jsou vyrazne lepsi. A to poznam az na o trochu kvalitnejsim apecu ;)
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

nechapu proc to nedas nejakymu kytarari,stoji to cca 300-400kc,a mas to bez problemu.

Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)

Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

protoze to stoji 300-400 a nic se tim nenaucim :)
kazdopadne, kdyz uz jse ak nejak zabeh novy snimace, zacaly napadat mou zvracenou mysl dalsi zlepsovaky a rad bych se zeptal, jestli to, co jsem si vymyslel ,je realny :) :
1. udelat volume potak push/pull tak, aby pri jednom z techhle dvou byl automaticky zapojenej krkovej nebo kobylkovej snimac bez zavislosti na prepinaci. to de docela lehce, problem bude spis bod 2:
2. udelat tone potak push pull tak, aby v mezipoloze spojene snimace byly zapojene pri push seriove a pri pull paralelne. rikam, pokud by to slo, tak bych rad, aby to bylo jen v mezipoloze. a pokud by to slo zkombinovat s bodem jedna tak, ze by bylo mozny zapojit neck+bridge, pripadne vsechny tri, seriove, tak to by byla basen :)
je toto realne? popr. mate jeste nejaky dalsi zvraceny napady? :)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

To nidko nema pochpeni pro me zvracene choutky? :cry: :cry: :cry:
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Tak jsem se opet pohrabal v kytare.
jednak jsem zjistil, ze se mi vazne z nejakych neznamych a jiste velmi poetickych duvodu prohodily polohy na prepinaci, coz nevim jak je mozne, nicmene stalo se, takze jsem to prehodil tak, aby to melo normalni prepinani.
prohodil jsem fazi stredovyho snimace a konecne po pul roce vymenil plechovy addaria za elixiry super light :) dokonce jsem je hned napoprve namotal vcelku dobre, coz povazuji za znacny uspech.
tak a ted: polohy 1 3 5 jsou zcela v porqadku, vse, jak ma byt. ale jakmile jsem prohodil tu fazi, s mezipolohami se staly vcelku zasadni veci. jednak to uz nebrumi ani nechrci, coz je uspech. ale take se zcela zmenil zvuk. oproti 135 je vcelku "prazdny", tedy chybi mu nejake frekvence(asi to bude tim, ze se pri prefazovani neco rusi) a celkove jsou slabsi nez polohy s jednim snimacem. na clean je to takovy kvakavy zvuk, zejmena s pridanim tonove clony, je to fakt hezky :) na zkresleni je to takovej hladkej, trochu obranej, fuzzik(i kdyz asi ne nijak zvlast, protoze ja fuzz moc nezeru, ale tohle se mi libi). zcela dokonaleho zvuku ovsem mezipolohy dosahuji s reverbem(tim myslim s hodne intenzivnim reverbem). na clean je to podle me zvuk presne, jako by nekdo hral treba 10 20 metru od vas v hodne vlhky kamenny jeskyni. fakt super. drive zni, jako byste poslouchali normalni po tom, co vas nekdo hodne prastil do hlavy :)
celkove bych rekl, ze prohozeni faze byl velmi zdarili upgrade, a vsem doporucuji :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Asanoth píše:Tak jsem se opet pohrabal v kytare.
jednak jsem zjistil, ze se mi vazne z nejakych neznamych a jiste velmi poetickych duvodu prohodily polohy na prepinaci, coz nevim jak je mozne, nicmene stalo se, takze jsem to prehodil tak, aby to melo normalni prepinani.
prohodil jsem fazi stredovyho snimace a konecne po pul roce vymenil plechovy addaria za elixiry super light :) dokonce jsem je hned napoprve namotal vcelku dobre, coz povazuji za znacny uspech.
tak a ted: polohy 1 3 5 jsou zcela v porqadku, vse, jak ma byt. ale jakmile jsem prohodil tu fazi, s mezipolohami se staly vcelku zasadni veci. jednak to uz nebrumi ani nechrci, coz je uspech. ale take se zcela zmenil zvuk. oproti 135 je vcelku "prazdny", tedy chybi mu nejake frekvence(asi to bude tim, ze se pri prefazovani neco rusi) a celkove jsou slabsi nez polohy s jednim snimacem. na clean je to takovy kvakavy zvuk, zejmena s pridanim tonove clony, je to fakt hezky :) na zkresleni je to takovej hladkej, trochu obranej, fuzzik(i kdyz asi ne nijak zvlast, protoze ja fuzz moc nezeru, ale tohle se mi libi). zcela dokonaleho zvuku ovsem mezipolohy dosahuji s reverbem(tim myslim s hodne intenzivnim reverbem). na clean je to podle me zvuk presne, jako by nekdo hral treba 10 20 metru od vas v hodne vlhky kamenny jeskyni. fakt super. drive zni, jako byste poslouchali normalni po tom, co vas nekdo hodne prastil do hlavy :)
celkove bych rekl, ze prohozeni faze byl velmi zdarili upgrade, a vsem doporucuji :)
wow prave jsi objevil, jak hraje obycejny normalni stratocaster... :D

a ted vazne...

to, ze jsou mezipolohy jakoby slabsi a maji osekane nektere frekvence je normalni... takhle presne to ma hrat... a to, ze jsi ten zvuk nazval kvakani me docela dostalo... :D ono se totiz strataci pretahuji o to, ktera sada ma lepsi "kvak" tady v te mozipoloze a pro nektere je to pomalu primarni zvuk na stratocasteru :) takze jsi jaksi sam objevil uz drive objevene.

takze super. ted sis konence dal kytaru dohromady, aby ti hrala a jak jsi zjistil, tak to i hraje fajn a temahle snimacema ... :)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

no diky za gratulace :D
to kvakani bylo mysleno pozitivne :)
jinak, pred nedavnem jsem napsal nekolik kytararum o svych zvracenych planech, uvadim cast mailu:
...už delší dobu uvažuji o vylepšení svého téměř-stratocastera od firmy Cort,
konkrétně se jedná o model Cort G200(3xS, 1x Master Volume, 1x Master Tone).
Prozatím jsem přistoupil k tomu, že jsem kytaru elektrostaticky odstínil a
vyměnil původní snímače Power Sound za AlNiCo Fendery z mexického strata
Classic 60s. Ale ježto jsem milovník různých přirozených modulací zvuku a
oněch pět, které nabízí Strat, mi přijde pro mé experimenty dosti málo,
ještě bych rád poněkud přehrabal zapojení pro větší možnosti. Jde mi
především o možnost zapojit současně kobylkový i krkový snímač(což bych snad
zvládl sám, to by nebyl takový problém), a také(což už bych sám zřejmě
nezvládl) o možnost sériového spojení ve všech třech mezipolohách. Rád bych
tedy, aby moje kytara měla tyto zvukové možnosti:
B, M, N, BN, BM, MN, BxM, BxN, MxN. Příjemné by bylo i to, kdyby bylo možno
zapojit v různých konfiguracích všechny tři snímače najednou(alespoň všechny
tři paralelně), ale bez toho se vcelku klidně obejdu. Kdyby se zadařilo
ještě zařídit, aby při zapojení BN a BxN byly tyto dva snímače v opačné
fázi, byl bych neskonale štaštný:).
Tohoto zapojení bych chtěl dosáhnout jen s použitím dvou push/pull
potenciometrů, což bohužel nevím, jak moc bude možné. Proto by mě zajímalo,
jaké možnosti přede mnou nyní leží a také jaká by byla přibližná cena za jejich
vykonání. Předesílám, že oněch devět možností je pro mě ovšem absolutní
prioritou. V případě, že bych se rozhodl pro toto vylepšení bych si zřejmě
nechal kytaru zcela seřídit a snad i předrátovat(a i v tomto případě by mě
zajímala cena).
Prvni mi odepsal Stanislav Papež, ale přednesl mi informaci, že nelze zapojit krk a kobylu do serie. Proto jsem se rozhodl ho ze sveho seznamu vypustit.
Panove Kobrle-Stehno, tedy pan Stehno, mi odepsal(i), ze je treba z nekterych zapojeni slevit a ze se jeste ozve(ozvou).
Jiří Tutter neodpověděl(zatím) vůbec.
Nejuspokojivější odpověď podal pan Liška, který řekl, že je schopný něco podobného sesmolit, avšak dává přednost osobní domluvě, neb nemá rád mailovou konfiguraci.
Všechno je to samozřejmě vcelku zestručněné, každopádně jsem se rozhodl pro pana Lišku, kterého buď před Vánoci, nebo těsne po nich, půjdu navštívit. Plus budu vyckavat, co vymysli Libor Stehno, ktery "jeste da vedet".

Nejake nazory na to zapojeni? (i kdyz myslim, ze tohle tema stejne sleduje jenom qwer, rain a mozna nero :D )

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Asanoth

Re: Upgrade Cort G200

Příspěvek od Asanoth »

Je dokonáno.
Po dlouhém přemýšlení jsem se konečně rozhodl co s mou kytarou, nakoupil u Maestra Lišky součástky, u GME kabely a včera asi osm hodin blbnul. Takže souhrn, co že to mám se svou kytarou:
Jako první jsem vyměnil snímače z původních na Fender Mexico Vintage Style. Zvuk fajn, už jsme to tu rozebírali.
Taky jsem kytaru celou odstínil měděnou páskou, což se na zvuku podepsalo hodně. V kombinaci se slabýma vintage snímačema vůbec nebrumí ani nešumí, pokud tam nedám fakt hi gain(což nedělám), nebo ji nenatočim na monitor.
Dál jsem, a to už bylo včera, zbrousil lože krku. Laku jsem tam moc neměl a bylo to vcelku rovný, ale bohužel mi tam toho trochu zůstalo(v těch dírách ve dřeve). Rozdíl ve zvuku jsem zas tolik nepozoroval, tělo možná treochu víc vibruje, ale začal dost vibrovat i krk, což předtím tuším nedělal.
A pak jsem se, a to především, sakra pohrabal v elektronice. Signálový vodiče jsem vyměnil za ,75tky, některý zemnící mám ty ouzký starý. Přidal jsem pěticestnej čtyřpólovej přepínač, vyměnil volume za 500k push/pull. Push/pullem přepínám fázi středovýho snímače. Starej pěticestnej přepínač přepíná to samý, co doposud. A na superswitchi jsem si udělal 4(5) nových zvuků. Znázorním to v následujícím sloupci, kdy první číslo je poloha původního přepínače a druhý je poloha superswitche(už jak po sobě čtu ten první popis, je mi jasný, že to nebude k pochopení:D )
11-krk
21-krk+střed paralelně
31-střed
41-střed+kobyla paralelně
51-kobyla
X2-krk+kobyla paralelně
X3-střed+kobyla sériově
X4-krk+kobyla sériově
X5-krk+kobyla sériově mimo fázi

Mám tedy těchto 9 zvuků, přičemž u 21, 41 a X3 lze efektivně přepínat fázi středovýho snímače, takže celkem 12 zvuků(takže jsem pokořil Nera, kterej jich má jedenáct, hoho :D ), který jsou překvapivě docela různorodý.
Samozřejmě zůstává tónová clona 250k.
Ještě bych se rád pochválil, že až na prohození drátů na jacku jsem to udělal napoprvý :lol:
Takže díky všem, co mi pomohli a udíleli cenné rady. Teď zas můžu něco poradit já :)
Zdar

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“